Blogit

Jari Taponen ja jengiväkivalta

”Helsingissä ei ole menossa erityistä väkivalta-aaltoa. Sen sijaan väkivalta on puolittunut 10 vuodessa ja pudonnut muiden kaupunkien tasolle. Varsinkin koronan aikana yksinäisyys kasvaa, mielenterveyden ongelmat kasvavat ja päihteiden käyttö on lisääntynyt. Näihin asioihin on puututtava hyvissä ajoin.
Jos katsomme Helsingin väkiluvun kehitystä, meillä ulkomaalaistaustaisten osuus on kaksinkertaistunut kymmenessä vuodessa, mutta silti heidän rikollisuutensa on noussut vain muutaman prosentin.
Johtopäätös on, ettei voi sanoa, että ulkomaalaistaustaisuus olisi syynä rikollisuuden kasvuun.”
-Jari Taponen

Tänään YLE kirjoittaa, että parin viimeisen vuoden teräaseiden käytön yleistymisen rinnalle on tänä syksynä tullut myös lisääntyvä ampuma-aseiden käyttö, joista on myös sivullisille vaaraa. Tekijöinä väkivaltarikoksissa ovat maahanmuuttajataustaiset (ensimmäisen ja toisen polven) nuoret, jotka haastavat toistensa kanssa riitaa netissä (esim. julkaisemalla toisia ryhmiä halveksuvia räppibiisejä) ja sitten selvittelevät välejään väkivalloin kadulla. Myös väkivaltaiset katuryöstöt ja muut pahoinpitelyt ovat lisääntymään päin. Pari viimeistä vuotta ovat olleet aivan ennen näkemättömiä nuorten puukotusten kohdalla.

Kynnys puuttua tällaisiin ongelmiin tai edes puhua niistä, on hyvin korkea. Jokainen yhä muistaa poliisien suljettu fb-ryhmä -kohun, kun poliisien fb-ryhmästä levisi viestejä julkisuuteen. Ne tuomittiin äärimmäisen rasistisina, vaikka itse viesteissä ei ollut mitään rotusortoa, vaan aivan normaalia kommentoimista ajankohtaisista uutisista. Esimerkiksi uutiseen siitä, että Mustan Barbaarin äiti hävisi oikeudenkäynnin, kun hän syytti poliiseja etnisestä profiloinnista, oli joku poliisi kommentoinut: Näille rasismi-huutelijoille voisi suositella Poika, joka huusi sutta -sadun lukemista.
Tämä viesti esimerkiksi oli iltapäivälehtien mukaan ”rasistinen,” vaikka sen ainoa pointti oli, ettei sanaa ”rasismi” kannata ylikäyttää huutelemalla sitä jatkuvasti, koska sitten ihmiset eivät enää huolestu sanasta vaikka olisi oikeasta rasismista kyse.

Myös Elokapinan tiimoilta poliisi on varpaillaan. Jokaikinen keino, jolla poliisi koittaa hajoittaa tientukkijoiden tukoksen, aiheuttaa hirveän vyyhtin, jossa poliisin jokaista toimintaa katsellaan suurennuslasin läpi. Tähän ei auta se, että poliisiministeri Ohisalo on jatkuvasti julistamassa, että poliisien kaikki teot tullaan tutkimaan perinpohjin. Kynnys puuttua Elokapinan tientukkimiseen on siis äärimmäisen korkea. Poliiseja on joutunut jopa syytteeseen. Sama ongelma on maahanmuuttopolitiikasta johtuvan rikollisuuden kanssa. Poliisi joutuu jatkuvasti taiteilemaan sen kanssa, ettei synny turhia rasismi-kohuja.

Vasemmistolla on meneillään kampanja #miksienluotapoliisiin, jolla pyritään luomaan poliisista kuva fasistisena organisaationa, joka on äärioikeiston puolella. Tätä samaa leimaamista vasemmistolaiset ovat harjoittaneet jo vuosikausia, minkä takia poliisi on pyrkinyt ”vastapainona” luomaan itsestään suvaistevaisempaa ja maailmaa syleilevämpää kuvaa.

 

Poliisi ei kuitenkaan voi yhtä aikaa rakennella itsestään jotain vasemmistolaisia miellyttävää kuvaa, ja yhtä aikaa olla puolueeton toimija, joka puuttuu rikoksiin katsomatta ketkä rikoksia tekevät.
Heidän pitää luopua kokonaan moisesta imagofantsuttelusta ja tehdä työnsä.

Muuten katujen turvattomuus pahenee vain entisestään.

Tilaa
Ilmoita
guest

3 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
Juha

Taponen on tehtäviensä tasolla kuten vasaralla lyöty käkikello!!!

Taposen puheet kuvastavat vain ja ainostaan hänen vihreätä suvakki-ideologiaa, jolla EI ole mitään tekemistä vallitsevan todellisuuden kanssa.
Samalla ”Taponen ilmiö” kuvaa perin karulla tavalla tätä aikaa, jota Raamatussa kutsutaan ”Laittomuuden ajaksi”, jolloin ihmiskunnan mädännäisyys ja moraali on romahtanut läpi yhteiskunnan tavalla, joka on kääntänyt kaiken päälaelleen tavalla, jota syvemmälle ei enää ihmiskunta voi vajota

Taposen ajatuskulku ja valehtelu etenkin itselleen kuvastuu pahimmillaan Ruotsista, joka tehnyt tyhjänpäiväisestä, mutta tarkoituksellisesta satuilusta suoranaista taidetta!!!

Nana

”Jos katsomme Helsingin väkiluvun kehitystä, meillä ulkomaalaistaustaisten osuus on kaksinkertaistunut kymmenessä vuodessa, mutta silti heidän rikollisuutensa on noussut vain muutaman prosentin.” Väärä(kö) tilaston esittämistapa: tuo pitäisi esittää siten, että ulkomaalaisten osuus otettaisiin huomioon (esitettäisiin) suhteessa muuhun väestöön, ja sitten katsottaisiin rikosten määrää. Toisaalta, tuo Taposen lausuma voi hyvin pitää paikkansa, mikäli tilastoa on vähän ”viilattu”: nyrkkisääntö on, että mikäli tutkittava väestö kasvaa kaksinkertaiseksi, niin rikokset lisääntyvät 15 %.
”Sen sijaan väkivalta on puolittunut 10 vuodessa ja pudonnut muiden kaupunkien tasolle.” Kun esittää kategorian ”väkivalta”, niin se on epämääräinen, tarkemmin määrittelemätön kategoria, eli pitäisi ensin esittää, että mitä rikoksia kategoria ”väkivalta” pitää sisällään. Muutoin tämä Taposen lausuma on vähän ristiriidassa tuon edellisen lauseensa kanssa: tällä lauseella Taponen tarkoittaa ilmeisesti koko Helsingin väestöä, tarkoituksellisesti hämärtäen keskustelua. Täten ilmeisesti myöskään Helsingin väkiluku ei ole kovin paljon 10 vuodessa noussut, mikäli Taposen tilastonluku on oikeellinen.

Rullattu

Minun luotto on mennyt poliisiin täysin, koskee kaikkia poliiseja koko suomessa.
Kun alkoivat polvistelemaan rikollisille, minulle riitti, turha luulla että tapahtuu mitä tahansa, en ikinä tule poliisiin olemaan yhdeytessä.