Blogit

Anarkismista elämän tarkoitus?

Kuvituskuva. Kuva Wikimedia Commons.

Jos joku sattuu muistamaan lähes hirmuliskojen ajalta olevan ilmiön nimeltään ”kettutytöt” (siihen kuului kyllä miespuolisiakin ihmisolentoja), niin nykyajan rajoittamattoman maahanmuuton puolustaminen, sosialistisen internationaalin äänenpainoilla puhuminen, länsimaailman vihaaminen, fanaattinen luonnonsuojelu eläen itse mahdollisimman kaukana luonnosta ja ties mikä epä-älyllinen hömppäpömppä kuuluvat mielestäni samaan sarjaan.

Näitä tarhaeläimiä, varsinkin minkkejä, vapauttamalla aiheutettiin lopulta vain suuria tuhoja. Suuri osa puolikesyistä, ihmisen ruokkimista ketuista kuoli luonnossa nälkään, ja minkit taas kokoonsa nähden erittäin vahvoina petoina (kuten kaikki näätäeläimet ovat) aiheuttivat muulle eläinkunnalle paikallisen ekokatastrofin tappaessaan ja popsiessaan suihinsa kaikki kohtaamansa pieneläimet linnunpoikasista lähtien.

Maailmako siis muuttui tuokioksi hiukkasen paremmaksi, ja moni vangittu eläinrassukka sai sentään maistaa ”vapautta” hetken aikaa? Samalla Kaukoidän paljon raaemman eläintenkäsittelyn turkistarhaus sai lisää tilauksia, kun tuottajat täällä eivät voineet vastata kysyntään, ja lisäksi Suomen kansantalous menetti tuloja. Älykästä, eikö vaan?

Tämän sanon, vaikken sinänsä ihannoi tarhauselinkeinoa; minusta tarhat olivat aika painajaismaisia paikkoja hajuineen ja eläinten huutoineen, kun aikoinaan sukkuloin valtion tehtävissä ottamassa niiden lähettyviltä suodatusvesinäytteitä tutkimusprojektissa. En siis itse puhkeaisi aivan lohduttomiin surunkyyneliin, vaikka tuo elinkeino joskus loppuisi.

Mutta ei sitä asiaa, kuten ei mitään muutakaan maailmanparannusta aivottomalla, tuhovimmaisella ja väkivaltaisella anarkismilla kuntoon hoideta! Hyväksyntää ei pidä osoittaa. Sitten jos kyse kerta kaikkiaan on jonkin kansan tai etnisen ryhmän eloonjäämisestä, on jonkinasteinen puolustussota uhan edessä ennen pitkää vääjäämätön.

Tarvitaan toki tuoreita voimia ja nousevia kykyjä uuden edistyksellisen löytämiseen ja toteuttamiseen, ei siinä mitään. Anarkiaksi, eli aivottomaksi, itsetarkoitukselliseksi sekasorron aiheuttamiseksi mennessään homma kuitenkin ns. karkaa lapasesta.

Sellaista näemme nyt myös Suomessa. Häiriköivät joukkiot apinaorkestereineen kokoontuvat ihan muiden järjestämiin tapahtumiin meluamaan ja pahantekoon vailla ymmärrystä, jota ei löydy niin asioiden taustoista kuin anarkiansa aiheuttamista seurauksistakaan.

Rakentavaan keskusteluun tai hillittyyn, asiapohjaiseen argumentointiin nämä yksilöt eivät näytä juuri pystyvän. Toisinajattelijoiden minkäänlaisten perusteluidenkaan kera varustettujen näkemysten kuunteluun saati pohtimiseen ei heidän malttinsa eikä yksioikoisuutensa riitä. Valtamedian setä-/tätimäinen paijaaminen on taattua, ja osan nuoremmasta vihervasemmistolaisesta toimittajakunnasta kanssa oltaneen ”bestiksiä”, joten myötäsukaista palstatilaa riittää loputtomiin. Halutunlainen juttu ilmestyy lööppilehtiin tuota pikaa, kunhan vain kilautetaan kaverille ja sovitaan sopiva, tarkoitushakuinen kehyskertomus.

