Blogit

Harry Potter ja tappouhkaukset

J. K. Rowling. Kuva Daniel Ogren / Wikimedia COmmons / CC BY 2.0

Ihannoin tällä kertaa tätä artikkelia ja sen kirjoittajaa Sanna Ukkolaa:

https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/87e503b2-50aa-439d-bb7f-3167ba7e226c

Siis lainailen ja kommentoin. Mixi teen tämän, no sixi, että olen monissa asioissa samaa mieltä kuin kyseinen henkilö, siis toimittelijatar! Elipä siis jatketaan ikään kuin näkökulmastani.

_ _ _

Ukkolan Sanna toimittajana kirjoittaa ensin siis näin:

”Kustannusyhtiö Tammi teki viime viikolla virheen, jolla voi olla kauaskantoisia seurauksia. Tammi pyysi anteeksi J.K. Rowlingin uutuuskirjan kannen julkaisuaan, kun jotkut olivat suuttuneet transfobiasta syytetyn kirjailijan kannen julkaisuajankohdasta Pride-viikolla. Tammen anteeksipyyntö voi ikävä kyllä kääntyä tarkoitustaan vastaan ja itse asiassa heikentää sukupuolivähemmistöjen asemaa.”

Sanna jatkaa: ”Tuollaiset älyttömät paniikinomaiset eleet eivät ainakaan sitä edistä.”

Sanna valottaa meille myös, että ”maailman suosituimman lastenkirjailijan J.K. Rowlingin uutuuskirjan kansi julkaistiin maailmanlaajuisesti.” Niin, mitä sitten. Mutta kirjailija kertoo saaneensa valtavan viharyöpyn ja jopa tappouhkauksia, koska hän ilmeisesti on uskaltanut kaikessa suvaitsevaisuudessaankin pitää erillään biologisen sukupuolen ja sukupuolesta toiseen siirtymän, eli transsukupuolisuuden.

_ _ _

Ongelmaa alkaa löytyä Suomesta , kun jokin ihmeen ajankohta osui siis yhteen sukupuolivähemmistöjä ylistävän Pride-viikon kanssa. Kustantaja Tammi häkeltyi ja sekoili asian kanssa eteen ja taakse. Tammi myös poisti kirjan kannen kuvaa koskevat julkaisut Facebookista ja Instagramista. Sittemmin kyseinen kustantaja sekä poisti pahoitellen kyseisen asian että laittoi sen takaisin sivuilleen.

Mietin tuttavani kanssa, että taas joku yksi ihminen ilmeisesti sai koko kustannusyhtiön polvilleen. Typerää. Naurettavaa. Mielensäpahoittajien pikkumuka-ammattiryhmä sai taas ison firman alistumaan. Tämä kustantaja siis sekoili asiansa kanssa suuntaan ja toiseen.

_ _ _

Mutta noitapoika Potter! Kirjoja en ole lukenut, mutta aiheesta tehtyjä elokuvia katsonut ja ihastunut varsinkin ykkösosaan ja sitä enemmän kakkososaan. Kolmososa oli siedettävä. Muut harmaine elokuvatehosteineen eivät ole olleet niin miellyttäviä. En ole kokenut näitä kristittynä kovinkaan vaarallisina noita-asioina. Satuja ja tarinoita, kuten Milla Magia tai Matami Mimmi. Filmiä Manaaja ykköstä en katsoisi enää, sillä se on niin ilmiselvästi antikristillinen ja sikäli vastenmielinen; olen kyllä katsonut tuonkin elokuva moniaita kertoja.

_ _ _

Mutta mennäänpä eteenpäin.

