Blogit

Bagdadissa on turvallisempaa kuin paikoitellen Ruotsissa

Yle kertoi äsken, että ”Ruotsissa on vuosittain muutama ammuskelu”. Hätkähdin, sillä se oli harvinaisen raju valeuutinen. Agendajournalismia pahimmillaan.

Ruotsin poliisin tilasto kertoo, että viime vuonna ammuskeluissa kuoli 41 ja 100 loukkaantui. Kaikkiaan ampumatapauksia oli 300. Kranaatteja räjähti Ruotsin kaduilla 43 kertaa. Paikoitellen tilanne on pahempi kuin Bagdadissa.

Ruotsin poliisin viime kesänä julkistaman raportin mukaan maassa olevien no-go -alueiden – alueiden, joissa rikollisuus ja extremismi kukoistavat – määrä on noussut voimakkaasti vajaan kahden vuoden aikana vuoden 2015 jälkeen.

Raportti nimesi 61 aluetta koko maassa “herkäksi alueeksi”, joista 23 luokiteltiin “erittäin herkiksi”. Näille alueille antavat leimansa matala sosioekonominen asema ja paikalliseen yhteisöön voimakkaasti vaikuttava rikollisuus.

Näillä alueilla toimii noin 5 000 rikollista yhteensä noin 200 rikollisverkostossa. Todistajat pelkäävät antaa poliisille lausuntoja, ja rikollisjengien läsnäolo ja alueilla yleinen köyhyys sekä  syrjäytyminen vaikeuttavat viranomaisten työskentelyä oleellisesti.

Salam Kurda, tukholmalainen kurditaustainen kauppias arvioi verkkolehti Kansalaisessa tilannetta näin: ”Jos pidät kauppaa tällä alueella, vakuutusyhtiöt eivät myönnä vakuutuksia. Yksi toiminnan perusedellytyksistä on turvallisuus, mutta riski tänä päivänä on todella suuri”.

“Jos elämäsi on vaarassa, rahalla ei ole merkitystä. On ollut paljon ammuskeluita, yrittäjien brutaaleja pahoinpitelyjä, paljon ryöstöjä, joten monet yrittäjät ovat päättäneet vaihtaa alaa tai muuttaa muualle,” hän lisäsi.

Viranomaisten ongelmat Ruotsin “herkillä alueilla” ovat usein erittäin vakavia. Ruotsin poliisi joutui lopettamaan jopa poliisiaseman Tukholman maahanmuuttajavoittoiselta esikaupunkialueelta, Rinkebystä, kun poliisilaitosta oli palopommitettu.

Ruotsin Ambulanssiliiton puheenjohtaja vaati viime vuonna henkilöstölleen sotilasvarusteita, koska lääkintähenkilöstö joutuu vaaraan hälytystehtävissä no-go -alueilla. Osa ambulanssihenkilöstöstä kärsii posttraumaattisen stressin oireista pelon vuoksi.

Tällainen on arjen todellisuus Ruotsissa. Yle tosin väitti punavihreän agendansa mukaisesti valheellisesti, että ”Ruotsissa on vuosittain muutama ammuskelu”.

………..

Klikkaa oheisia painikkeita, jotta tämä blogi ja media saavat uusia lukijoita. Anna sanan kiertää.

Tilaa
Ilmoita
guest

1 Kommentti
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit

Tietoa julkaisijasta

Reijo Tossavainen

Toisinajattelija. Sanoja ja tekoja. Nöyrästi, mutta nöyristelemättä.
Eläkeläinen, entinen päätoimittaja-yrittäjä ja kansanedustaja (ps).