Blogit

Kaasuputki, myöhäisherännäiset media ja Ohisalo

IS tänään: Maria Ohisalo vaatii tilintekoa: ”Kaksi Suomen entistä pääministeriä pestautui Kremlin kontrol­loimien yritysten palkkalistoille”.

– Kaksi Suomen entistä pääministeriä pestautui Kremlin kontrolloimien yritysten palkkalistoille ja lobbareiksi, Ohisalo toteaa Twitterissä viitaten Paavo Lipposeen (sd) ja Esko Ahoon (kesk). Eipä tämä ole ollut Ohisalolle aiemmin ministeriaikana ongelma. Miksi nyt?

Lipponen oli kieltäytynyt HS:n haastattelupyynnöstä ja ilmoittanut, että ”ei kannata palata asiaan”. Myös muut Nord Streamia lobanneet demarit kieltäytyivät kommentoimasta asiaa.
Useat poliitikot vaativat viikonloppuna sosiaalisessa mediassa Lipposta ottamaan vastuun toiminnastaan.

Jos Lipponen kieltäytyy, niin yrittäkää kuitenkin kysyä demarimeppi Eero Heinäluomalta, Putinin korkeasti palkitsemalta. Sehän oli laillista liiketoimintaa kertoi Eero aikoinaan Jussi Halla-aholle ja paheksui asiasta puhumista.

Jos Eeroa ei saa kiinni, niin miten olisi Mauri Pekkarinen. Hänhän kehui hyväkysyneensä Nord Stream I:n luvan. Tai vaikkapa Paula Lehtomäki, Kimmo Tiilikainen, Esko-Juhani Tennilä, Alexander Stubb, Juha Korkeaoja, Matti Vanhanen, Timo Kaunisto, jne. Haastateltavia riittää ilman demareitakin, riittää kun lukee eduskunnan pöytäkirjan jossa asiaa käsiteltiin.

Eikä myös pidä unohtaa haastatella EU-satraappeja ja saksalaisia. Ai niin, unohdin, ei EU:n virheistä saa puhua, sehän on EU-vastasta ja samaa kuin eurostovastaisuus, anteeksi neuvostovastaisuus 1970-luvulla. Toisaalta ei saa puhua siitä kuinka Trump aikoinaan varoitteli Saksaa riippuvuudesta venäläiseen energiaan ja asetti pakotteet Nord Stream II:lle jotka median lemmikki Biden sittemmin poisti.

Mites medialla meni? Esimerkki IL:n kaasuputkiuutisesta vuodelta 2018. Pääkirjoitus: Trump voisi soimata Suomea Venäjän hallitsemaksi.

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump kohahdutti keskiviikkona Naton huippukokouksessa Brysselissä syyttämällä Saksaa Venäjän vangiksi. Trumpin mukaan Venäjä hallitsee Saksaa täydellisesti, sillä ”60-70 prosenttia Saksan energiasta tulee Venäjältä”. Trumpia närästi kuuluvasti myös rakenteilla oleva uusi Itämeren kaasuputki Venäjältä Saksaan.
IL ei jättänyt tuossakaan uutisessa mahdollisuutta mollata Trumpia: Saksassa käytetystä maakaasusta kyllä noin 60 prosenttia tulee Venäjältä, mutta kaasun osuus kaikesta energian kulutuksesta on alle 20 prosenttia. Venäjä kiistikin heti Trumpin puheet, kun Kremlistä huomautettiin, että jokainen Euroopan maa voi itse päättää, mistä ostaa maakaasunsa. Toki tämä on käytännössä mahdotonta.

Jos kaasuprosentit olivat tuolloin oikein niin ne muuttuivat rajusti muutamassa vuodessa. Ennen Ukrainan sotaa venäläisen maakaasun osuus energiasta oli jo 27% ja kaasun ylipäätään 37%. Öljyn ja kaasun osuus energiasta oli 60%. Jos ei demareita voi haastatella niin miten olisi jos vaikka toimittajat haastattelisitte toisianne. Että miten niinku meni omasta mielestä. Monta vuotta kaasuputki oli hyvä homma ja nyt täytyy peruutella. Mitä jos pyrkisitte olemaan jatkossa poliittisesti tasapuolisia niin kaikki ei kaatuisi niskaan. Trump, Bidenit, Joe ja Hunter, EU…

Toisaalta se olisi ennennäkemätöntä jos Ohisalon vaatimuksiin tilinteosta suostuttaisiin. Olisihan se hyvä ennakkotapaus. Tulevaisuudessa olisi odotettavissa enemmänkin tilintekoja. Kuten se kuinka Ohisalo kieltää Suomen olevan Ruotsin tiellä. Voisi myös kysyä kuinka vihreiden harjoittama ydinvoimavastaisuus on estänyt hiilineurtalisuuden saavuttamista ja edistänyt riippuvuutta venäläisestä energiasta yleisesti Suomessa ja erityisesti Saksassa.
Jos näissä asioissa päästään eteenpäin joskus saattaa vielä nousta esiin perustuslaissa mainitun rahayksikön muuttaminen pääministerin ilmoituksella. Kuka siitä olikaan vastuussa?

Tilaa
Ilmoita
guest

5 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
...

Ohisalo yrittää vain siirtää huomiota pois vihreiden fasistipaskojen toimista jotka ovat olleet vuodesta toiseen Kremlin pussiin pelaamista.Kaikin mokomin – aloitetaan lustraatio ja palautetaan samalla kuolemantuomio maanpettureille mutta ensin pitää poistaa hallinnossa tällä hetkellä vaikuttavat Kremlin kätyrit kuten esim. ohisalo itse ja haavisto.

Puolueeton

Euroopassa tarvitaan tärkeää energiaa. Sitä ei voi tehdä, sitä on saatava jostain. Ainoa tapa on tuoda fossiilisten energiaa jostain tai rakentaa ydinvoimaloita, johon aikaa kuluu 10-20 vuotta.
Energia ei voi maksaa liikaa, joten hyvä sopimus tuonnista on paikallaan. On tyydyttävä myyjän tarpeisiin. Onko parempi olla riippuvainen USAsta kuin Venäjästä?

Snif

Tiedoksi vain että Suomessa ei ole sähköpula, kaikki johtuu pörssistä joka möyhentää rahaa pohjattomaan reikään joka valuu osakkenomistajille.

Puolueeton

Juuri sähköpula nostaa sähkön hintoja. Se pitäisi yksinkertaisessakin ajattelussa selvitä.
Suomi on EU jäsen ja joutuu viemään sähköä. Sähköä myydään sinne mihin on mahdollista ja mistä saa parhaan hinnan.

Todellisuuspakoa sielläkin

Puolueetonkin on tajunnut että Euroopassa tarvitaan energiaa, vihreille se ei ole vielä selvinnyt. Jospa Puolueeton kertoisi nyt millä tavalla edes USA on tällä hetkellä energiaomavarainen kun Biden on politiikkaansa kaksi vuotta harjoittanut. Siinä ajassa USA saatu energian viejästä energian tuojaksi.