Blogit

Ruoditaanpa Ari Pesosen Uuden Suomen blogia

Huomasin tässä taannoin että blogiani on luettu. Siinä ei ole mitään uutta, mutta että sitä oli kommentoitu toisessa blogissa. Kyseessä oli Ari Pesonen. Mitäpä hän kirjoitti tammikuussa 2021?

Kyllä oli karmivaa luettavaa, kuinka puolue ilman pienintäkään kritiikkiä on tukenut Donald Trumpia sekä hänen tekemisiään ja kuinka presidentiksi valitun Joe Bidenin vaalivoittoa on kyseenalaistettu.
Erityisesti Jarmo Hussin kirjoitukset olivat suorastaan karmivia (Joe Biden, yhden kauden presidentti 8.11.2020 ja Uskomatonta mutta totta. Joe Bidenin uskomaton vaalivoitto 3.12.2020).

On se Pesosesta ollut varmaan karmeaa huomata että olen ollut koko ajan oikeassa Joe Bidenin terveydentilasta. Äkkiä hänen blogiaan selaamalla en ole huomannut herran olleen kertaakaan huolissaan Bidenin terveydestä tai henkisestä tilasta. Ei vieläkään vaikka valtamediassa on ilmestynyt yksi (1) juttu siitä että Joella ei ole kaikki muumit kanootissa, melakin on välillä kateissa, sekä että kanootti valskaa. Four more years, pause, vai mitä Ari. Ei mitään nähtävää.

Tänään viimeksi spekuloitiin uutisissa, ei täkäläisissä, koska täkäläiselle medialle ja Arillehan Joe on teräkunnossa, mahdollisesta syrjäyttämisestä demokraattien presidenttiehdokkaana. Ei toki. Arin ja mediamme mielestä Joe kykenee tanssimaan kuin nuorempi Travolta. Ei uutisoitavaa. Jos Ari olisi vaivautunut seuraamaan muitakin kuin suomalaisia medioita olisi hän päätynyt samaan johtopäätökseen kuin minä ja jos ei sokeasti vihaisi Trumpia. Siitä myöhemmin.

Entä Bidenin uskomaton vaalivoitto. Sehän oli uskomaton, jos samaan vaalitulokseen liittyy uskomattomia seikkoja. Vuosikymmenet voittajan aavistaneet piirikunnat aavistavat väärin. Kyseessä ei ollut yksi tai kaksi vaan pitkälti toistakymmentä. Löytyi äänestyslappueriä jotka menevät melkein yksinomaan Bidenille. Sitten ääntenlaskussa tapahtuu eräässä osavaltiossa yllätys jossa lyhyessä hetkessä löytyy parisataatuhatta ääntä, ja Biden menee niukasti johtoon. Jos yksi tällainen asia tapahtuisi, ei siinä mitään, mutta vähintään kolme ja samaan aikaan, sehän on jo uskomatonta.

Ehkä Arille tuollaiset tapaukset vaaleissa ovat jokapäiväistä leipää. Varmaan juuri käytyjen EU-vaalienkin tulos oli Arista ihan tavallinen. Se että vasemmistoliitto kiilaa demarien ohi vaalien kakkoseksi, lyö gallupit ja Li Anderssonista tulee äänikuningatar tuloksella jollainen on nähty edellisen kerran 45 vuotta sitten. Tämän toteaminen varmaan halventaa Lin voittoa? Yllätykset ovat vaalien suola, joskus se vaan kirvelee.

Siitä Pesosen yksisilmäisestä Trump-vihasta pääsee selville lukiessaan hänen kirjoituksiaan Nord Streamista. Ei sanaakaan Trumpin pakotteista. Pesonen puhuu Yhdysvaltojen pakotteista, Pencen viestistä ja niin edelleen. Vaikka Pesonen suhtautuu kriittisesti riippuvuuteen venäläisestä energiasta, ei sanaakaan Trumpin varoituksista samasta asiasta.

Pesonen kirjoittaa paljon NATO:sta. Katsoin oliko hän vaivautunut kirjoittamaan Trumpin vaatimuksista NATO-maille velvoitteiden täyttämisestä. Eipä silmiini sattunut. Hamasin, anteeksi Helsingin Sanomat sentään kirjoitti 4.4.2019 Nato ei vietä 70-vuotis­juhliaan, jotta Trump ei pääse heikentämään sotilas­liittoa entisestään. Hesari vaalii H L Mencken periaatteita siinä että ei pidä antaa faktojen pilata hyvää uutista. Ehkä Pesoselle löytyy pesti Hesarista jos Liberaan ei tarvitse enää sentata.

Jostain syystä en löytänyt Pesoselta kirjoitusta elokuulta 2021. Sillonhan Yhdysvallat vetäytyi Afganistanista. Miten mahtoi Bidenillä mennä niinku Pesosen mielestä?

