Blogit

Aika on muuttunut – pysyvästi

Lähes kaikki jo tietävät kaiken olennaisen tästä sokeeraavasta tilanteesta, mutta muutama lisä- sekä täydentävä havainto sallittakoon.

Olo on epätodellinen. Tulee mieleen elokuva Deep Impact sekä varsinkin Tintti-sarjakuva Salaperäinen tähti, etenkin sen alkuosa. Kannattaa katsoa ja lukea.

Ehkäpä keskeisin ajatus tässä raapustuksessa on, että tämä epäystäväisemme koronavirus https://thl.fi/fi/web/infektiotaudit-ja-rokotukset/ajankohtaista/ajankohtaista-koronaviruksesta-covid-19/tilannekatsaus-koronaviruksesta on sukeutunut meidän ihmisten joukkoon lamaannuttaen lähes kaikkea toimintaamme. Ainakin rajoittaen sitä voimakkaasti. Ilmiö näyttää olevan maailmanlaajuinen.

Olen tässä matkan varrella lukenut kaikenlaista. Joku kaikkeen hyvään ja menemisen meininkiin tottunut valtamedian perussuvakkitoimittelija motkottaa tietenkin sydän kurkussa ja tiivistää monen kaltaisensa tunnot, että ei ole valmis tähän.

No, eipä meistä oikein kukaan ollut. Viitatun toimittelijan voivottelun mukaan äsken kuulemma vielä oli merkityksellistä nitistä vaikkapa siitä, onko se jokin Uros Live -areena – vai mikä se nyt olikaan – soveltuva nimi valmistuvalle Tampereen monitoimitalolle, koska toksinen maskuliinisuus.

Nyt ovat tulleet sitten nämä aivan ennennäkemättömät kiellot ja rajoitukset. Muutama havainto ja huomio näistä.

Kuka olisi kuuna kullan päivänä uskonut, että Helsingin seutua harkitaan tosissaan erotettavaksi muusta maasta – ainakin rajoitettavaksi. Siis etteivät sieltä tauti- ja muustakin suvakkipesästään (hih!), lennähdä pitkin maata levittämään tautiaan ja kuormittamaan vähemmän resurssoitujen maakuntien sairaanhoitopiirejä.

Luullakseni keskeisin seikka asiaintilan näin valtavasti saamaan huomioon ja palstatilaan on, paitsi itse koronan, ”korren”, vaarallisuus ja ärhäkkä leviävyys, se, että tämä virus ei katso sitä, oletko herra vai narri, kreivitär vai luutumuija.

Myöskään valtamedian arvonsa tuntevat toimittelijavallankäyttäjät tiedostavat kerrankin, että asia koskee myös heitä. Lisäksi erittäin moni muu hyväosainen on nyt tyrmistynyt. Nytpä ei enää niin vain Visaa vinguteta, matkustella mukavasti ympäriinsä ja hankita huoletta kaikkia hyödykkeitä. Se systemaattisesti, laskelmoidusti rakennettu etuoikeutetun mainioihmisen elämä on saanut raskaan, pimeän varjon. Joka kerta herätessään sen muistaa ja tiedostaa heti.

PT-Median jälleen valottamat naapuri-Ruotsin levottomuutta uhkuvat tulevaisuudennäkymät ovat sydäntä särkeviä. Mutta toisaalta nämä jutut ovat niin ilmeisen itsestäänselvyyksiä.

Säälittää pikkaisen, mutta enemmän saa puremaan hammasta ärtymyksestä: miksi te haalitte sinne tuollaisen levottoman väestönosan, joka ei ole tullut rakentamaan vaan hajottamaan kaunista maatanne? Kuvitelkaa, että joku ”asiantuntija” siis analysoi, että kyseessä ovat syrjäytyneet, peräti nälkäiset nuorukaiset. Bullshit!

