Blogit

Miksi PS-Nuoret hajoavat

Perussuomalaisten Nuorten jäseniä erotettiin viime keväänä, osa väliaikaisesti, osa pysyvästi. Tämän jälkeen julkisuudessa on ollut jonkin verran spekulaatiota siitä, mistä järjestön sisäiset eripurat johtuvat. Spekulaatioon saatavilla oleva materiaali on kuitenkin ollut sangen yksipuolista, sillä keskiverto jäsen ei halua revitellä julkisuuteen järjestön ongelmilla, koska se on haitallista, mutta taas, erotettu, jolla on jäänyt ero hampaan koloon, aivan takuulla on valmis avaamaan julkisuuteen omia näkemyksiään. Osaltaan uskon, että jotkut näkemykset on kirjoitettu ainakin tietyiltä osin rehellisesti, eli että kirjoittaja kokee/luulee asioiden olevan siten, miten hän asiat esittää. Mutta joukossa on myös tietoista sumuttamista, asioiden vääristelyä ja oleellisten seikkojen mainitsemattomuutta. Tästä syystä on jopa järjestön maineen edun mukaista, että spekulaatioihin tuodaan myös toinen näkökulma.

Tapaus Tiina Ahva

Tiinan mies oli Sampo Terhon avustajana eduskunnassa, mikä tietenkin aiheutti ikävän valinnan Sinisten loikan jälkeen. Miehen piti joko jatkaa Perussuomalaisissa ja luopua isopalkkaisesta duunista, tai sitten jättää Perussuomalaiset ja pitää isopalkkainen duuni. On inhimillistä, että raha vei miehen. Kun mies oli hyvästellyt PS-Nuoret, osassa jäsenistössä heräsi ajatus, että mitenköhän Tiina Ahva meinaa jatkaa politiikassa, eli missä riveissä hän tulee seisomaan.

Suoraa keskustelua Tiinan mahdollisesta siirtymisestä Sinisiin ei koskaan käyty. Se olisi ollut liian aikuismainen tapa hoitaa asia. Sen sijaan Tiinaa alettiin ryöpyttämään sisäisillä foorumeilla kaikenlaisista syistä. Vääristä poliittisista mielipiteistä ja niin edespäin.

Kun Tiina sitten jätti Perussuomalaiset ja loikkasi Sinisiin, hän kykeni perustelemaan asian tällä järjestön eripuralla ja keskustelutyylillä, että politiikkaa puhutaan toisia solvaamalla.
Mysteeriksi jää olisiko Tiina eronnut joka tapauksessa. Oma arvaukseni on, että olisi eronnut jokatapauksessa.

Siitä huolimatta, että Tiina oli todennäköisesti lähdössä puolueeseen joka on perustettu vain vahingoittamaan meidän puoluettamme, tuo juttu hoidettiin hyvin huonosti. Yksittäisen jäsenen kimppuun porukalla lynkkaamaan. Ja ne jotka Tiinaa kehtasi puolustaa, kuten allekirjoittanut, haukuttiin siinä samalla. Ja muistutan tässä kohtaa, ettei keskustelussa puhuttu Sinisiin  mahdollisesti loikkaamisesta, vaan Tiinaa yksinkertaisesti haukuttiin kaikesta mahdollisesta.

Joukolla yhtä vastaan. Uusi normaali

Kaikki loikkaukset oli ohi, ja PS-Nuorissa oli tiiviimmät, aatteellisesti yhtenäisemmät rivit. Jäsenistä ymmärtääkseni yli 95% seisoo Jussi Halla-ahon takana. Kaiken olisi pitänyt olla hyvin. Jostain syystä Tiina Ahvaan sovellettu joukkolynkkausmeininki ei ollut lähtenyt pois, vaan samaa metodia alettiin käyttämään eri jäseniin. Osa lähti pelkästään PS-Nuorten sisäisiltä foorumeilta, osa koko järjestöstä.

Lisäksi joukkolynkkayksiin tuli uusia aspekteja. Enää ei riittänyt, että oli poliittisesti vääräoppinen, eli ei 100% sellainen, kuin mitä lynkkaajat toivoivat. Nyt vaikka olisi poliittisesti samaa mieltä, sai lynkkaajat niskaansa, jos ihonväri tai seksuaalinen suuntautuminen oli väärä.

Tästä syystä tappeluja tuli usein. Suorastaan jatkuvasti läpi vuoden. Ja muuta sille ei osattu tehdä, kuin välillä sulkea sisäiset foorumit. Jussi Halla-ahokin laittoi jäsenille kirjeen, että lopettakaa se tappeleminen, mutta ei tehonnut.

Vaatimus oikeaoppisuudesta & vaatimus valkoisesta ihonväristä ja heteroseksuaalisuudesta

Foorumille alkoi ilmestymään jatkuvasti uusia päivityksiä, joissa itseään etnonationalisteiksi kutsuvat tahot julistivat, että jos on järjestö, josta löytyy epäpuhtauksia, se ajan kanssa lopulta mädättää järjestön sisältäpäin. Oli siis ongelma, että järjestössä on erilaisia mielipiteitä. Siksi oikeaoppisesta eroaviin näkemyksiin tartuttiin todella kärkkäästi ja siinä joutui aina yksi jäsen puolustamaan näkemystään useaa etnonationalistia vastaan. Lisäksi näissä keskusteluissa mentiin täysin henkilöön kiinni ja keskustelu muuttui enemmän tai vähemmän pilkkaavaksi.

