Blogit

Kunniamurhia ja rinnakkaistodellisuutta

Kuva Pixabay.

Nasima Razmyar otti tänään Iltasanomien haastattelussa kantaa maahanmuuttajanaisten tilanteeseen Helsingissä, kuinka kunniaväkivalta pakottaa monet maahanmuuttajanaiset elämään pelossa.

Linkki juttuun: https://www.is.fi/kotimaa/art-2000006031816.html?fbclid=IwAR2sqWwtbuCkgUeLpYo9D_7O0lc8SeWm3P8bRjStXztLJ537Kpc-xrFt-2w

Sinänsä kunnioitettavaa ja rohkeaa, että Nasima uskalsi nostaa tämän aiheen esille. Kantasuomalaisen esittämänä tämäkin mielipide ja kannanotto olisi leimattu vähintäänkin kulttuuria loukkaavaksi.

Kunniamurhat eivätkä muutkaan barbaariset tavat, kuten sukuelinten silpominen, todellakaan kuulu kulttuuriimme.

Tässä haastattelussa ei kuitenkaan esitetty konkreettisia toimenpiteitä, joilla tällaisten rinnakkaistodellisuuksien syntyminen voitaisiin estää. Siihen ei taida valitettavasti meidän nykyiset kotouttamistoimenpiteemme riittää.

Kysymys kuuluukin, onko sellaisia toimenpiteitä edes olemassa, vai onko tällainen käyttäytymismalli niin syvälle juurtunutta, että siitä poisoppiminen vaatii useamman sukupolven, vai onnistuuko se sittenkään?

Jotenkinhan meidän pitäisi tämäkin asia kyetä ratkaisemaan.

Maarit Tuomi
kaupunginvaltuutettu (ps.), eduskunta-avustaja, lähihoitaja
Hämeen piirin eduskuntavaaliehdokas (ps.)
Maarit Tuomi eduskuntaan 2019

Tietoa julkaisijasta

Lukijan Kirje

Julkaisemme harkiten lukijoiltamme saatuja tekstejä sivuillamme nimellä "Lukijan kirje". Jos haluatte kirjoituksianne julkaistavan, ottakaa yhteyttä yhteydenottolomakkeella.