Blogit

Helsingin Sanomat vääristelee Halla-ahon sanomisia

Agendajournalisti Jarno Hartikainen kirjoitti tänään Helsingin Sanomissa näin: ”Kuitenkin juuri Halla-ahon omat tekstit muodostuivat viime kevään hallitusneuvotteluissa taakaksi perussuomalaisille. Ennen poliittisen uransa alkua kirjoittamissaan tekstissä Halla-aho on todennut muun muassa, että ”ohikulkijoiden ryöstely ja verovaroilla loisiminen on somalien kansallinen, ehkä suorastaan geneettinen erityispiirre.”

Kun tuon lukee, niin lukijalle jää ilman muuta kuva, että Halla-aho solvaa somaleja. Kuitenkin kyseessä on Hartikaisen uusi versio vanhasta sanonnasta/vitsistä, että ”oletko tänään hakannut vaimoasi”.

Alussa mainittu Halla-ahon lainaama ja erään toisen henkilön kirjoittama teksti oli alunperin Kaleva-lehdessä muodossa, jossa sanan ”somalien” tilalla oli sana ”suomalaisten”. Halla-aho halusi osoittaa ”rautalankamallilla” kaksinaismoraalin. Siinä hän onnistui erinomaisesti, sillä hän sai oikeudessa tuomion!

HS-Pravdan agendajournalisti Jarno Hartikaisen ohella moni muu on syyllistynyt samanlaiseen kaksinaismoraaliin. Niin tässä asiassa ja lukemattomia kertoja muissa yhteyksissä. Kerrotaan tosiasiat valikoiden, jolloin syntyy asiasta aivan väärä, valheellinen mielikuva. Ja sehän on ollut niin Hartikaisen kuin muidenkin tarkoitus.

Toimittaja/toimitus päättää keneltä kysytään, mitä kysytään ja mitä kerrotaan tai jätetään kertomatta. Ja kun toimittajista noin kolme neljästä on punavihreä, niin lopputuloksena on agendajournalismia.

Onneksi on some. Siellä ainakin toistaiseksi saavat sanottavansa sanoa myös he, joiden näkemykset jäävät agendajournalisteilta kertomatta.

Tietoa julkaisijasta

Reijo Tossavainen

Toisinajattelija. Sanoja ja tekoja. Nöyrästi, mutta nöyristelemättä.
Eläkeläinen, entinen päätoimittaja-yrittäjä ja kansanedustaja (ps).