Ei ollut vuoden aikana yhtä ainutta keskustelua, jossa jäsentovereita ei olisi haukuttu aisureiksi, aisankannattajiksi, mädättäjiksi jn. Aika raskaita keskusteluja ottaen huomioon, että jäsenet saa vastapuolelta jatkuvasti kuulla olevansa natseja näkemyksiensä takia.

Sitten lähdettiin linjalle, että yksittäisten jäsenten homoseksuaalisuus normalisoi setamädätystä, yksittäisten jäsenten suhde ulkomaalaisen kanssa normalisoi roturutsaa, tummaihoiset jäsenet normalisoi väestönvaihdosta jne.

Ja se vähän särähtää, että foorumilla keskustellaan siitä tulisiko järjestössä olla tummaihoisia jäseniä, kun niitä jo valmiiksi on. Muut (=ei etnonationalistit) koittivat tuhansia kertoja selittää etnonationalisteille, että he saavat olla mitä mieltä asioista tahansa, kunhan vaan eivät vaadi kaikkien jäsenten omaavan 100% samat arvot, eivätkä käy yksittäisten jäsenten kimppuun. Silti osalle etnonationalisteista on muodostunut kuva, että ongelma on se, että ollaan ”poliittisesti niin erilaisia.” Joka jäsen haluaa rajat kiinni jne.

En käsitä miten tämä nähdään jonain hirveänä eroavaisuutena. Lähinnä kaikki jäsenet ajaa samanlaista politiikkaa, mutta ideologia sen politiikan taustalla vaihtelee. Toiset haluaa rajoittaa maahanmuuttoa, koska turvallisuus, talous ja kulttuuri, osa sen takia, että rotupuhtaus. Mutta lopputulema on sama: Maahanmuuttoa rajoitetaan. Oli taustalla mikä motiivi tahansa.

Muut ei ikinä haukkuneet etnonationalisteja rasisteiksi, natseiksi tai miksikään, koska ei ole tapana. Noita leimakirveitä kuitenkin saa ulkopuolelta niin paljon, ettei niitä haluta käyttää. Jostain syystä etnonationalistit kuitenkin kokivat olevansa asiansa kanssa niin oikeassa, että kaikki keinot olivat sallittuja.

Tapaus Sebastian Tynkkynen

Sebastian Tynkkynen teki videon, jossa vaati kristittyjä olemaan suopeampia homoseksuaaleja kohtaan, jotta seurakunnassa olisi myös homojen helpompi käydä. Samassa videossa Tynkkynen esitteli tummaihoisen poikaystävänsä.

Nyt kun olet lukenut tekstin tänne asti, pystyt varmaan arvaamaan millainen älläkkä foorumilla kävi. Ja nyt kun sinulla on jokin mielikuva siitä, niin kerro se vielä kymmenellä. Puolet jäsenistä haukuttiin setamädättäjiksi, roturutsauksen normalisoimiseksi, koko järjestön syöväksi jne. ja tietenkin Sebastian Tynkkynen haukuttiin alimpaan Helvettiin.

Sinällään kielenkäyttö ei pitäisi yllättää porukalta, joista osa on PS-foorumeilla kompannut KKK:n toimintaa ja osa antanut rispektit ääri-islamistien homovainoille. Mutta kyllä itse vähän jo yllätyin kuinka helvetin rankaksi se kielenkäyttö tuolloin meni. Ja syynä, että yksittäisellä jäsenellä on tietynlainen seurustelukumppani.

Lopputulema

Jussi Halla-aho kirjoitti toisen kirjeen, että jos järjestö ei saa tilannetta hallintaan, on itse puolueen pakko tulla väliin. Järjestö on kuitenkin aika lamaantunut. Vaikea tehdä yhdessä mitään kampanjoita yms. kun kaikki aika menee keskenään riitelyyn.

Sitten tuli kevätkokous ja alkoi erotukset. Erotukset kohdistuivat vain etnonationalisteihin. Mutta kyse ei ollut siitä, että ihmisiä erotettaisiin aatteen takia, vaan erotukset perustuivat siihen, että järjestön sisälle oltiin luotu eripuraa. Osaksi varmaan vahingossa, osaksi varmasti tarkoituksella, ja osaksi varmaan just for lolz. Jotkut erottamiset yllätti, toiset ei. Jotkut pahimmat  riidanhaastajat selvisivät ilman sanktiota, mikä oli kummallista.

Tässä on nyt kesä mennyt, eikä tilanne ole PS-foorumilla sen rauhallisempi kuin mitä se oli talvellakaan. Tappelut jatkuu. Eli etnonationalistit vastaan muut. Ilmapiiri on surkea.

Tästä syystä uskon, että Perussuomalaiset Nuoret tulevat hajoamaan.

1 Kommentti
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
trackback

[…] Re: Miksi PS-Nuoret hajoavat […]