Yksi esimerkki voisi olla https://www.is.fi/kotimaa/art-2000005794867.html En viitsi kommentoida artikkelia enempää – lukija päätelköön itse, jos vaivautuu. En kiistä tässä kenenkään yksilön ansioita, kritisoin vain valtamedian tapaa suodattaa kaikki tavallaan. Olen esim. seuraillut ”striimejä”, siis suoria videolähetyksiä, monenlaisista tapahtumista, joissa on kansallismielisiä ja heihin negatiivisesti suhtautuvia tahoja, ja kyllä se pitää paikkansa: valtamedia pimittää ja valehteleekin ihan häpeilemättä. Musta valkoiseksi ja päinvastoin.

Sen pahana tapana on kysyä vain osapuolilta, joille se on suopea. Se loihtii aivan toisenlaisen maailman lukijoidensa/katselijoidensa eteen kuin mitä oikeasti tapahtui. Mikäli näitä toimittelijoita sitten sattuu kuvaan siellä paikanpäällä, niin he eivät vastaa kysymyksiin tai lähde keskustelemaan kuin ani harvoin. He luikahtelevat pakoon korvat luimussa toimitustensa suojiin häijyn petollisia juttujaan värkkäämään. Suuri yleisö ei usko tätä, mutta näin se tyypillisesti menee ainakin näiden kartellimedioiden ”lippulaivojen” kohdalla.

Lisäksi itse terroriteoista pitkin Eurooppaa siirrytään tekijöistä ja heidän karsean ajatusmaailmansa esiintuomisesta mahdollisimman nopeasti poliitikkojen osanottoihin ja latteuksiin sekä valtamedian vähättelyihin. Hupsista! Ikään kuin itsestäänselvyys vain pääsi taasen tapahtumaan kuin toistuvat maanjäristykset mannerlaattojen kosketuskohdissa?

Mutta ei vaikkapa takerruta siihen vaatimukseen, ettei tämä ikinä enää saa toistua! Sen pitää olla ykkösprioriteetti, ja valtiovaltamme on suojeltava meitä kaikin mahdollisin keinoin. Ruotsissakin https://um.fi/matkustustiedote/-/c/SE terrorismivaroitus näyttää kuitenkin nousseen pysyväisluonteisesti. Holtittomalla maahanmuutollako asian kanssa tekemistä? Eiköhän! Jotainhan on silloin mennyt ja menossa raskaasti pieleen – koko ajan.

Äärimmäisen huolestuttava visio on, että tämä anarkistien sekalainen seurakunta saa siis uutta pontta osasta maailman vaarallisimmista maista tulevista maahanmuuttajista, joiden välillä ainakin tässä vaiheessa ”kehityskaarta” näyttää vallitsevan ihanan harmoninen yhteisymmärrys – varsinainen YYA-sopimus https://fi.wikipedia.org/wiki/YYA-sopimus Se on kuitenkin pettävää, niin eri asioita nämä porukat loppukädessä representoivat ja ajavat.

Etäkulttuurit, jihadismit https://fi.wikipedia.org/wiki/Jihadismi ja gender-ideologiat https://fi.wikipedia.org/wiki/Transsukupuolisuus ja ties mitkä nyt mediamuodikkaat aiheet eivät tule sopimaan yhteen muodostaen paratiisimaista olotilaa maan päälle. Turha haaveilla, kunhan vain kiusalliset soraäänet saataisiin vaiennettua. Tästä ei hyvä seuraa.

Todellinen kehityssuunta on selviö: tässäkin maassa varaudutaan jo vaikka minkälaisen väkimäärän äkkituloon kehitysmaista. Se kuulemma tulee, jos on tullakseen! Kun katselen sisäsuomalaisen kotikaupunkini yleensä varsin rauhallista elämänmenoa, niin kovinkaan kummoista joukkoa ei tarvitsisi tuonne kylänraitille ilmestyä kuljeksimaan vailla mitään hajua siitä, mihin oikein ovat tulleet ja millä pelisäännöillä täällä pelataan, niin kanta-asukkaat alkaisivat huolestua ja panikoitua, ja lähtölaskenta totaalikaaokseen käynnistyisi pikaisesti.

Jokainen humaani, järjen ja tolkun ihminen ymmärtää, ettei näin saa päästä tapahtumaan.

A drop in the ocean

Tietoa julkaisijasta

A drop in the ocean

Olen aika paljon somemaailmassa kokenut keski-ikäinen mieshenkilö, joka kävi näitä tämäntyyppisiä vaihtoehtomediahakuisia nettikeskusteluja jo ennen kuin koko ilmiö oli edes kovin tunnettu. Yleissivistystä on kohtuullisesti ja koulutuspohjaa opistosta yliopistoon.