Väittävät siis, että ”Rowling on joutunut viime aikoina kohun kouriin transsukupuolisia koskevien kommenttiensa takia. Kirjailija kiistää olevansa transfobinen. Hän on esimerkiksi puhunut cancel-kulttuuria vastaan ja tukenut ihmistä, jonka työsopimusta ei jatkettu sen jälkeen, kun tämä oli muun muassa todennut, että “ihmisen syntymässä saatua sukupuolta ei voi muuttaa…” Tiivistän itse näin, että ilmeisesti kirjailija on tarkoittanut, että on eri asia, jos ihminen on syntynyt johonkin sukupuoleen, ja se on ihan muu tilanne jos hän ns. vaihtaa sukupuolta. Kyllä meistä suuri osa on sitä paitsi mieltä, ettei sukupuolta oikeasti voi vaihtaa.

Sitten asia jatkuu:

Rowling on myös ilmeisesti esimerkiksi arvostellut uuskieltä, jossa naisia kutsutaan “ihmisiksi, joilla on kuukautiset” – mutta on kertonut toisaalta myös tuntevansa, kunnioittavansa ja rakastavansa transihmisiä ja olevansa valmis marssimaan heidän puolestaan, jos heitä diskriminoidaan sillä perusteella, että he ovat transihmisiä.

Itse en taatusti marssi noiden puolesta tai kanssa. Mielestäni tuollaiset ihmiset ovat vinoutuneita, häiriintyneitä ja mieleltään sairaita. Sellaisia olivat vielä takavuosina.

_ _ _

Sitten tarinamme jatkuu jatkaakseni jo alusta lainaamani lähdettä:

Maailman suosituimman lastenkirjailijan J.K. Rowlingin uutuuskirjan kansi julkaistiin maailmanlaajuisesti. Suomessa ajankohta osui yksiin myös sukupuolivähemmistöjä juhlistavan Pride-viikon kanssa.”

Esimerkiksi Ylen toimittaja Tuomas Karemo on perehtynyt Rowlingin kirjoituksiin transihmisistä eikä pitänyt niitä transfobisina:

“En löydä niistä sellaisia kohtia, joissa Potter-kirjailija ilmaisisi kielteisiä tunteita transihmisiä kohtaan. Rowling on lukemani perusteella sitä mieltä, että biologiset naiset ovat oma ihmisryhmänsä, joka on eri asia kuin transnaiset. Tämä ei käsittääkseni ole transfobinen näkemys.”

_ _ _

”Rowlingin ympärillä on pyörinyt valtaisa kohu jo vuosia, ja kirjailija on joutunut omien sanojensa mukaan aktivistien valtavan viharyöpytyksen kohteeksi.

Hän itse kirjoitti aiheesta laajan esseen, joka ei onnistunut laannuttamaan kohua.

Siinä hän kertoo, kuinka vihaiset, tappouhkauksia suoltavat aktivistit jäytivät hänen mielenterveyttään, puskivat hänet pois Twitteristä ja syyttivät häntä kaikesta mahdollisesta maan ja taivaan välillä.” Toimittaja Ukkola valottaa meitä siis ansiokkaasti näin.

Sanna Ukkola kertoo myös jotakuinkin näin: ”Tammi leimasi yhden maailman menestyneimmistä kirjailijoista transfoobikoksi ja osallistui samaan mustamaalaamiskampanjaan, jota Rowling on saanut jo vuosia osakseen. (..)  Miksi tunnettu ja hyvämaineinen kustannusyhtiö lähtee pomppimaan kiristäjien pillin mukaan ja taipuu julkisiin anteeksipyyntöihin pienen aktivistiporukan painostuksesta. Miksi Tammi haluaa antaa tällä tavalla cancel-kulttuurille kasvot?”

Toimittaja Sanna Ukkolan mielestä cancellointi-vaatimuksille periksi antaminen on vaarallinen tie, eikä sille ilmeisesti ole äärtä eikä rajaa. Näin tulkitsen.

Ukkolan mukaan koko vouhotus saattaa jopa lisätä ennakkoluuloja seksuaalivähemmistöjä kohtaan.

