Blogit

Yli 2.5 mrd.€ verokevennys eikä keneltäkään tarvitse leikata

Kuulostaako liian hyvältä ollakseen totta? Vaalikaudessa yli 2.5 miljardin euron verokevennys eikä keneltäkään verovelvolliselta vastavuoroisesti leikata.

Kyse on yleveron poistamisesta. Talousarviossa vuodelle 2024 Ylelle on budjetoitu rahaa 595 379 000€. Summa nousee noin kahdellakymmenellä miljoonalla vuosittain. Kun tuon kertoo neljällä, vaalikauden pituudella, päästään aika lähelle 2.5 miljardia euroa. Tämä kaikki saavutetaan kun Ylen palvelut siirretään maksukortin taakse. Yle saa hinnoitella palvelunsa kilpailukykyiseksi ja jokainen, vaikkapa Pertti Salolainen saa palvelun ostaa. Tai olla ostamatta.

Lisäksi vasemmistokin ottaa kevennyksen kiitollisuudella vastaan, koska suunnilleen köyhyysrajalla elävä voittaa eniten, ja tulojen siitä noustessa suhteellinen osuus pienenee. Kun verotettava tulo vuodessa on 14 000€ on ylevero 163€, jos taas ansaitsee 140 000€ on ylevero sama 163€. Yleveron poistossa 14 000€ ansaitsevan verotus kevenee 1,164% kun kymmenkertaisesti ansaitsevalla se kevenee vain 0.116%. Antti Lindtman, Li Andersson sekä Sofia Virta herkistynevät ja pitänevät lukuisan joukon salissa hallituksen viisautta ja uudistusta ylistäviä puheenvuoroja.

Ylen osaamista ei liene vaikea myydä. Yle uutisoi vain muutama päivä sitten median luotettavuudesta: Yle on Suomen luotetuin uutismedia

Luottamus Ylen uutisiin on pysynyt korkeana. 84 prosenttia suomalaisista sanoo luottavansa Ylen uutisiin. Uutisarvostukset 2023 -tutkimuksen (*) mukaan Yle on kaikissa ikäryhmissä luotetuin uutismedia.

Luottamus on pysynyt samalla tasolla kuin aiemmin. Vain 6 prosenttia kertoo ettei luota Ylen uutisiin. Vähiten Ylen uutisiin luottavat 15–29-vuotiaat miehet. Luotettavuudessa Yleä (84%) seuraavat Helsingin Sanomat (67%), STT (63%), MTV (63%), oman alueen suurin sanomalehti (61%), Iltasanomat (37%) ja Iltalehti (29%).
”Luottamus uutisiin on yksi demokratian kulmakivistä. Suomessa olemme hyvässä tilanteessa, sillä niin meidän kuten muidenkin kotimaisten uutistoimijoiden työ on laadukasta ja arvostettua. Teemmekin töitä luottamuksen eteen päivittäin. Se on uutistyön ehdotonta ydintä”, toteaa Ylen Uutis- ja ajankohtaistoiminnan vastaava päätoimittaja Jouko Jokinen.

Jo luvut osoittavat että jos Yle siirretään maksukortin taakse sen ei tarvitse tinkiä mistään. Varmasti tilaajia löytyy ylivertaisen luotettavalle medialle.

Myönnetään että osa yleverosta tulee yhteisöiltä, mutta niillä se on ollut verovähennyskelpoinen yhteisöverosta. Joku viisaampi saa laskea yhteisöveron osuuden yleverosta, mutta mennään nyt alussa mainitun suuruisella summalla. Ja rahaa se on köyhälle 163€, ja jopa tuplasti jos taloudessa asuu kaksi ihmistä. Käyttävät kyseisen summan miten haluavat. Vaikka Ylen maksukorttiin.

Tilaa
Ilmoita
guest

9 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
Joku

Ylevero enimmillään 13,50 euroa/kk. Paljonkohan maksukortti maksaa kuukaudessa.
Mieluummin demokratia kuin totalitarismi.

Mäyrä

Halvimmillaan tarjouksessa alta neljä euroa. Miten maksutv edistää tolalitarismia?

Mäyrä

Ja vastauksessa virhe. 13,58€/ henkilö. Jos taloudessa neljä täyden veron maksavaa se tekee lähes 55€/kk.

Joku tolkku

Yle tilasi luotettavuudestaan tutkimuksen, maksoi sen (veronmaksat maksoi) ja tutkimuksen tulos oli niinkin odottamaton, että Yle on luotetuin media. Ylen juttuja on kyllä välillä mukavakin seurata kun huomaa selvästi milloin aivopestään ja milloin siirrytään satuja ja tarinoita kategoriaan.

Peke

Ylen toimittelija Iida Tikka USA:ssa on kovasti valitsemassa sikäläistä Presidentiä ja on omasta ja Ylen mielestä varma, että hänen valitsemansa ehdokas on ainoa oikea.

Kimmo Leino

Jo rikosoikeudellisesti YLE-vero todellakin pitää poistaa, sillä YLE on ”mafian” tiedotuskanava Suomessa.
2005 hallitus tilasi tutkimuksen : ”Media ja demokratia Suomessa / kriittinen näkökulma.
Lainaus tuosta tutkimuksesta: ”Ratkaisevassa roolissa tässä on YLE.” ”Tärkeää on myös pienen, mutta merkittävien lehdistötukien käyttö.”
Yle-veron suunnittelu aloitettiin välittömästi tuon ”tutkimuksen” valmistumisen jälkeen ja todellakin YLE:n avulla Suomen demokratiaa on alas ajettu täysin rikollisesti.
Nytkin näissä ”vaaleissa” seuraavia asioita sensuroitiin: Taneli Koposen artikkeli Rauhan asialla ( rahan), jossa hän kertoo kuinka julkiset rahavirrat ja lahjonta Ahtisaaren säätiössä toimi Stubin johdolla. Artikkeli julkaistiin 23.1. aamulla; ja sensuroitiin muutamaa tuntia myöhemmin.
Myös valtioneuvosto rikollisesti osallistuu ”vaaleihin” ja estää Stubin oikean etunimen lukemisen valtioneuvoston sivuilta ! Tämä on julkinen rikosilmoitus YLE-veron avulla toteuteusta laittomasta sensuurista Suomessa.

Tehdäänkehitysmaayhdessä

Minun pitäisi saada veron palautusta, kun olen ylenannon propagandan hylännyt yli 10 vuotta sitten. Pitäkööt tunkkinsa.

X

Kannatetaan, noin luotettava palvelu voi saada jopa enemmän rahaa toimintaansa kun siirtyy maksulliseksi!

Trampas

Tuli jotenkin mieleen Keinäsen pyöritys Kummeleissa: https://youtu.be/5FgJBydAbLw