Blogit

Täyttääkö Suomi koskaan 200 vuotta?

Minun pienen mieleni vetää aina nöyräksi ajatus siitä, miten meitä aiemmat sukupolvet ovat taistelleet ja työskennelleet sen puolesta, mitä meillä nyt on. Oma kieli, oma kulttuuri, oma vapaus. Ainakin periaatteessa.

Kun menemme tästä 100 vuotta eteenpäin, mitä meillä on? Mieti hetki, millaisessa maassa haluat juuri sinun lastesi ja lapsenlapsesi elävän. Minulle se on ollut pitkän aikaa jo selvää. Rakastan tätä maata ja haluan, että myös jälkipolveni 100 vuoden päästä rakastavat tätä näin, kun he juhlivat Suomi 200-juhlavuotta.

Haluan, että heillä on oma kieli. Oma kulttuuri, oma uskonto. Haluan, että suvivirsi soi kevätjuhlissa. Haluan, että he tuntevat olevansa turvassa, sellaisessa turvassa, missä itse tunsin olevani, kun pienenä juoksin auringonkukkapelloilla, onnellisena pienenä mukulana. Haluan heille vapauden päättää omista asioistaan, siitä, mihin rahat menevät, kuka niistä päättää. Haluan demokratian toimivan.

Haluan, että siihen mennessä EU on hajonnut pienimmän haitan periaatteella. Ja esimerkiksi täällä voi kylvää kesantopeltoon auringonkukkia ihmisten iloksi.

En ole koskaan päässyt äänestämään EU-jäsenyydestä. Olen kuitenkin joutunut kärsimään monista EU:n mukanaan tuomista haitoista.

Haluan, että lapsenlapseni voivat ylpeydellä sanoa olevansa suomalaisia, katsoa ympärillensä ja nähdä sen suomalaisen yhteenkuuluvuuden, sen sisun ja tahdonvoiman, mikä meidän pienessä kansassa kytee syvällä.

Haluan rakentaa tätä maata omalta osaltani, omalla vahtivuorollani niin, että siitä tulee lapsilleni parempi kuin se oli silloin kun minä synnyin. Aion tehdä kaikkeni, jotta voin omalta osaltani jättää jälkeeni maan ja kansan, joka voi hyvin, on turvassa ja saa elää tässä maassa.

Aion taistella tämän valtion puolesta. Aion taistella tämän kansan, tämän kielen, tämän kulttuurin puolesta. Suomalaisuudesta en luovu, enkä aio luopua mistään, mikä meistä suomalaisia tekee.

Rakastan tätä maata. Sen luontoa, sen lippua, sen kansaa.

Auri Siika-aho (ps.)

Kirjoittaja on Perussuomalaisten nuorten hallituksen jäsen sekä Pirkanmaan Perussuomalaisten nuorten 2.varapuheenjohtaja ja toiminnanjohtaja.

https://www.facebook.com/AuriSiika/

Tietoa julkaisijasta

Lukijan Kirje

Julkaisemme harkiten lukijoiltamme saatuja tekstejä sivuillamme nimellä "Lukijan kirje". Jos haluatte kirjoituksianne julkaistavan, ottakaa yhteyttä yhteydenottolomakkeella.

Kansalaisen verkkokauppa

Advertisement