Blogit

Hei, meitä velkaannutetaan!

EU:n etujen ajamiseen sitoutuneet ns. vanhat puolueet ovat siirtyneet aivan uuteen vaiheeseen omassa poliittisessa rappiossaan, jossa Suomen ja suomalaisten etuja pidetään eri tavoin täysin avoimesti pilkkanaan. Nämä puolueethan ovat jo pitkään peitelleet omia virheitään suomalaisilta myymällä yhteistä omaisuuttamme sekä ottamalla kolossaalisia määriä velkaa sekä valtiolle että kunnille.

Nyt nämä samaiset puolueet ovat mm. koronatoimiensa varjolla siirtyneet tässä toiminnassaan aivan uuteen vaiheeseen, eli Suomen kansan räjähdysmäiseen velkaannuttamiseen.

On selvää, että tällainen täysin huoleton lainaaminen, johon EKP:n toimet maatamme ja sen johtavia poliitikkoja ja puolueita selvästi vielä rohkaisevat, aiheuttaa ainakin nämä kaksi asiaa:

1. Minkäänlaisia kunnollisia kustannuslaskelmia koronatoimien suhteen ei tehdä siitä mihin meillä on kansakuntana varaa, mitkä ovat toimien pidemmän ajan sivuvaikutukset mm. vaikkapa yrittäjien ja kansanterveyden näkökulmasta ja mikä on taloudellisesti kestävää pitkällä tähtäimellä, koska velkapiikkiä surutta käyttämällä poliitikot voivat lyhyellä tähtäimellä esiintyä kansakunnan edessä suurina sankareina ja ihmishenkien pelastajina. Näin poliitikot rakentavat Suomea velkaannuttamalla itselleen estradin, jossa he voivat täysin riskittä kilpailla siitä kenen linja koronarajoitusten suhteen on äärimmäisin ja kovin. Kaikkia näiden toimien vähäisimpiäkin kritisoijia on sitten helppo leimata kylmiksi, vastuuttomiksi ja välinpitämättömiksi. Poliitikoille itselleen tämä on siis ns. win win- tilanne.

2. Toinen asia on se, että EKP saa näiden tapahtumien myötä Suomen tiukasti kiinni velka- ja korkoruuviinsa. Näin EKP tekee Suomesta(kin) poliitikkojemme avustuksella sen rahoituksesta riippuvan jäsenmaan, jota se voi tästedes tarvittaessa pakottaa tahtoonsa manipuloimalla velkamme korkoa haluamaansa suuntaan velkakirjamarkkinoilla. Aivan kuten Italiankin velkojen koron suhteen tehtiin, kun maa aiheutti päänsärkyä EU:lle.

Kuka hallitsee rahaa, hallitsee koko maata

On siis hyvinkin todennäköistä, että meidän ei-valtioviisaita poliitikkojamme yllytetään kulissien takana huolettomaan velkaantumiseen euroissa, koska se vahvistaa ratkaisevasti Euroopan Unionin otetta meistä nyt ja tulevaisuudessa. Kaikki eivät siis ole unohtaneet vanhaa viisautta, jonka mukaan se ketä hallitsee rahaa, hallitsee loppujen lopuksi koko kansaa ja maata.

Tässä kaikki suomalaiset näkevät käytännössä minkälainen valta maastamme vietiin pois poliitikkojemme tuella, kun luovuimme omasta valuutastamme ja sen myötä itsenäisestä keskuspankista, jonka avulla olisimme pystyneet äärimmäisissä tilanteissa velkaantumaan itsellemme omassa valuutassamme.

Poliitikon työn yhtälöä muutettu

Kansalaiset eivät yleensä äänestäessään ajattele pitkälle tulevaisuuteen, koska he eivät osaa samaistaa itseänsä valtioon eivätkä siten myöskään riittävästi siihen, että juuri he ovat poliitikkojen ottamasta valtionvelasta vastuussa.

Äänestäjien tulisi ymmärtää se, että normaalisti poliitikon työn vaikeus ja vastuullisuus johtuu juuri siitä, että poliitikon pitäisi pystyä tekemään oikeanlaisia valintoja käytettävissään olevilla resursseilla ja samalla kantaa vastuu näistä valinnoistaan.

Ja valtiotason toimia johtavien poliitikkojen pitäisi pystyä jatkuvasti punnitsemaan tekojensa lyhytaikaisia ja pitkäaikaisia seurauksia vastakkain.

