Blogit

Vaalien jälkilöylyt

Kun vaalit nyt on saatu taputeltua on aika katsastaa tuloksia ja kommentteja vaaleista.

Ensimmäisenä haluan kiittää lukijoitani. Erityisesti sitä kommentoijaa joka väitti PS:n kannatuksen olevan riippuvainen minun ja Tatu Tynin kirjoituksista. Kiitos kiitos kiitos. Tatu tosin vastaa nykyään Vapauden liiton kannatuksesta.

Seitsemän paikan voiton edessä täytyy olla nöyrä. Että mä olen hyvä. Lapissakin Sara Seppänen, josta en ollut edes koskaan kuullut, sai ansiostani 11 145 ääntä. Ja nyt palataan maan pinnalle. Kommentoija joka väittää puolueen kannatuksen olevan kohtalonyhteydessä kirjoituksiini on ollut irrallaan todellisuudesta kuin vain voi olla. Se ei kyseisen henkilön kohdalla ole mitään uutta. Kiitos vaalivoitosta kuuluu puoluejohdolle, ehdokkaille sekä ehdokkaiden tukiryhmille. Kaikille jotka voiton eteen tekivät työtä.

Seuraavaksi voittajista häviäjiin eli vihreisiin. Maria Ohisalo vannoi taistelevansa tappiosta huolimatta arvojen puolesta. Hyvä Maria, juuri niin. Kannustan sinua perussuomalaisena vilpittömästi. Lisää trans- ja ilmastohumppaa. Vaatikaa tiukennuksia hiilineutraaliustavoitteisiin, lisää etuuksia laittomasti maassa oleskeleville. Kyllä siitä hyvä tulee. Nyt lähti jo seitsemän paikkaa. En millään halua vinkata Marialle että senkun taistelette, mutta kannattaisiko niitä arvoja tarkistaa. Päin vastoin Maria, lisää runtua vaan.

Keskusta se jaksaa profiloitua. Ensin neljä vuotta punavihervasemmistolaisen hallituksen tukipuolueena ja nyt sitten vahvistetaan näillä näkymin punaviherlinjaa jäämällä punavihervasemmiston kanssa oppositioon. Tosin ne jotka oppositiossa ovat, on vielä epävarmaa kuten koko hallituksen kokoonpanokin.

Demarien Marin kiitti vihreitä ja vassareita kuluneesta neljästä vuodesta tekemällä vaaleista pääministerivaalit. Tällä hän pelasi Mustan Pekan Lille ja Marialle. Tosiasia kuitenkin on että vassarit menettivät 9 paikkaa ja hallituspuolueet kokonaista 17 paikkaa. Vaalien jälkeen hallituspuolueiden paikkaluku oli 99. Vasemmiston paikkaluku taas ennätysalhainen 76, vaikka siellä oli uusi puolue RKP, jonka paikkaluku pysyi samana. Ehkä vaalikauden jälkeen voimme laskea myös kepun de facto vasemmistopuolueeksi.

Ja sitten vasemmistoliittoon. En huomannut ainakaan IL:n hallituskoostumusta koskevissa spekulaatioissa vassareita mitenkään otetun huomioon kaavailuissa. Ihan järkevää, sillä tässä tilanteessa vassareille ei missään kokoonpanossa löydy roolia. Sen sijaan Ristamäki lähtee laukalle kirjoittaessaan uumoilusta, tai voihan se olla kepun ja sossujen laukallelähtöä: Demareissa ja keskustassa uumoillaan, että perussuomalaisille kävisi hallitusvastuussa kuin Sipilän hallituksen aikana, jolloin eduskuntaryhmä hajosi kahtia. Maalima muuttuu Eskoseni. Ehkä sossut ja kepu eivät ole huomanneet että perussuomalaiset ovat muuttuneet vuodesta 2017. Puoluetta ei johda enää Timo Soini. Muuttuneet ovat myös kokkarit ja kepu. Huonosti näyttää käyneen kummankin arvopohjalle kun ainakin Orpolle puheissa jo perussuomalaiset kelpaavat.

