Blogit

EU:n ruoska sivalsi taas

Kuva Jonatan Svensson Glad / Flickr / CC BY-SA 2.0

Kuluvan päivän myöhäisuutinen Iltalehdessä tietää kertoa, että EU:n korkein oikeus (jota ei pidä sekoittaa Euroopan ihmisoikeustuomioistuimeen, joka on muistanut kurmuuttaa välillä Suomeakin) tuomitsi Puolan, Unkarin ja Tsekin, kun nämä eivät ottaneet turvapaikanhakijoita.

https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/bd8f2d94-f05f-4c5e-8528-0564568477b9

Puoli vuosikymmentä sitten 2015 Euroopalle monin tavoin surkeana turvapaikanhakijavuotenahan EU sopi massamääräisestä pakolaisten ottamisesta.

Tätä väkeähän valuu vaikka alkuperämaansa tyhjiksi sellaisista ihmisystävällisistä valtioista, kuten Somalia, Afganistan, Irak, Iran, Algeria, Turkki, Pakistan, Bangladesh, jne.

Kun ne ovat niin suurenmoisia ihmiskunnan rikkauksia, niin miksi väki ei viihdy niissä? Ainakaan meidän valtamedialtamme et siihen kunnon vastausta saa. Se kun tökkii sormellaan ärtyneenä mihin tahansa muuhun maaliin kuin siihen oikeaan kohteeseen, eli näiden kansakuntien ihka omaan yhteiskuntamalliin ja mm. ihmisarvon heikkoon toteutuvuuteen.

Suomessa moni näistä maista tullut kelpaa kuitenkin vailla kiitollisuuden häivääkään valtamedian paraatipaikoille parhaaseen katseluaikaan kertomaan tarinoitaan syrjintää täynnä olevasta, kurjasta maastamme, joka pitäisi muuttaa ihan toisenlaiseksi. Heidän haluamakseenko? Selvähän se. Viikot, kuukaudet ja vuoden tätä tavaraa syötettynä kilteille suomalaisille tekevät lopulta tehtävänsä. Erittäin monelle ainakin. Kyllä, hyvä on, olemme syypäitä kaikkeen ja meidän pitää muuttaa pahat tapamme. Riski alistua tähän on todellinen.

Takaisin Kreikkaan. Kyseistä väkeä siis riittää siellä ja muissa alueen ns. oliivimaissa, sillä ne ovat lähinnä aiemmin mainittuja lähtömaita ja siis etulinjassa siellä Välimerellä. Turkki sitten yllyttää porukoita lähtemään ja tarvittaessa kuskaa rajoilleenkin suuntanaan länsi.

EU:n kaupankäynti kiristystä harrastavan Turkin kanssa ei tunnu tuottavan tulosta. Tätä Merkel ja kumppanit eivät vain näytä ymmärtävän, vaan hamuavat suurta valtaansa vaalikausi toisensa jälkeen, vaikka parempia ja Eurooppa-ystävällisempiä henkilöitä pitäisi äkkiä löytää tilalle. Sellaisia realisteja, ei tuhoisia valintoja tekeviä haihattelijoita.

Lainaamassani artikkelissa kerrotaan lajityypillisesti, että havainnekuvassa lapsi kantaa vettä Lesboksen saarella Kreikassa, ja väkeä on leirin kokoon nähden moninkertainen määrä.

Tämä on sitä mielipiteenmuokkausta, jonka juuri meidänkin valtamediamme on ottanut elämäntehtäväkseen. En oikeastaan tiedä, miksi siitä on kuin yhtenä miehenä sellainen tullut.

Valtamedia ei jaksa eikä missään taivaan nimessä tietenkään halua näyttää kuvia mellakoivista miehistä, jotka yrittävät väkisin tunkeutua Kreikan linjojen läpi päästäkseen kruisailemaan pitkin Länsi-Eurooppaa etsiäkseen vauraimman ja vastaanottavaisimman maan, johon asettua taloksi. Näihin maihin on syntynyt lyhyessä ajassa väkimääräänsä nähden suurta näkyvyyttä ja vaikutusvaltaa käyttävät vastaanottokomiteat.

Ne mm. käyttävät itsestään suurellisia, vastaansanomattomia nimityksiä, kuten ihmisoikeusjärjestöt ja sen sellaiset. Niistä on tullut ikään kuin virallisia toimijoita alun alkaen demokraattisten valtioiden sisälle, ja nekin ovat niitä tahoja, joiden suun eteen mm. verotuhlari Yle ja kaupalliset toverinsa ovat aina kritiikittä tyrkyttämässä mikrofonejaan.

Mutta palataanpa vielä em. Iltalehteen. ”Luxemburgissa toimivan Euroopan unionin tuomioistuimen mukaan Puola, Unkari ja Tsekki ovat rikkoneet EU:n lakia kieltäytyessään ottamasta vastaan pakolaisia Italian ja Kreikan leireiltä pakolaiskriisin aikana, kertoo BBC. Tuomion antoi EU:n korkein oikeus, joka tekee päätöksiä EU-lainsäädäntöön liittyen.”

Tällainen ”tuomio” on luonteeltaan tietenkin täysin poliittinen ja EU-liittovaltiohaukkojen tahdon mukainen.