Nyt kun räjähdysmäisen velkaannuttamisen myötä poliitikon toimen yhtälöstä on otettu yksi ja samalla yhtälön tärkein asia pois – eli käytettävissä olevien resurssien rajallisuus – niin poliitikon toimi onkin yhtäkkiä yksi helpoimmista ammateista, koska luottokortin vinguttamisesta rajattomasti kansan piikkiin onkin tullut hyväksyttävä tapa toimia.

Tosiasiassahan velkannuttamispolitiikalla ongelmia vain piilotellaan, siirretään, kasvatetaan ja samalla luodaan yhteiskuntamme päälle kaiken romauttavaa velkapommia.

Kaikkien suomalaisten olisi syytä huolestua

Jokaisen kansalaisen tulisi nyt siis huolestua tästä ennennäkemättömästä velkaannuttamisesta. Kysehän ei edes missään nimessä ole ainoastaan koronatoimiin liittyvästä velasta.

Meitähän on jo alettu velkaannuttamaan jopa muiden maiden velkojen maksamiseksi ja kun tässä kohtaa saatiin hivutettua kamelin nenä teltan alle, niin nämä vaateet tulevat olemaan tulevaisuudessa loputtomat.

On ymmärrettävä, että suomalaisilla aletaan yhä julkeammin maksattaa EU-suurvaltaprojektin kustannuksia samaan tapaan kuin meiltä aikanaan kiskottiin kaikki resurssit kun Ruotsin suurvaltapolitiikkaa kustannettiin tavallisten suomalaisten selkänahasta.

Ja tämä kaikki kiskonta tapahtuu EU:hun sitoutuneiden puolueiden tuella Suomen kansan ollessa kärsijän ja maksajan roolissa.

Seuraavat kymmenet miljardit

Ja seuraavana jonossa näissä velkaorgioissa tuleekin sitten vähintään 10-20 miljardin hävittäjähankinnat ja niissäkään tuskin hinnasta ja lopullisista käyttökustannuksista paljoakaan välitetään – tai edes välitetään tietää – kun ajatellaan, että lainaraha on ”halpaa” ja sitä saa helposti.

Todennäköisesti siis taas ostetaan kalleinta ja viimeisintä huutoa olevaa teknologiaa, joka on vielä keskeneräistä ja käytännösssä testaamatonta Olkiluoto 3:sen ja NH-90 helikoptereiden tapaan ja samassa osoitetaan, että näiden hankkeiden ongelmista ei ole opittu yhtään mitään.

Perinteisestihän yksi tärkeä puolustuskyvyn mittari on ollut eritoten se, että kansakunta tulee toimeen omillaan, eikä tee itsestään riippuvaista esim. ulkomaisesta velasta.

No nämä ja monet muut tärkeät opit ja historian opetukset on heitetty EU-aikana huoletta romukoppaan kun velka on ”halpaa” ja sitä ”kannattaa” ottaa kun siitä suorastaan ”maksetaan” ja sillähän eräiden mukaan jopa ”tienataan”.

Maata ei ole syytä ajaa seinään

Tätä velkaannuttamispolitiikkaa ja näitä velkajuhlia tukemalla suomalaiset ajavat maamme seinään ja tekevät itsestään lopulta ”autettavan” ongelmakansakunnan, jonka asioista tulevat ennen pitkää päättämään ulkomaiset velkojat Kreikan tapaan.

Poliitikoillehan tämä velkaannuttaminen on sillä tavalla riskitöntä, että heidän itsensä ei näitä kolossaalisia velkoja tarvitse maksaa, vaan se taakka kuuluu yksinomaan kansalle ja myös sen tuleville sukupolville.

Siksi jokaisen kannattaisi nyt tarkasti miettiä onko maamme velkaannuttaminen toimintaa, jota hän haluaa äänellään olla tukemassa.

Niko Aleksanteri Kauko
Perussuomalaiset

Tietoa julkaisijasta

Niko Aleksanteri Kauko

Pitkän linjan itsenäisyysmies ja vankkumaton suomalaisen kansanvallan puolustaja.

Kansallismielisen politiikan tekemiseksi tarvitsemme itsenäisen kansallisvaltion, sillä vain kansallisvaltiolla on käytettävissään ne välineet, joilla kansallismielistä politiikkaa voidaan toteuttaa.

Kansalaisen verkkokauppa

Advertisement