Blogit

Kiperä arvoitus vai onko sittenkään

Kuva Pixabay.

Olet todellinen älyn jättiläinen, oikea mastermind, jos ihan itse päättelemällä osaat ratkaista tämän arvoituksen, etkä jo ennestään ole kuullut vastausta. Arvoituksen ratkaisu on blogin lopussa – älä siis katso ennakkoon, jos haluat yrittää vaivata aivosolujasi tällä!

_ _ _

”Henkilö X joutui kaukaisella matkallaan kiperään tilanteeseen: hän tuli kahden peikon eteen, joista kumpikin vartioi omaa ovea takanaan. Toisen oven takana hehkuu kauhea helvetti, toisen takana siintää ihana taivas. Haluat tietenkin sinne taivaaseen. Et vain tiedä kumman oven takana on kumpi.

Peikko 1 oli sellainen, joka puhuu aina ja ehdottomasti vain totta. Peikko 2 taas valehtelee aina, siis ihan joka kerta ja joka asiassa.

Sinulle suodaan tasan YKSI mahdollisuus – voit yhden ainoan yksinkertaisen kysymyksen esittämällä koettaa ottaa selville, kummasta ovesta menet sisälle. MITÄ SIIS KYSYT? Mieti tarkkaan, sillä toista tilaisuutta et saa!”

_ _ _

Arvoitus lienee peräisin jostakin kansantarinasta, folkloresta tai rapsodiasta, joka on elänyt ja liikkunut pitkin maita ja mantuja ties kuinka kauan. En tiedä. Siitä viis, sen selvittämiseen vaadittava logiikka on kuitenkin samantapainen versiosta riippumatta.

_ _ _

Miksikö otan tämän aivopähkinän tähän? Siksi, että Suomen ja koko länsimaailman päästäminen pälkähästä, johon se on joutunut kulttuurimarxismin, anarkistiliikkeen, BLM:n, cancel-kulttuurin, woken, Frankfurtin koulukunnan, kriittisen rotuteorian, uudestisyntyneen kommunismin kanssa sekä vielä tieteellisen järkeilynsä ja helleenis-kristillisen ihmiskuvansa kadottamisen seurauksena, vaatisi nykypäättäjiltämme samantasoista älyllistä oivallusta kuin kyseisen arvoituksen ratkaisukin. Pelkäänpä, että ratkaisu voi olla aika hakusessa, jolloin esim. monikulttuuristaminen ja kehitysmaalaistaminen jatkuu muun älyllisen epärehellisyyden ja sosialistishenkisen toisin- ja väärinajattelijoiden vainon kera.

Osa meistä on kyllä jo käsittänyt paljonkin kelpo ratkaisuja, mutta ne tahtovat mennä kaupaksi päättävälle eliitille ja valtamedialle sangen nihkeästi.

_ _ _

Muutamia huomioita: Paavo Väyrynen jakaa mielipiteitä, mutta hän on joka tapauksessa mestaripoliitikko. Hän jos kuka, osaisi yhä, erittäin tarkkaan ja ammattitaitoisesti selittää, mistä oli eduskuntatasolla kyse, kun alkuperäinen valuuttamme, itsenäisen Suomen markka lähti ja liittovaltioglobalistien €uro tuli tilalle. Lieneekö tapahtunut vain sikäläisten johtavien ministerien ilmoituksella Eduskunnalle? Voinee aiheesta miettiä, kuinka lainsäädännöllisesti asia olisi pitänyt hoitaa. Siis näin tärkeä ja keskeinen asia koko Suomen tulevaisuuden kannalta; siksi onkin niin, että ainoa henkilö, jota presidenttimme Niinistö ja apumiehensä Lipponen pelkää, on juurikin Väyrynen. Hän tuntee ja tietää kaikki kiemurat ennen ja nyt.

_ _ _

Mutta mennäänpä eteenpäin. Alussa esitin tietyn ajatusleikin. Ratkaisu vaati hieman ajatuskapasiteettia. Meiltä kaikilta. Kerron sen nyt kuin asian itse olen ymmärtänyt.

Arvoituksen ratkaisu: pitäisi kysyä kummaltakin peikolta, että jos haluan mennä siitä oikeasta, siis turvallisesta ovesta, niin kumpaa ovea tuo toinen peikko näyttäisi.

Ja kas, molemmat näyttäisivät väärää ovea. Sinä ottaisit ovista viisaasti tietenkin sen vastakkaisen.

Ellei asia aukene ihan heti, niin kannattaa miettiä juttua hieman – kyllä se siitä, toivottavasti…

Tilaa
Ilmoita
guest

2 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
Pekka

Kysymyksen muotoilussa lienee parantamisen varaa, pitäisi selkeästi muotoilla että molemmilta peikoita saa kysyä yhden kysymyksen, nyt itsellä jäi käsitys että jommalta kummalta saa kerran kysyä.

monarkisti

Itse asiassa kummalta tahansa voisi kysyä, mitä ovea toinen näyttäisi. Vastaus olisi aina sama. Peikkojen numerointi on täysin tarpeetonta ja luultavasti pelkkää hämäystä.

Tietoa julkaisijasta

A drop in the ocean

Olen aika paljon somemaailmassa kokenut keski-ikäinen mieshenkilö, joka kävi näitä tämäntyyppisiä vaihtoehtomediahakuisia nettikeskusteluja jo ennen kuin koko ilmiö oli edes kovin tunnettu. Yleissivistystä on kohtuullisesti ja koulutuspohjaa opistosta yliopistoon.