Blogit

Alan Salehzadeh – Allahin soturi

Alan Salehzadeh tuli julkisuuteen poliittisen islamin vastustajana ja maahanmuuttokriitikkona. Hän kirjoitti Iltalehteen paljon sellaista asiaa, jota juuri kukaan (Perussuomalaiset -puolueen ulkopuolelta) ei uskaltanut nettiin kirjoittaa. Maahanmuuttokriittisissä piireissä olikin tapana jakaa Alanin tekstejä ja suositella niiden lukemista muille.

Vuosia kului ja jotain muuttui.

Alan Salehzadeh on alkanut julkisesti kannattamaan Sharia-lakia Suomeen, mikä tietenkin on juuri sitä poliittista islamia, jota hän ennen niin kovaan ääneen vastusti. Samoin kriittiset kirjoitukset siitä, kuinka turvapaikkajärjestelmäämme käytetään hyväksi, ovat muuttuneet valitukseksi siitä, kuinka rasismi (ja toisinaan pikemminkin ”rasismi”) lisääntyy.

Tämä Oulu -kohu kuitenkin sai Alanin twiittailun tekemään pohjanoteerauksia. Useita twiittejä rasismista, mutta ei ainuttakaan päivitystä, jossa osoitettaisiin mitään empatiaa itse uhreja kohtaan. Tänään Alan twiittasi lastenraiskaajien olevan itse uhreja. Siis Alanin mielestä raiskatut lapset eivät ole uhreja, mutta heidät raiskanneet miehet ovat. Tämä on aika kuvottava näkemys.

Mutta tällaisia näkemyksiä on ollut valtamedia aina täynnä. Kirjoitettiinhan Turun terrorististakin vastaavia tekstejä, että kuinka uhreilla (= Uhrit siis tässä yhteydessä pahantekijöitä) ei ole muuta vaihtoehtoa, kuin tehdä epätoivoisia tekoja. On oikeastaan ollut mediassa valtavirtaa aina asettua pahantekijän puolelle, jos pahantekijä on ollut ulkomaalainen ja uhri suomalainen.

Internetissä on sitten arveltu, että pyrkiikö Alan kirjoittamaan, kuten valtamedian journalisti, jotta työt jatkuisivat. Eli koettaako Alan opportunistina kirjoittaa sellaista tavaraa, mitä olettaa eliitin haluavan kuulla? Myötäilemällä eliittiä saa jatkossakin kirjoittaa Iltalehteen ja samoin avautuu erilaisiin keskusteluohjelmiin paikka televisioon.

Jos näin on, niin aika surkea peliliike Alanilta. Valtamedia nimittäin on muuttunut tässä vuoden aikana aika rankasti. Etenkin vuoden vaihteessa. Vaikka ennen oli päivänselvää, että media hyysää rikollisia ja syyttää kaikesta suomalaisia, tilanne ei enää ole sellainen. Median ns. suvakkikupla on puhjennut. Jokainen, joka on seurannut lehtikirjoituksia tänä vuonna, on varmasti huomannut saman.

Eli jos Alan koettaa leikkiä jotain suvakkia ylistäessään Sharia-lakia ja haukkuessaan suomalaisia, niin aika huono ajankohta valittu. Tuollaiselle retoriikalle nimittäin ei ole enää kysyntää. Tuo on jo nähty.

Itseasiassa veikkaan, että vanhan ajan Alanin kirjoituksille olisi ollut nykyään paljon enemmän menekkiä. Maahanmuuttokritiikillä ja poliittisen islamin kritiikillä olisi varmasti avautunut tie eri televisio-ohjelmiin ja varmasti olisi saanut tekstejään esille laajemminkin.

Toivonkin, ettei Alan leiki mitään Allahin soturia, vaan on asiansa kanssa tosissaan. Toivon tätä hänen itsensä kannalta. Nimittäin häntä saattaa hieman ahdistaa, jos hän vain koitti kirjoittaa sellaista tekstiä mille oletti olevan kysyntää, ja sitten herää krapulaan, kun huomaa tehneensä elämänsä isoimman virheen.