Blogit

Ei Suomesta Irania

Kuva Fars News / Wikimedia Commons / CC BY 4.0

Uljas ja väkevä valtamediamme prinsessatar Iltalehti (15.1.) loihee lausuttamansa jällehensä seurhaavalla viishiin: (joo tiedetään, tuo oli melko kökköä kalevalaisen sananparren jäljittelemistä, mutta saahan sitä köyhä ja kurja luuserikin välillä yrittää sanataiteilla kykyjensä mukaan, ja onneksi Suomessa on vielä sananvapaus (?), muttemme kylläkään tällä menolla tiedä, kuinka kauan…)

”Iran kertoo pidättäneensä henkilön, joka on kuvannut videon ukrainalaiskoneen alas ampumisesta Iranissa viime keskiviikkona. Iran on myöntänyt ampuneensa matkustajakoneen vahingossa alas ohjuksella.”

https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/3c83832d-917b-46f5-9a22-9763defa9ef6

”BBC:n mukaan on odotettavissa, että pidätetty saa syytteet liittyen kansallisen turvallisuuden vaarantamiseen. Lentokoneturmassa kuoli 176 ihmistä.”

Muistaakseni valtamedian ihanaiset toimittelijat ja monet kyseisen mediakimppakivan aivopesemät kommentaattorit ottivat eilettäin kaiken irti siitä ilosta, mikä liittyi tapahtumaan, jossa mahtava oikeusvaltio sekä miesten ja naisten tasa-arvon mallivaltio Iran teki ohjusiskun amerikkalaisia vastaan.

Kyllä siellä islamilaisten pappisherrojen parta väpätti innosta, ja tyhmyreitä Suomesta riittää säestämään aina kaikkea luuloteltua, jossa Atlantin takainen supermahti saa nokkiinsa.

Kirjoitin aiheesta jo parikymmentä vuotta sitten nettiin, joten en ala toistaa näitä asioita, joissa perustellaan sitä, että USA ja demokraattiset, ns. vapaata maailmaa edustavat oikeusvaltiokumppaninsa eivät ole samalla viivalla kuin ihmisoikeuksia karkeasti polkevat hirmuhallinnot.

Jos nimittäin jälkimmäiset ottavat maailmanherruuden, niin ahdinkoa on luvassa niin suvakeille, rajakeille, sateenkaarenomimisväelle kuin ihan vaan tavallisille John ja Jane Smitheillekin. Siellä ja täällä, lähellä ja kaukana.

Harva sitä meistä oikeasti haluaa, mutta onpahan aina kiva ivata jenkkejä ja nautiskella, kun heille sattuu jotain ikävää. En pidä asiasta lainkaan, ja syynä on mm. se, että kyseinen valtio on tullut kahdesti lopettamaan eurooppalaisten aloittamat maailmansodat sekä suojellut mm. Suomea jo pelkällä olemassaolollaan, ettei itäinen slaavikansa ala lopullisesti liittää maatamme takaisin itseensä. Ja tässä tokikaan unohtamatta suomalaisten omia ponnistuksia asian estämiseksi.

Mutta Iran siis onnistui toheloimaan taikka tahallaan ampumaan alas siviilikoneen onnettomin seurauksin. Tätä matkustajakonetta tuskin voitiin edes epäillä hyökkääväksi viholliskoneeksi, kuten joskus on tapahtunut ( esim. https://fi.wikipedia.org/wiki/Iran_Airin_lento_655 )

Kansalaiset ovat Iranissa nyttemmin rohjenneet peräti osoittaa mieltään maansa hallintoa vastaan. Niin, kyllä, voi vain toivoa varsin hartaasti, että hallinto siellä vaihtuisi vapaamielisempään, ja vaikkapa peräti muinainen Persia lähtisi taas kukoistamaan.

Kannattaa muistaa ja vaikka lukaista hieman, että sellainen siellä paistatteli ennen, siis alun perin, siis varsin muutama aika takaperin.

Egyptiin toivoisin nykyhallinnon sijaan mieluummin vaikka tuhansia vuosia sitten hävinneen faaraoiden valtakunnan palauttamista. Nykyinen on surkea; ja taas varsinkin naisille ja tytöille. Mutta näistä seikoistahan länsimaiset maailmanparantajafeministineitokaiset eivät ole lainkaan kiinnostuneita. Kuten tavallista. Enpä ole liiemmälti ainakaan havainnut.

Iltaläpyskä jatkaa: ”…noin 30 ihmistä on pidätetty ”laittomiin kokoontumisiin osallistumisesta”, mikä ilmeisesti viittaa hallituksen vastaisiin mielenosoituksiin.”

”Iranin pääkaupunki Teheranissa oli lauantaina ja sunnuntaina mielenosoituksia, joissa vastustettiin Iranin ylintä johtaja Ali Khameneita. Lähi-idän geopoliittisiin konflikteihin erikoistunut Alan Salehzadeh kertoi Iltalehdelle, että tilanne Iranissa muistuttaa vallankumousta.” Näissä suhteissa ainakin arvostan tätä suomalaistunutta asiantuntijaa ja kuuntelen häntä varsin mielelläni.

”Iranilaisia suututtaa, että viranomaiset ovat valehdelleet heille lentokoneen alas ampumisesta. Iran väitti aluksi, että kone olisi pudonnut teknisen vian takia. Suuri osa turmassa kuolleista oli iranilaisia.” Mutta helppoa mielenosoittelu tuossa maassa ei taatusti ole. Eikä vaaratonta.

Tästä päästäänkin otsikon aiheistoon takaisin, eli edes yrittäkää tosissanne, suomalainen nykyhallinto, olla saattamatta tätä meidän maatamme tilanteeseen, jossa umpityperät vihapuhe- ja sananvapaudenestolait johtavat iranilaiseen kansalaistensa kuristusotteeseen.

Näiden lakienhan pitäisi suojella kansalaisia viranomaisten ja poliitikkojen sekä muiden vallankäyttäjien ynnä mediapoolin mielivallalta, eikä suinkaan päinvastoin.

 Allium iterum dicuntur, sed nescio si id non addam ultra misereri improves est, intelligere et sapere, neque scire nec capere stulti Lectiones de aliquo… ja sitä rataa.

Tietoa julkaisijasta

A drop in the ocean

Olen aika paljon somemaailmassa kokenut keski-ikäinen mieshenkilö, joka kävi näitä tämäntyyppisiä vaihtoehtomediahakuisia nettikeskusteluja jo ennen kuin koko ilmiö oli edes kovin tunnettu. Yleissivistystä on kohtuullisesti ja koulutuspohjaa opistosta yliopistoon.