Blogit

Missä huolestuneet otsikot Putinin suosikin voitosta?

Miksi mediassa ei näy huolestuneita otsikoita siitä jos Putinin suosikki voittaa vaalit? Missä otsikot mitä tapahtuu Euroopalle jos Biden voittaa.

Tässä raapaisu tarjonnasta jos ei voitakaan:
IS: Asiantuntija: Näin Euroopalle kävisi, mikäli Trump nousee valtaan

Suomessa on varauduttava siihenkin vaihtoehtoon, että Donald Trump voittaa marraskuussa 2024 järjestettävät Yhdysvaltain seuraavat presidentinvaalit ja palaa maan johtoon.

Näin sanoo Ulkopoliittisen instituutin tutkija Henri Vanhanen. Vanhanen vieraili juuri Yhdysvalloissa, jossa hän tapasi ulkoministeriön edustajia, osallistui Carnegie Endowment -ajatushautomon konferenssiin ja vieraili useissa muissa ajatushautomoissa.

Kun Putin on ilmoittanut näkevänsä mieluummin Bidenin presidenttinä, haastatteleeko IS nyt uudestaan Vanhasta? Saas nähdä. Onhan luonnollista että Putin näkee mieluummin presidenttinä miehen joka poisti kaasuputkelta sanktiot, ei ole varoitellut riippuvuudesta venäläiseen energiaan, ei uhkaillut pommittavansa Moskovaa jos Venäjä hyökkäisi Ukrainaan, esitti vain jonkinlaisia sanktioita ennen hyökkäystä ja esti vuoden verran MiG-29 hävittäjien toimittamisen Ukrainaan ja niin edelleen. Saas nähdä millaisia otsikoita media nyt repii Venäjän vaalivaikuttamisesta tulevissa vaaleissa. Nähdäänkö otsikoita että Bidenin poika on saanut miljoonittain rahaa Venäjältä. Ei kun eihän siitä voi kertoa, koska se on totta, toisin kuin median aikoinaan kolme vuotta rummuttama Trumpin venäläisten kanssa vehkeily.

Entäpä se Trumpin ero NATO:sta ja NATO:n hajoittaminen? Jo ensimmäisellä presidenttikaudellaan, ennen Ukrainan sotaa Trump vaati natomaita täyttämään sopimuksessa edellytetyn panostuksen eli 2% Bkt:sta puolustukseen.

MTV: Trump kertoi lauantaina Etelä-Carolinassa pitämässään vaalitilaisuudessa tarinaa, jossa ”suuren maan” valtionpäämies oli Trumpin mukaan kysynyt häneltä, että suojeletteko meitä, jos emme maksa Natolle ja Venäjä hyökkää kimppuumme. Trump ei maininnut minkä maan valtionpäämiehestä oli kyse eikä sitä, että milloin tämä keskustelu käytiin.
– Sanoin: Ette maksaneet? Oletteko kykenemättömiä maksamaan? En, minä en suojelisi teitä. Itse asiassa rohkaisisin heitä (Venäjää) tekemään ihan mitä helvettiä vain haluavat. Teidän on maksettava, laskut on maksettava, Trump laukoi.

Valkoisesta talosta kiiruhdettiin torjumaan Trumpin kommentit mielipuolisina.

Asiasta siis nousi jälleen mekkala. Mitä mielipuolista on siitä jos kertoo presidenttikaudella käymästään keskustelusta maan johtajan kanssa asiasta jonka tarkoituksena on parantaa NATO:n puolustuskykyä, jos et ole putinisti?

Vielä suurempaa kummastusta herättää NATO:n pääsihteerin Jens Stoltenbergin kommentti lausunnosta. Hänestä Trumpin sanomiset ovat ongelma ja vaarantavat maiden turvallisuuden. Ei se että esimerkiksi vuonna 2014 kolme natomaata täytti 2%:n rajan. Viime vuonna tilanne oli jo parempi, 29:stä natomaasta 11 täytti 2%:n rajan.

Ja arvatkaapa mitä. MTV:n uutisessa ei kerrottu minkä suuren eurooppalaisen maan päämies oli kyseessä, mutta Saksa täyttää tänä vuonna 2%:n velvoitteen. Ensi kertaa noin kolmeenkymmeneen vuoteen. Lisäksi 18 natomaata odotetaan täyttävän saman 2%:n tavoitteen tänä vuonna.

Ai niin. Jään odottamaan niitä huolestuneita otsikoita Putinin suosikin mahdollisesta voitosta. Odotan, mutta en pidätä henkeäni.

