Blogit

Terrorivaarasta tulossa uusi normaali

Tänään silmiini osui uutinen, että kännyköihin kaavaillaan varoitusjärjestelmää terrori-iskuja varten. Se sai pohtimaan, miten jatkuvista islamistisista terrori-iskuista ja niiden uhasta on tulossa arkea Länsi-Euroopassa.

Terroristijärjestön Isisin nousu 2014 ja elintasosiirtolaisten sekä pakolaisten tulva Eurooppaan ovat nostaneet islamilaisen terrorismin uudelle tasolle. Turvapaikanhakijoina tulevat Isis-taistelijat ovat yksi uhka, mutta toisaalta jo länsimaissa pidempään asuneissa muslimeissa on radikalisoituneita valmiina iskuun.

Viime vuosina on Länsi-Euroopan maissa onnistuttu toteuttamaan useita verisiä iskuja. Ranska, Britannia ja Belgia ovat kokeneet pahimmat niistä. Pommit, rekat ja veitset jihadistien käsissä murhaavat viattomia eurooppalaisia omilla kaduillamme toistuvasti.

Tämä kehitys on luonnollisesti johtanut toimiin. Nykyään on länsieurooppalaisessa suurkaupungissa täysin normaalia nähdä aseistautuneita sotilaita partioimassa kaduilla. Näitä vastaan on vieläpä hyökätty useita kertoja. Yleensä puukkojihadisti ammutaan saman tien, mutta jihadistista sotaa käydään kaduillamme.

Eurooppalaiset turvallisuusviranomaiset ovat tiukentaneet valvontaa ja saaneet monia terroristeja kiinni ennen iskun toteutusta. Tämä on hienoa ja viranomaisten valppaus on pelastanut monia. Kuitenkin Länsi-Euroopassa on suuri muslimiväestö, jossa on paljon radikalisoituneita. Tilannetta pahensi huomattavasti Euroopan avoimet rajat Afrikasta ja Lähi-Idästä tulleille elintasosiirtolaisille.

Mahdollisia islamistisia terroristeja on vain liian paljon länsimaissa, jotta kaikkia iskuja voitaisiin estää. Suomessa esimerkiksi poliisi on poliisien itsensä mukaan helisemässä terrorismin uhan edessä liian vähäisten resurssien takia.

(Suomen sairaasta monikulttuurisuutta sokeasti palvovasta ilmapiiristä kertoo se, että suomalaisten vihapuhe on ongelma, jonka vastaiseen taisteluun pitää antaa kymmeniä miljoonia lisää rahaa.)

Olemme siis tulleet tilanteeseen, jossa uudet tappavat terrori-iskut ovat arkea, jopa Suomessa Turun iskun jälkeen. Siksi pitää rakentaa varoitusjärjestelmiä, laittaa aina yleisötapahtumien aikaan rekkoja barrikadeiksi sekä rakentaa kirkkojen oville ajoesteet.

Tilanne on päästetty löperön maahanmuuttopolitiikan ja naiivin suhtautumisen islamistiterrorismiin takia pahaksi. Mutta näin ei olisi pakko olla. Islamistiterrorismiin torjumiseen löytyy pomminvarma keino: Ei päästetä maahan vierasta väestöä, joka ei kykene sopeutumaan ja jolla on pahat mielessä. Näin on tehty Itä-Euroopassa ja siellä iskuja ei ole tapahtunut.

Unkari, Puola ja muut Itä-Euroopan maat ovat malliesimerkki, miten päättäjien tehtävä on suojella omia kansalaisiaan, eikä palvoa sokeasti monikulttuurisuutta, kuten Länsi-Euroopan turmeltuneet poliitikot, jotka ovat uhranneet kansalaistensa turvallisuuden monikulttuurisuuden alttarille.

Suomalainen, voit vaikuttaa isänmaamme kehitykseen. Mieti siis tarkasti, kenelle äänesi annat. Kaikki poliitikot eivät ole yhtä kiinnostuneita sinun ja lähimmäistesi turvallisuudesta kuin toiset. Suosittelen äänestämään niitä ehdokkaita, jotka asettavat ykköseksi oman kansan edun ja turvan.

Tietoa julkaisijasta

Roger Kulmala

Olen 24-vuotias helsinkiläinen. Opiskelen taloustiedettä Helsingin yliopistossa. Olen kovan linjan kansallismielinen, joka kannattaa Suomen EU-eroa ja monikultturisuuspolitiikan täydellistä lakkauttamista.