Äänestäjistä vielä sen verran että IS väitti 3.4. julkaistussa uutisessa äänten jakautuneen 50-50 miesten ja naisten kesken. Tarkistin ensin vuoden, kyllä, elämme vuotta 2023, ja sitten jälleen päivämäärän 3.4. Samana päivänä kun translaki tuli voimaan ja IS rummuttaa vanhakantaista ”vain kaksi sukupuolta”- propagandaa. Toivottavasti prideä rummuttanut IS on jo antanut taantumukselliselle toimittajalle potkut, samalla kun se tutkii mitkä monista kymmenistä eri sukupuolista koostuvasta vihreiden äänestäjäkunnasta pahiten petti vaaleissa.

Sekin vielä että vaikka vasemmistoliitto sai enemmän ääniä kuin vihreät (7,1%-7%), paikkaluvulla mitattuna vihreät veivät paikat luvuin 13-11. Ei ihme että Litä vitutti kuin pientä oravaa. Ei, en sano eläintä, minä olen kuullut puhuttavan vain oravasta, joka on pieni eläin.

Jos halutaan löytää vaalien suurin häviäjä, niin Keijo Kaarisateen mukaan se oli joko yle tai Hesari. Allekirjoitan.

Tilaa
Ilmoita
guest

12 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
j.t

näköjään kommentti hylätään jos puhuu totta ja se ei miellytä.taitaa se kokoomus olla pyhä lehmä.jota ei saa sanoa sonnan puhuja puolueeksi.

law and order

Nyt vaan odottelemaan, että lehmänkaupat saadaan käytyä kulisseissa ja sitten onkin PS oppositiossa. Kokoomus kyllä sen verran tukevasti komppasi hallituksen älyttömyyksiä, että eiköhän se ole sujuvaa linjaa jatkaa sossujen kanssa tuhotöitä samassa hallituksessa. Vihreät ja RKP lisänä sopassa niin katastrofi on katettu

Puolueeton

Voisikohan olla, että vaalitulos onkin suunniteltu ja toteutettu laskemalla ja suuret puolueet ovat tyytyväisiä, koska uusia puolueita ei päässyt syntymään?
On nimittäin outo juttu, että äänioikeutettujen määrä kertaa äänestysprosentti on 156000 suurempi lulu kuin puolueiden saamien äänimäärien summa lisättynä hylätyillä aanilapuilla. Johonkin roskakoriin on heitetty 156000 äänestyslippua. Miten ja ketkä ne on valinnut loppulaskennassa?

John Quiman

Tai sitten ne äänioikeutettujen luvut eivät ole oikein. Kuulemma tarkistavat.

Tuskin on noin monta roskakorissa.

Ilkka Forsten

Demarien ja PS:n välillä oli tarkistuslaskannan jälkeen muka muutaman tuhannen äänen ero PS:n hyväksi. Neljä vuotta sitten tulos oli suunnilleen sama, mutta käänteisenä. Mistä voidan kerrasta toiseen saada niin niukka erotus ?

John Quiman

Kuka tietää, mutta saattaa olla ihan vaan kannatuseron pienuutta. Vaikea olla mitään muuta mieltä hyppäämättä mielikuvituksen puolelle. Jos olisi huijausta, olisivat sossut voittaneet niukasti.

pöh

En yhtään ihmettelisi jos vihreät tappiosta huolimatta löydettäisiin hallituksesta.
Jos miettii Orpon/kokoomuksen sanomisia ja tekemisiä viime aikoina.
”ilmastotavoitteista ei tingitä”
Lisää (työ)retuperäistä maahanmuuttoa.
Äänestettiin sukupuolesta ilmoituskynnys.
Äänestettiin eu ”elvytys”paketin puolesta.
jne..jne..

Naksuteltu

Mitä tarkoittaa ”taputeltu”? Olen aina ihmetellyt sitä mistä se tulee.

Jälki käteen.

KVG

John Quiman

Mitä tuo KVG tarkoittaa? Pitää kai katsoa kuukkelista, kun kirjoitetaan salakieltä.

Jälki käteen.

Kyllä. Paljon paremman vastauksen saa kuin jos kyselee kommentissa.

stewe@ahtis

Kun asia saadaan päätökseen, niin lopuksi tulee aplodit..