JK. Joku/jotkut ovat jälleen käyneet oikomassa Ylen uutisointia. On se kumma että kuudellasadallamiljoonalla eurolla ei saada pätevämpiä toimittajia. Tätäkin uutista on jo korjattu kolme kertaa. Muistinko kertoa että tutkitusti perussuomalaisilla on heikoin luottamus mediaan.

Tilaa
Ilmoita
guest

6 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
Ja taas alusta?

Siellä ei kukaan voita. Aivan kuten sodassa ylipäätään, ensimmäinen uhri on totuus. Kansalaisilla on määrällisesti valta, mutta sitä ei tunnu enää kiinnostavan muu kuin alistajansa peesaaminen tiedostaen tai tiedostamatta.

Arkajalka

Jos Trump voittaa, niin Bidenin koplaa vastaan voidaan aloittaa samanlainen jahti aseistamalla oikeuslaitos toimimaan nyt toiseen suuntaan. Pöytä siis pyörähtäisi 180 astetta. Tosin luulen tai jopa uskon, että Palestiinalaisten sadistinen teurastus saisi yhä enemmän tuulta alleen Trumpin aikana. Tosin en ole varma voiko em.teurastus tuosta enää kiihtyä. Mut Ku Hamas -porukoille tiedoksi, että koko sotaa ei ehkä olisi ilman Palestiinalaisalueiden miehitystä. Miehitys on YK:ssakin todettu kiistaton tosiasia.

pöh

Ja asiasta tähän Trump/Biden keskusteluun.
Se on säälittävää miten surkeassa jamassa on Suomen(kin) media.
En todellakaan Trumpista pidä, mutta miten ihmeessä Suomen mediassa ei yksikään ole vuoden aikana onnistunut uutisoimaan Bidenien korruptiosta jotka on senaatteja myöten todistettu?? Ja tietysti kaikesta muustakin.
Oikeasti aika säälittävää että me emme voi äänestää USA:n vaaleissa, mutta kovasti näyttää siltä että media luulee suomalaisten ratkaisevan USA:n vaalit?

pöh

Kun nyt 2-vuotta on takana tätä Venäjä vs Ukraina/NATO sotaa, niin on hyvä aika pohtia miten on nämä joka päivä äänessä olevat ”asiantuntijat” onnistuneet?
Jos joku niille tyypeille ”asiantuntijuudesta” maksaa, niin voi elämän kevät.
Venäjältä loppui aseet, ruoka ja motivaatio jo heti alkuunsa 2-vuotta sitten.
Kunpa olisikin pitänyt paikkaansa. Mutta ikävä kyllä Ukrainalla on ne ukot ja aseet loppu.
Mutta ei ne aselähetykset mitään auta, kun ne sotilaat on loppunut aikoja sitten.
Ei ehkä ole suuri joukko eikä isossa kuvassa suuri vaikutus, mutta Ukrainan erikoisjoukkoja tosiaan sotii afrikassa entisiä wagner joukkoja vastaan, voin vaan kysyä että MIKSI?
Eikö niillä ois ihan kotimaassaan tärkeämpää tehtävää? Todellisuudessa kaikessa on kyse rahasta, ja sitten niiden osalta jolla rahaa on tarpeeksi niin vallasta.

Yle hömpää 5000 miljoonalla

Yle nyt on tuollanen 5000 miljoonan hömppä lehti. Yle veroa maksetaan 5000 miljoonaa 10 vuodessa.

YLE
12.12.
Kannattajakorttien viimeinen jättöpäivä on tänään.

https://yle.fi/a/74-20064595

TODELLISUUDESSA:

Vaikka todellisuudessa riittää että vaalikortit olisi toimittanut 20.joulukuuta mennessä.

https://www.hs.fi/politiikka/art-2000010052159.html

Yle antaa väärää tietoa siitäkin, voiko vaaleista valittaa!!

Yle:
Presidentinvaalien tuloksesta ei voi valittaa
Presidentinvaalien tulokseen ei muista vaaleista poiketen voi hakea muutosta valittamalla. Lainsäätäjien perusteena on tältä osin aina ollut, että istuvan presidentin asemasta ei voi olla epäselvyyttä, kertoo oikeusministerön vaalijohtaja Arto Jääskeläinen.

https://yle.fi/a/74-20071699/64-3-205441

Todellisuudessa vaaleista voi valittaa:

Helsingin sanomat:

28.1
PRESIDENTINVAALEISSAKIN on tosin niin sanotun ylimääräisen muutoksenhaun mahdollisuus. Korkeimmalta hallinto-oikeudelta voi hallinto-oikeudenkäyttölaissa säädetyllä tavalla hakea lainvoimaisen päätöksen eli tässä tapauksessa vaalituloksen purkua, kertoo Jääskeläinen
.https://www.hs.fi/politiikka/art-2000010150431.html