Blogit

Väestönvaihto – Äärioikeiston salaliittoteoria?

Twitterin päivystävät vasemmistoaktivistit ovat esittäneet kysymyksiä, kuten ketkä ovat ”väestönvaihtajia” tai miksi väestö ei ole ennen vaihtunut vaikka maahanmuuttoa on aina ollut, tai sitten yksinkertaisesti ilmaisseet, että jos henkilö X käyttää kyseistä termiä, hän on takuuvarmasti salaliittoteorioihin uskova äärioikeistolainen.

Meillä tosiaan on ollut Suomessakin aina maahanmuuttoa, mutta väestönvaihdos on negatiivisena ilmiönä noussut tapetille vasta lähivuosina. Tämä johtuu yksinkertaisesti siitä, että ennen maahanmuutto on ollut niin minimaalista, että tulijat ovat sulautuneet muuhun yhteiskuntaan helposti. Usealla meistä on sukua Saksasta, Venäjältä tai Ruotsista, eikä kukaan ajattele, että väestö olisi vaihtunut jotenkin enemmän venäläiseksi, saksalaiseksi tai ruotsalaiseksi, vaan tulijoiden lapsenlapsista on tullut ihan yhtälailla suomalaisia kuin kaikista muistakin. Määrien lisäksi toinen selittävä tekijä on muuttajien kulttuuritausta, joka on tyypillisesti ollut todella läheinen suomalaisen kulttuurin kanssa, joten mitään suurempia konflikteja tai segregaatiota ei ole ollut, poislukien romanit. Mutta nykyisellä maahanmuutto- ja integraatiopolitiikalla saamme tulevaisuuden Suomeen paljon väestöä, jotka ei itsekään miellä itseään suomalaisiksi.

Romanit ovatkin hyvä esimerkki tämmöisestä kansanryhmästä, joka yksinkertaisesti ei sulaudu muuhun yhteiskuntaan. Heitä on ollut Suomessa satoja vuosia, ja he silti hengaavat lähinnä omissa porukoissaan ja pukeutuvat toistensa kanssa identtisesti erottuakseen muusta väestöstä. Jos romanien määrä yhtäkkiä alkaisi kasvamaan sadoilla tuhansilla vuodessa, se näkyisi katukuvassa todella nopeaa. Ja juuri tämmöisestä asiasta on kyse. Monet suomalaiset ovat havatuneet siihen, että naapuristonsa ympärillä on alkanut muuttumaan siten, että selvästi ei-suomalaisten määrä on lähtenyt nopeaan kasvuun. Kun kadulla vastaan ei enää tule enäää semmoista porukkaa, kuin mihin on vuosikymmenet tottunut, vaan entistä useampi vastaantulija pukeutuu turbaaniin tai kaiken peittävään saatanallisen mustaan kaapuun, niin suomalainen luonnollisesti kokee naapurustonsa muuttuneen. Ymmärrettävästi voi tuntea myös olevansa itselleen vieraassa ympäristössä. Tämmöinen vieraantumiskokemus helposti johtaa muuttamiseen pois alueelta, mikä tietenkin pahentaa alueen segregoitumista entisestään.

Tätä ilmiötä kutsutaan nimellä ”valkoinen pako”, mikä on vähän surkea termi, sillä ilmiö ei todellisuudessa katso ihonväriä, vaan myös tummemman ihopigmentin omaavat ihmiset muuttavat alueelta pois, jos kokevat naapuruston ei-länsimaalaistuneen liikaa. Jokatapauksessa kyseessä on ilmiö, josta tehdään vähän väliä uusia artikkeleita, (Esim. X, Y ja Ö) koska aihe on kiinnostava ja huolestuttava. Tärkeä puheenaihe muiden puheenaiheiden joukossa.
– Paitsi tietenkin jos joku perussuomalainen puhuu aiheesta, niin sitten se on natsismia, Hitleriä ja saatananpalvontaa.

Alueiden segregaatio pahenee sitä mukaan, mitä enemmän kantaväestö ja integroitunut maahanmuuttajaväestö alueelta muuttaa pois, koska se laskee alueen vuokratasoa entisestään ja siten houkuttelee vielä paremmin ei-integroituneita maahanmuuttajia muuttamaan alueelle. Ja ei-länsimaalaistuneet, hyvin konservatiiviset maahanmuuttajaperheet ovat tunnettuja siitä, että niihin syntyy keskimäärin enemmän lapsia, kuin muihin perheisiin. Tämä sitten näkyy kouluissa monenlaisina ongelmina, kun on erilaista kulttuuritaustaa, kielivaikeuksia ja muuta, mikä yhä syventää segregaatiota, koska muu väestö muuttaa pois, sillä he haluavat laittaa lapsensa toiseen kouluun.

