Blogit

EU-Suomen ”mallioppilaspolitiikka” jatkuu

Tällä kertaa suomalaisten kuuluisa omaa oksaa sahaava ylikuuliaisuus toteutuu venäläisen kaasun ja sähkön osalta. Ensinnäkin on huomattava, että venäläinen energia ei edes kuulu EU-sanktioiden listalle. Siitä huolimatta suomalaiset poliitikot haluavat vetää äärimmäisen kovaa linjaa venäläisen energian suhteen ja kieltäytyivät siksi maksamasta Gazpromin kaasua ruplissa venäläisten vaatimuksen mukaisesti.

Tästä seurasi tänään se, että Gazprom katkaisi kaasutoimitukset Suomeen kokonaan. Tuontisähkön osalta tämä Suomen poliittisista syistä johtuva “maksukyvyttömyys” johti jo sähkötoimitusten loppumiseen Venäjältä, joka taas johti rajuun sähkön hinnan nousuun Suomessa.

On huomattava, että EU on antanut jäsenmailleen luvan maksaa kaasusta Venäjän uusien maksuteknisten vaatimusten mukaisesti. Mm. Italia, Saksa, ja Ranska jatkavat kaasun ostoa normaalisti Gazpromilta ja maksavat kaasun Gazprom-pankin tilille. EU-Suomi haluaa siis kaasun kohdalla ajaa kovaakin kovempaa linjaa EU:ta miellyttääkseen, koska komissio on antanut hammasta purren lupansa maksaa kaasusta venäläisten vaatimalla tavalla.

Isojen EU-maiden menettelyn sijasta EU-Suomi yrittää nyt korvata venäläistä kaasua kaukaa USA:sta asti laivoilla tuotavalla nesteytetyllä kaasulla, joka on huomattavasti venäläistä putkessa toimitettavaa kaasua kalliimpaa ja jonka pitkät kuljetusmatkat tekevät siitä rasitteen paitsi taloudelle kuin myös ympäristölle.

Tuppuraisen linja

Suomen äärijyrkästä energialinjasta on päättämässä mm. eurooppaministeri Tytti Tuppurainen, joka on tunnettu lausumastaan “oma kansa ensin ajattelu on vahingollista”. Tämä välinpitämättömyys oman kansan ahdingosta ja energian räjähdysmäisesti nousevista hinnoista sekä toisaalta taas nöyristely Brysselin ylikansallista valtaa kohtaan näkyykin ministeri Tuppuraisen kaikessa toiminnassa.

Ministeri Tuppuraisen Suomen kansan kärsimyksistä välinpitämättömän linjan kustantavat siis tavalliset suomalaiset, joiden jo ennestäänkin heikko ostovoima kärsii entisestään. Lisäksi jo muutenkin taantuva kilpailukykymme jää taas askeleen jälkeen kilpailijamaistamme kun teollisuutemme maksaa energiasta yhä korkeammalle nousevia hintoja.

Mm. Unkarin johto on tullut täysin erilaiseen johtopäätökseen kuin Tuppurainen siinä, kun se toteaa, että Ukrainan sota ei ole Unkarin kansan sota eikä Unkarin kansaa siis myöskään ole syytä asettaa Ukrainan sodan maksumieheksi.

Suomen talous ei kestä Tuppuraisen & co:n linjaa

Jo ennestään velkariippuvainen ja kilpailukyvytön taloutemme ajetaan energian hintaa rajusti nostavilla poliittisilla toimenpiteillä yhä vaikeampaan asemaan ja näin siis sahaamme Tuppuraisen & co:n linjalla vain omaa kansallista oksaamme yhä kiihkeämmin poikki.

Se mitä me tarvitsisimme siihen, että kansaa ja maata köyhdyttävästä pakotepolitiikasta päästäisiin irti, olisi itsenäinen, kansanvaltainen ja puolueeton Suomi, joka käyttäisi kriisien ratkaisemisessa positiivisempia ja tehokkaampia keinoja kuin EU-fanaatikkojen käyttämät tylsät ja epätarkat talouspakotteet, jotka kurjistavat ja köyhdyttävät sekä maatamme että kansaamme.

Niko Aleksanteri Kauko
Vapauden liitto, 2. vpj.