Iltalehti: ”EU-johtajat sopivat vuonna 2015 EU:n laajuisesti 160 000 turvapaikanhakijan siirrosta Italian ja Kreikan ylikuormitetuilta pakolaisleireiltä EU-maihin. Tuomion mukaan Puola, Unkari ja Tsekki ”eivät toteuttaneet velvollisuuksiaan”.

Kirjoitan tämän taas, mutta vakuutan muistavani, että ennen EU-kansanäänestystä kansalaisille ei myyty tällaista pakottavaa, kiristävää, uhkaavaa Euroopan unionia.

”Päätös siirtää turvapaikanhakijoita koski lähinnä Syyrian sisällissotaa paenneita ihmisiä.”

Eikö Suomen Migrikin (Maahanmuuttovirasto), ole myöntänyt, että esim. tuona surullisena maahanmuuttovuonna 2015 tulleet miesjoukot olivat lähinnä irakilaisia, joita mm. Sipilä houkutteli (tieten tai tahtomattaan, yksi ja sama nyt tässä) ja jotka monet ovat sotilaskarkureita.

Heidän jäljiltään on tainnut aiheutua kohtalaisen runsaasti ikävyyksiä tässä maassa. Eivät tietenkään kaikki ole rötöstelleet, mutta tuon kuluneen, kulahtaneen itsestäänselvyyden voi liittää jo automaattisesti joka lauseeseen. Eikä todellakaan verrata Ruotsin sotalapsiin. Silloin lähetettiin täältä lapsia pois sodan jaloista – Lähi-idästä lähtevät käpälämäkeen vahvimmat!

”EU-tuomioistuin ei hyväksynyt Puolan, Unkarin ja Tsekin puolustusta, jonka mukaan EU:n ulkopuolelta tulevat siirtolaiset aiheuttaisivat turvallisuusuhkan. EU:n mukaan turvallisuusuhkana voitaisiin pitää vain yksittäisiä hakijoita, ei koko turvapaikanhakijoiden ryhmää.”

Nämä maat halusivat välttää sen, mitä esim. Suomi ei tehnyt. Ja he onnistuivatkin siinä.

Korona-painajaisen kanssa Suomen kannattaisi nyt pelata tämä peli kieli keskellä suuta. Tiukat rajoitteet vain voimaan. Enemmän ja lisää vain niitä, jotta ainakin pandemian räjähdysvaikutus vältettäisiin meillä. Maskeja omavalmistukseen, ja käsidesiä enemmän kauppojen hyllyille, jotteivat rohmurit kerkeä aina heti tyhjentämään hyllyjä niistä.

Ruotsin raja ei saa vuotaa yhtään enempää kuin tarpeen. Länsinaapuri on taas ilmeisesti tekemässä tyhmyysennätystä suvaitsevaisuuskoitoksessaan, jossa uskotellaan kaiken olevan ihanteellisesti humanitaarisessa suurvallassa tuolla valitsemallaan linjalla.

Turkin ja Kreikan pakolaiset voivat palata koteihinsa. Jo heti Turkki siinä on turvallinen maa. Samoin ne lähes kaikki, mistä nämä ihmiset ovat tulleet paremman elintason perässä. Kylmä, kova, vaativa, jälkiteollinen Eurooppa ei voi tarjota heille työtä ja toimeentuloa muuta kuin kantaväestön säkistä kauhomalla heidän työnsä tuloksia, eikä tuo säkki ole pohjaton, kuten jotkut ilmeisesti kuvittelevat.

Suvaitsevaisten ”hyväihmisten” pitäisi siis ottaa järki käteen ja tiedostaa, että haalimalla ja houkuttelemalla näitä tulijoita sekä ruokkimalla salakuljettajien ja ihmiskauppiaiden ahneita lompakoita, eivät tulohalukkaat henkilöt koskaan lopu. Heitä on vaikka satoja miljoonia.

Tällainen nopea, pakotettu ja väkivaltainen kansainvaellus ja –sekoittaminen ei ole ikinä tuonut maailmaan mitään hyvää. Kansojen tunkeutumiseen se muinainen Roomakin kukistui.

Autetaan ja rakennetaan sinne leireilleen asumuksia, vesipisteitä, kouluja, ruokapankkeja, terveysasemia yms. Kansainväliset poliisijoukot saavat valvoa turvallisuutta. Näin asia kannattaisi hoitaa. Jos ovat viisaita ja käyttävät oikeanlaista tilaisuutta hyväkseen, niin hankkivat siinä odotellessaan eurooppalaista yleissivistystä, koulutusta, ammatteja…

Voivat sitten viedä sitä pääomaa sinne omiin maihinsa, kun sotien ja mekkaloiden pahin pöly on laskeutunut. Muuta hyvää, humaania, kestävää ratkaisua ei ole eikä tule. Nämä päätökset pitää tehdä pitkäjänteisesti, järjellä. Ei tunteella ja jonkin liikuttavan tai järkyttävänkään yksittäistapauksen herättämän tunteenpurkauksen perusteella ja johdosta.

Tietoa julkaisijasta

A drop in the ocean

Olen aika paljon somemaailmassa kokenut keski-ikäinen mieshenkilö, joka kävi näitä tämäntyyppisiä vaihtoehtomediahakuisia nettikeskusteluja jo ennen kuin koko ilmiö oli edes kovin tunnettu. Yleissivistystä on kohtuullisesti ja koulutuspohjaa opistosta yliopistoon.

Kansalaisen verkkokauppa

Advertisement