_ _ _

Sittemmin kustannusyhtiö Tammi lienee muutenkin sekoillut koko asian kanssa, ja sekä samaan aikaan tukee päätöstään että peruu sitä. Siis maineikas kirjailija J.K. Rowling on sekä muka hyvällä asialla että ehkä ei niin hyvällä asialla.

Typerää, naurettavaa, hölmöä…! Tämä kirjailijaihminen on taatusti erittäin hyväsydäminen, mutta vain lahjakas ja mielikuvituksellinen henkilö. Niin mitä siitä. Osui kultasuoneen ja saavutti sitten kateellisten harmiksi satoja miljoonia.

Nyt arvoisa kirjailijarouva lienee vain todennut, että mitä enemmän yrittää olla tämän melko mielisairaan aktivistiliikkeen kanssa kaveria, niin sitä enemmän niiden vihan ja vainon kohteeksi joutuu.

Että tavallaan onnea sinulle Potter-kirjailija, mutta nämä raskaat seuraukset näköjään joudut kantamaan myös. Jokaisen, joka haluaa olla julkisuudessa tai siihen joutuu, ehkä kannattaa miettiä näitä seikkoja.

Ps: Erittäin kuuluisa ja huikeasti arvostamani taannoinen brittipääministeri Winston Churchill totesi kuulemma muiden viisauksiensa ohella jotensakin näin: ”kannattaa olla optimisti, koska kaikki muu on turhaa”.  Voi kun voisin ja jaksaisin jakaa tämän näkemyksen!

Toinen asia on tietenkin, että mitä nämä aika lailla valtamedian ja nykyjohtopolitiikoiden lellimät aktivistit saavatkaan aikaan. Tekisi melkein mieli sanoa, että noiden älykkyys loppuu siihen, josta terveen älyn kriitikoiden ajatuskapasiteetti vasta alkaa.

Tilaa
Ilmoita
guest

3 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
eetee

Taas sitä suvaitsevaiston parempaa väkivaltaa. Jota saa ja pitääkin ihannoida.

Kata

Asiaa jälleen kerran ja Ukkolan juttua en ollutkaan huomannut,kiitos siitäkin.
Minusta marssikoot banderolliensa ja lippujensa kanssa ihan sama mutta friikkisirkus perversioineen lasten nähden on jo kaukana homo-lesboajatuksen hyväksymisestä.Ihan eläkööt kodeissaan miten vaan…mutta en halua lasten näkösälle paljasperzeistä ukkoa jota piiskataan kun äijä konttaa nahkavöissään ja riipputissit heiluen äitee jota lapsikin vaunuissa katselee ihmetellen… koska menepä sinne kadulle noin sinä tavis!Kyllä poliisisetä tai- täti vie äkkiä!Jopa rannalta!
Eli mukaan on tullut kaikkea muuta kuin alkuperäinen ajatus heidän hyväksymisestään.En usko että siinä on länsimaissa,siis länsimaissa,mitään ongelmaa!Mutta sateenkaarisukat ja liput lapsilla ym muu sälä on lasten seksualisoimista,child abuse!Jättäkää lapset rauhaan!USAn kouluissa on jo ihan liikaa tätä hulluutta jopa 7v lapsille kerrotaan masturbaatiosta!YÄK!
Onneksi vanhemmat ovat puuttuneet äänekkäästi tähän turmion levittämiseen!
Rowlingsin uhkailu..no se kertoo juurikin tämän porukan tasosta.

Tupauuno

Aikoinaan vappusatas Antti Rinne marssi Pride-kulkueessa. Oli varmaan moraaliposeerauksen sen hetkinen ennätys.

Tietoa julkaisijasta

A drop in the ocean

Olen aika paljon somemaailmassa kokenut keski-ikäinen mieshenkilö, joka kävi näitä tämäntyyppisiä vaihtoehtomediahakuisia nettikeskusteluja jo ennen kuin koko ilmiö oli edes kovin tunnettu. Yleissivistystä on kohtuullisesti ja koulutuspohjaa opistosta yliopistoon.