Blogit

Armeija, jolla oli maa…

Moni varmaan on kuullut viisaan ja osuvan sanonnan entisestä Neuvostolitosta, jonka mukaan Neuvostoliitto ei ollut maa, jolla oli armeija, vaan enemmänkin armeija, jolla oli maa.

Militarismi oli niin hallitsevassa asemassa Neuvostoliiton sisällä, että se yhtenä pääsyynä johti koko maan ja sen systeemin täydelliseen ja nopeaan sekä yllättäväänkin romahtamiseen.

Aivan samaa ajatuksenjuoksua hieman muunnellen voisi käyttää myös nykyisen USA:n kohdalla ja se sopisi hyvin myös USA:n sotateolliseen kompleksiin.

Mutta nyky-USA:sta puheen ollen vielä paljon paremmin se sopii USA:n pörssiin, eli New Yorkin Wall Streettiin.

Pörssi, jolla on maa

Voisi siis hyvinkin jo sanoa, että nykyinen USA ei ole enää maa, jolla on pörssi, vaan pörssi, jolla on maa.

Sillä USA:n presidentti, kongressi ja keskuspankki ovat vuosien varrella ajaneet itsensä vaivihkaa tilanteeseen, jossa ne joutuvat nykypäivänä kuuntelemaan yhä herkemmällä ja herkemmällä korvalla ”markkinoiden” tahtoa ja pelkäämään pienintäkin markkinoiden säröä mahdollisena suurtulvan aiheuttajana, joka puhkaisee velkarahasta riippuvaisen ja sillä ääriään myöten täyteen pumpatun talouden, joka on kaikin keinoin viety kestokykynsä äärirajoille.

Niin hallitsevaan asemaan on finanssimarkkinat – eli ”Wall Streetin ja markkinoiden tahto” -päästetty USA:ssa poliittisten päätöksentekijöiden toimesta, että valtiosta ja keskuspankista on tehty ”markkinoiden” juoksupoika, jonka on aina lopulta tehtävä ja toimittava niin kuin ”markkinoiden tahto” kulloinkin on.

Ja näin on tehtävä vaikka tiedetään, että ”markkinoiden tahtoon” taivuttaessa toimitaan niiden hetkellisen nautinnon takia valtion pitkän tähtäimen etujen vastaisesti, jotta halpaan velkarahaan kuin huumeeseen addiktoituneet ”markkinat” saavat aina uuden haluamansa raharuiskeen.

Vastaavaa tapahtuu toki maailman velkavetoisessa taloudessa muuallakin, mutta USA:ssa se on poikkeuksellisen vahvaa, ja panokset tässä USA:n ”pörssikasinotaloudessa” ovat kaikkein kovimmat USA:n kansainvälisen johtoaseman vuoksi.

Todennäköiset seuraukset järkyttävät koko maailmaa

Ja todennäköisesti seuraukset näissä molemmissa, sekä Neuvostoliiton, että USA:n tapauksissa, joissa molemmissa valtio alisti itsensä voimille, joita se ei kykene hallitsemaan, tulevat olemaan samankaltaiset.

Eli valtio tulee USA:ssakin suurella todennäköisyydellä kärsimään lopulta valtavan katastrofin, kun se on päästänyt markkinavoimat näin selkeästi palvelijan asemasta isännän rooliin. Ja jos näin käy, sillä tulee olemaan suuri vaikutus koko maailman poliittiseen järjestelmään ja suurvaltojen voimasuhteisiin.

Itsenäisyys ja johdonmukainen puolueettomuus olisi Suomen paras turva

Paras turva suomalaisille kaikissa olosuhteissa, yllättävissäkin, olisi NATO:n kanssa flirttailevan EU-Suomen sijasta itsenäinen ja puolueeton Suomi, joka olisi omassa ulko- ja turvallisuuspolitiikassaan johdonmukaisesti puolueeton kulloisistakin suurvaltojen voimasuhteista riippumatta.

Näin meille ei pääsisi käymään niin, että on tehty vääränlainen arvio valtioiden voimasuhteista ja pyritty sen johdosta oletetusti vahvimman puolelle ja siipien suojaan, joka sitten osoittautuukin meille suuria ongelmia aiheuttavaksi virheratkaisuksi, kun ulkopolitiikkamme perustui väärään analyysiin maailman tilanteesta.

Niko Aleksanteri Kauko

Perussuomalaiset

Tietoa julkaisijasta

Niko Aleksanteri Kauko

Pitkän linjan itsenäisyysmies ja vankkumaton suomalaisen kansanvallan puolustaja.

Kansallismielisen politiikan tekemiseksi tarvitsemme itsenäisen kansallisvaltion, sillä vain kansallisvaltiolla on käytettävissään ne välineet, joilla kansallismielistä politiikkaa voidaan toteuttaa.

Kansalaisen verkkokauppa

Advertisement