Siinä missä konservatiivisissa yhteisöissä yhä tehdään paljon lapsia, (suomalaisena esimerkkinä vaikka lestadiolaiset), pienenee liberaalien pariskuntien lapsiluku vuosittain. Tämmöinen kehitys tulee tarjoamaan tulevaisuudessa konservatiivisille yhteisöille vipuvartta yhteiskunnassa. Heidän väkilukunsa kasvaa siinä, missä liberaalien väkiluku pienenee. Väestönvaihto voi näin ollen vaikuttaa tulevaisuudessa esimerkiksi myös uskonnon rooliin yhteiskunnassa.

Jokatapauksessa on selviö, että mitä isompia määriä konservatiivista väkeä Suomeen muuttaa, sitä hankalammaksi integraatio käy, ja sitä useampi paikkakunta segregoituu niin sanotuksi ”mamughettoksi.” Tämä ilmiö voidaan hyväksyä tosiasiana, ja alkaa ratkomaan maahanmuuton ja integraation ongelmia siten, että ennaltaehkäistäisiin asuinalueiden eriarvoistuminen, tai sitten voidaan vaan lätkiä perussuomalaisia natsikorteilla ja tunkea pää perseeseen.
– Elämä on valintoja täynnä.

On ikävää, että löytyy sekopäitä, jotka väestönvaihdoksesta puhuttaessa tarkoittaa hulluja liskomiesten salaliittoja, jossa väestönvaihto on jokin alienien suunnittelema juoni länsimaalaisen sivilisaation tuhoamiseksi, ja on tietenkin surullista, että väestönvaihdos -termiä käytti myös meksikolaisia vihannut terroristi, joka toteutti joukkomurhansa El Pasossa. Kyseinen terroriteko tuomittiin laajasti kansallismielisissä piireissä ympäri länsimaita. Tämä ei (yllätys yllätys) tietenkään estänyt vasenta laitaa hakkaamasta El Pason iskun uhrien ruumeilla kansallismielisiä poliitikkoja ympäri maailman.

Tämä ruumiiden käyttäminen eri mieltä olevien poliitikkojen hiljentämistarkoituksessa muistuttaa Breivikistä ja siitä, miten sanaan ”islamisaatio” suhtauduttiin kyseisen terroristi-iskun jälkeen. (Olen avannut termin islamisaatio aiemmin Puheenvuorossa. Kyseisen kirjoituksen voi lukea täältä.)
Nyt samaa yritetään termin ”väestönvaihdos” kanssa. Ansaan ei kuitenkaan kannata mennä. Sanoissa ei ole mitään semmoista taikuutta, että jos käytät samaa termiä, kuin joku paha ihminen, niin olisit automaagisesti itsekin paha ihminen.

”Käytit samaa termiä, kuin joukkomurhaaja, eli olet samanlainen ihminen kuin joukkomurhaaja!”
– Minulla on sinulle ikäviä uutisia..
”Mitä?”
– Tällä kyseisellä joukkomurhaajalla on tapana juoda vettä..

Islamisaatio ja väestönvaihdos ovat jatkossakin tarpeellisia termejä, sillä ne käsittelevät tärkeitä ilmiöitä, joista meidän on pakko keskustella, jotta Suomi ja muut länsimaat voivat tulevaisuudessa olla turvallisia paikkoja, joissa kunnioitetaan arvoja kuten tasa-arvo, vapaus ja oikeudenmukaisuus. Eli vaikka vasenlaita toivookin sinun pitäväsi turpasi tukossa, älä antaudu heidän edessä, vaan puhu jatkossakin tärkeistä yhteiskunnallisista aiheista.

Vasemmistolla ei ole argumentteja. Siksi heidän ainoaksi aseeksi jää termien muuttaminen tabuiksi sosiaalisen paineen kautta, sananvapauden polkeminen tiesmillä vihapuhelaki-säädöksillä, sekä ihmisten hiljentäminen ilmiantamalla kriitikoita pitkin sosiaalista mediaa.

Ja kun ainoa tapa voittaa keskustelu on sulkea vastaväittelijän suu väkivalloin, niin silloin on jo valmiiksi hävinnyt.