Pesonen kirjoitta myös paljon perussuomalaisista. Samassa kirjoituksessa ruoditaan lisäkseni mm. Laura Huhtasaarta ja Mika Niikkoa:
”Perussuomalaisten kansanedustaja Mika Niikko on myös ollut Trumpin vankkumaton kannattaja. Niikko on myös eduskunnan ulkoasiainvaliokunnan puheenjohtaja.
Hän [Donald Trump] taitaa olla ensimmäinen USA:n presidentti, joka on saanut tuloksellisen rauhanprosessin aikaiseksi Israelin ja muiden arabivaltioiden kanssa Lähi-idässä. Arvostan sellaista jääräpäisyyttä, että joku uskaltaa panna kaiken likoon synnyttääkseen rauhaa maailmassa.” Niikko tilitti mieltymyksiään Iltalehdessä (IL 4.10.2020).
Niin, rauhaa maailmalla muttei rauhaa kotimaassa. Niinkö, Mika Niikko?” No onko Bidenin aika ollut rauhallista Ari Pesonen? Kotona tai maailmalla? Haluatko lausua jotain Ukrainasta?
TV1:n Ykkösaamun vieraana lauantaina 7.11.2020 klo 10.05 oli Perussuomalaisten puheenjohtaja, kansanedustaja Jussi Halla-aho (Yle Areena 7.11.2020). Puhuttiin myös Yhdysvalloista ja Trumpista (nauha välillä 0:00-14:51). Halla-ahon myönteinen suhtautuminen Trumpiin tulee selkeästi ilmi. Myönteinen vai objektiivinen? Sitähän ei voi Pesoselta vaatia Bideniä kuin ei Trumpiakaan kohtaan. Siinä Pesonen on johdonmukainen, suhtautuminen vain vaihtelee.

Varsinkin tuen antaminen sellaisille johtajille olisi puolueessa osattava kieltää, joilla päässä viiraa todella pahasti psykiatrista hoitoa edellyttäen – esimerkkinä Donald Trump – tai jotka muutoin ovat luonnevikaisia – esimerkkinä Viktor Orbán. Turvallisuusasiantuntija heittäytyy psykiatriksi. Olisiko Pesosella pätevyyttä myös geriatriksi? Vai eikö Joe Bideni tila ole vieläkään selvinnyt Pesoselle? Jos ei niin eipä ole yllätys.

Ai niin. Arvatkaa kenen takia ko. päivitys on tehty IS:n. Juttua korjattu 10.6. kello 15.07: Täsmennetty N-VA- ja Vlaams Belang -puolueiden osuuksia eurovaalien äänistä.

Muistinko jo mainita että tutkitusti perussuomalaisilla on alhaisin luottamus mediaan.

Tilaa
Ilmoita
guest

1 Kommentti
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
Poliittisesti koditon

Yhdysvalloissa CNN:n uutisiin uskoo noin 6% kansasta. Poliittisesti vahvasti kahtiajakautuneessa maassa tämä tarkoittaa että republikaanien kannattajista kukaan ei usko tämän äärivasemmistolaiseen ”uutis”kanavan juttuihin sekä sitä että edes suurin osa demokraattien kannattajista ei usko OMAN PUOLENSA ”uutisiin”. Suomen valtamedian uutisointi, varsinkin USAn tapahtuminien ja geopolitiikan suhteen, on käytännössä CNN uutisia sanasta sanaan ja täällä niiden sisältöön uskoo 80% kansasta kyseenalaistamatta mitään. Pystyykö joku kertomaan miten tämän pohjolan hölmölän mediauskovaisuus on niin kova että sen lisäksi että me uskomme semmoiset uutiset joihin niiden alkuperämaassa ei käytännössä usko kukaan me teemme jopa valtakunnantason poliittiset päätökset niiden perusteella?
Muistavatkohan ”älymmystön” edustajat enää MIKSI sitä Trumppia pitää vihata vaan vain se että näin tule tehdä koska ”orange man bad”? Joka tapauksessa tämä jenkkilän tapa siitä että media päättää ottaa jonkun ihmisen suosikiksi tai inhokiksi ja asioista keskustelemisen sijaan asiosta tehdään yksittäisiin ihmisiin kohdistua maineenmuokkaus kampanjoita on joka tapauksessa tullut jäädäkseen, ilmiselvin esimerkki tästä on tietenkin Trump jota nyt vain piti ruveta vihaamaan vuonna 2015 jopa täällä suomessa asti vaikka herrasta ei muistaakseni täällä aiemmin ollut pahemmin puhettu mitään. Entäs sitten tämä valtamedian levittämä salaliittoteoria siitä että Putin/venäjä vehkeili Trumpin valtaan vuoden 2016 vaaleissa? Joko se on pystytty todistamaan todeksi vai onko se automaattisesti totta koska ”puolueeton media” rupesi sitä levittämään? Viimeistään toissavuonna ”salaliittoteorioihin” uskovat leimattiin kuolaaviksi vähä-älyisiksi idiooteiksi, koskeeko tämä myös mediaa? One more thing kuten Columbo tykkäsi sanoa, miten on mahdollista että jenkkilän vaalit vuonna 2016 olivat ilmiselvästi venäläisten peukaloimat mutta vuoden 2020 vaaleissa ei ollut minkäänlaista vilpin mahdollisuutta?