Missään ei ole ikinä hemmoteltu noita mussukoita yhtä paljon kuin lässy-Ruottinmaalla. Typerykset. Sinisimmut auki nyt! Tosin en keksi, mitä te muka edes tekisitte siellä tilanteen tosiasialliseksi muuttamiseksi. Rikastukaapa siis rauhassa, rakkaani.

Toisaalta: omapa on asianne. Nyt rajat EU:ssa ovat ainakin jotenkin suljetut, ja rajavalvonta on käytössä. Hienoa! Jotakin on nykyhallituksen osalta tehty, tosin pakon edessä ja nopeammin edenneitä maita matkien ja liian hitaasti.

Suomen hallinto saisi kuitenkin vaihtua – tiedämme oikein hyvin mitä väkeä pitäisi nimittää tilalle. Heitä, jotka järkähtämättömästi huolehtivat meistä suomalaisista Suomen rajojen sisäpuolella. Ihmiset uupuvat, rahat loppuvat, meillä ei ole varaa nyt maailmanparantamiseen.

Poliittisen vallan toivottavasti jonain päivänä vaihduttua pitäisi osittain koko hallintovirkamieskuntakin vaihtaa. Oikeusjärjestelmä tulisi uudistaa niin, että rikosten uhreista huolehtiminen olisi aina ylivoimaisessa ykkösasemassa, ei toiselle ihmiselle pahantekijöiden paapominen. Nyt se ei niin ole, ja tuomiolauselmien lukeminen suututtaa.

Ja kaikki laittomat maassavetelehtijät ulos ja heti paikalla! Ei muuta puhettakaan. Suomi tekee osuutensa maailman hyväksi omalla tavallaan ja ehdoillaan kykyjensä mukaan silloin ja siten kuin voi ja ehtii – siis omalla tyylillään, ja sillä hyvä. Niin se on aina tehnytkin. Se riittäköön.

Raivofeministit ja väkivaltalaitavasemmisto kuriin. Ja ennen kaikkea: tähän maahan takaisin aidosti moniarvoinen ja –ääninen media. Tosin se nyt on saanut dramaattisten tapahtumien myötä tietyn kauhistuksen tilan, jossa ihan ne perinteiset räksytyksen aiheet á la suvakkila ovat nyt ainakin toistaiseksi hieman jäissä – lääst siisonia.

Niih, jooh, korre-tauti poikkeustiloineen menee joskus etäämmäksi. Vasta-aine lääkitystä immuunipuolustusta vahvistamaan voidaan jo taudin voittaneista ihmisistä eristää, ja ennen kaikkea rokote keksitään tuota alati muuttuvaa turmiollista pirulaista vastaan.

Sitä odotellessa: Ollaan ihmisiksi. Noudatetaan varo-ohjeita. Jos olet suorituspaineiden oravanpyörässä, jossa tärkeintä on loistava, ehjä CV ja paksu lompakko ynnä hyvä sosiaalinen status, niin ehkäpä nyt hieman opit siitä laumaeläimeilystä yksilöllisempään suuntaan miettimään elämän filosofis-henkis-hengellisempiäkin puolia ja näkökulmia. Niitäkin nimittäin on. Etsi. Löydä. On jotakin enempääkin. Uskalla. Kokeile. Tutustu. Vaikka ensin itseesi. Et ole vain suorittava kone. Olet elävä, monitahoinen, ainutlaatuinen sielu.

Mutta kuten otsikoin: tilanne ei enää palaa ennalleen. Mitä tahansa voi olla odotettavissa. Sitä seuraillessa – se on nyt taas adjö!

Tietoa julkaisijasta

A drop in the ocean

Olen aika paljon somemaailmassa kokenut keski-ikäinen mieshenkilö, joka kävi näitä tämäntyyppisiä vaihtoehtomediahakuisia nettikeskusteluja jo ennen kuin koko ilmiö oli edes kovin tunnettu. Yleissivistystä on kohtuullisesti ja koulutuspohjaa opistosta yliopistoon.