Blogit

Käännetäänkö toisinpäin?

Muusikko Jösse Järvenpää sai oikeudessa tuomion kappaleistaan, joissa esimerkiksi kritisoitiin ISIS-terroristiorganisaatiota.

Vastapuoli voi tietenkin nasevasti heittää, ”jos ei halua maksaa sakkoja, ei kannata kiihottaa kansanryhmää vastaan.”

Kuvitellaanpa hetki, että Kristillisdemokraatit ovat pääministeripuolueena olleet kolme kautta putkeen.

Paleface tuomitaan sakkoihin kappalestaan ”Palamaan”, koska siinä kehoitetaan kuuntelijoita sytyttämään kerrostaloja tuleen ja heittelemään virkavaltaa kivillä.

Kun tätä puitaisiin julkisuudessa, niin vasemmisto taatusti näkisi tämmöiset sakot hyökkäyksenä taidekenttää vastaan, sananvapautta vastaan, sekä tietenkin vaarallisena askeleena kohti totalitarismia.

Sitten kuuluisi naseva lällättely, ”jos ei halua maksaa sakkoja, ei kannata yllyttää ihmisiä rikoksiin.”

Pointti taisi tulla selväksi?

Pohjat vetää kuitenkin Helsingin Sanomat, joka artikkelissaan spekuloi, että Yhdysvalloissa tutkitusti itsemurhan hirttäytymällä tehneet mustat miehet ovatkin ehkä joutuneet valkoisten lynkkausjoukkojen murhaamiksi, ja poliisi on saattanut pimittää todisteet. Yksi itsemurhista kuitenkin saatiin aukottomasti todistettua itsemurhaksi, koska se tallentui videolle. Muita voidaan vielä käyttää epäillyksen herättäjänä, että entäs jos kyse ei olekaan itsemurhista, vaan valkoiset lynkkausjoukot murhaavat jatkuvasti mustia miehiä, ja poliisi kasuaalisti peittelee jäljet.

Tämän artikkelin kirjoittanut neropatti luultavasti kokee olevansa hyvien puolella, ja ajattelee toimivansa esimerkillisen hyvin kirjoittaessaan tällaisia syytöksiä, jotka perustuvat ainoastaan hänen omaan perstuntumaansa.

Käännetäänkö toisinpäin, jotta jokainen ymmärtää, mikä tämmöisessä ”journalismissa” on pielessä?

Kuvitellaan hetki, että Yhdysvalloissa ei mellakoi mustat miehet polttamassa kerrostaloja, räjäyttämässä autoja, hakkaamassa valkosia ja ampumassa poliiseja huudellen mustien elämien olevan tärkeitä. Sen sijaan leikitään, että siellä mellakoi valkoiset miehet huutamassa valkoisten elämien olevan tärkeitä, ja tietenkin näiden mellakoiden yhteydessä tuhoavat kaiken mitä eteensä tulee ja hakkaavat ja murhaavat mustia ihmisiä.

Eli aika kireä tilanne. Ollaan vaarallisen lähellä tilannetta, jota voidaan alkaa kutsumaan jonkin asteiseksi rotusodaksi. Nyt toivoisi toimittajilta niin neutraaleja artikkeleita, kuin mahdollista, että bensaa ei menisi liekkeihin edes yhtä ainutta tippaa.

Mitä vielä! Helsingin Sumutus julkaisee artikkelin, jossa ilman yhtä ainutta todistetta spekuloidaan, että onko valkoiset, kotonaan ranteensa auki viiltäneet, ihmiset sittenkin olleet mustien ryöstäjien uhreja, ja pieleen menneet ryöstöt ovat muuttuneet murhiksi.

Eli tämmöisessä ilmapiirissä tietentahtoen luodaan kauhukuvaa puukolla murhaavista mustista miehistä, jotta Valkoisten Elämät Merkitsevät -liike saisi vielä enemmän syytä ryhtyä käyttämään väkivaltaa katumellakoissaan.

Menisikö tämä edes läpi? Johtaisiko tuomioihin? Tai edes potkuihin?

MV-lehti aikoinaan julkaisi spekulaatioita ja huhuja, ja kaikki tietää, miten siinä kävi.

Miksi Helsingin Sanomilla on muka olevinaan oikeus harjoittaa täsmälleen samaa?

Kannattaa oikeasti joskus miettiä, että hyväksyisitkö samoja sääntöjä toisille, vai perustuuko moraalisi eri sääntöihin ”hyville” ja ”pahoille”? Ja sitten kannattaa miettiä haluasitko tulevaisuuden ”pahisten” pelaavan nykypäivän ”hyvisten” säännöillä?

Kansalaisen verkkokauppa

Advertisement