Tilaa
Ilmoita
guest

6 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
Jallu

Vieläkö näitä putinisteja Suomessa riittää?

Ville Koskinen

No se asia on kyllä selvä, että ymmärrysrajoitteisia kyllä piisaa.

pöh

Onko mukavaa nimitellä niitä jotka osaa ajatella omilla aivoilla?
Sitähän nimittäin teette koko ajan. Jotenki säälittävää, eikö itsellä liiku korvien välissä mitään?

Ville Koskinen

Oletan ettet käyttänyt sanaa te teitittelynä vaan monikkona, eli tarkoitit tuon kommentin myös minulle. Ensinnäkin, huomasit varmaan, että laitoin kommentini vastauksena Jallulle en blogin kirjoittajalle, joten haukut mielestäni hieman väärää puuta, koska Jallu osoitti kyllä aika selvästi, ettei hän kyllä osaa ajatella omilla aivoillaan. Siitä syystä kommenttini. Blogin kirjoittajan esille tuomiin kantohin yhdyn lähestulkoon täydellisesti. Mitä tulee itse solvaukseen. Ensinnäkin yritin sitä hieman pehmentää käyttämällä termiä ymmärrysrajoitteinen enkä esim. tyhmä, idiootti, aivokuollut, latvalaho, lapsi aikuisen ruumiissa ym. ym. Toiseksi. Tiedän, että kovasti hoetaan, että aina pitäisi rauhallisesti ja pitkämielisesti argumentoida omat kannat toisille. Toisin sanoen vedota heidän ymmärrykseen. Mutta kun heillä on juuri vaikeuksia sen ymmärtämisen kanssa, niin minä en oikeen ymmärrä tätä logiikkaa. Toisaalta en oikeen enään usko siihenkään, että heidät pitäisi jättää noteeraamatta, sillä tämä joukkohulluus on niin laaja alaista, että nämä hullut vievät huutoäänestyksellä tämän maan täydelliseen tuhoon. Jos osaat kertoa, että mikä tässä logiikassa on vikana, niin lupaan muuttaa toimintatapaani.

pöh

Tässä on taas se että kun ideologia, olkoon mikä ideologia tahansa mutta valtaa sen päätöksenteon niin sen jälkeen ihmisille on vain kärsimystä tiedossa.
Meidän päättäjistä en osaa sanoa ajatteleeko ne vain omaa etuaan vai vetääkö ne ideologia edellä? Yhtä tuhoisaa se suomalaisille kuitenkin on.

p.grandell

eräs hyvä ystäväni ruotsista kerran murjaisi saablarin hyvän slougan,, pahin virhe koko maailmassa oli antaa naisille äänioikeus..sen huomaa heti kun batiikkinoidat, viherpiiperöt rkp.n lurjukset sekä demari naiset ovat maata johtamassa, eivät ajattele järjellään rationalisesti vaan tyhmällä maailman halauksilla, millä ei ole mitään tekemistä oman kansakunnan kanssa, ministeri joka tehnyt valan pitääkseen suomesta/suomalaisista huolen, pilkkaa meitä ja pitää vaan maksumiehinä, on kyllä ihan väärällä paikalla,jos haluaa auttaa kolmansia maita, menköön sinne paikan pällee auttamaan omalla kustannuksellaan, antakaa suomen kansan jonka pitäisi olla uneskon listalla suojeluksessa, olemmehan vain 5 promillea koko maailman kansoista, tuppurainen jos häpeää olla suomalainen,voi muuttaa nigeriaan..,hulla ministeri,täysin älyvapaa, hän on sanoillaan rikkonut ministerin valansa, aina ja aina oma kansa ensin, kyllä nyppii kaiken näköiset tuppuraiset, niitä näyttää riittävän pilvin pimein koko eduskuntaa anoa lukuunottamatta.

Tietoa julkaisijasta

Niko A. Kauko

Pitkän linjan itsenäisyysmies ja vankkumaton suomalaisen kansanvallan puolustaja.

Kansallismielisen politiikan tekemiseksi tarvitsemme itsenäisen kansallisvaltion, sillä vain kansallisvaltiolla on käytettävissään ne välineet, joilla kansallismielistä politiikkaa voidaan toteuttaa.