Blogit

Höpöjä kyllä, mutta asiaakin löytyy

Aloitetaan otsikon ensin mainitusta: jokainen suomenkielinen voi käsittää, että yleensä tässä maassa ja tällä kielellä miltei kaikki keskustelut ja puheenvuorot käynnistetään sanaparilla no niin”. Nämä kai partikkeleihin lukeutuvat sanat ovat luonteva tapa aloittaa varsinkin vähänkään muodollinen keskustelu tai puheenvuoro. Toisaalta, eipä siinä mitään, sen kuin vain.

Riemastusta kuitenkin ainakin omassa mielessä herättää aloituslausahdus, jota suosittelen kansallismielisyysgenrelle ihan tunnusominaisuudeksi: ”tässä on nyt hurja tilanne”. Me hyvin monet tiedämme, mistä tämä on peräisin, ja se vain on hauska ilmaisu, siinä kaikki.

Sitten muuta. Maamme hallituksesta on tulossa kiintoisa. Kuulkaas, oikeastaan tulee olemaan todella hauskaa kuulla ja nähdä, miten punaviherkansanrintama puskee älyttömyyksiään koko kansan tiettäväksi toimintakautensa mittaan. Kepustelupuolue saattaa tässä kyydissä tehdä historiallisen virheen, mutta eipä paljon sympatioita herätä.

Kun nyt oikein avoimesti kunnon pääkaupunkiviherleidi tai aatettaan tukeva akkamainen miesoletettu puskee eetteriin sanomaansa jokaisen lilliputtivähemmistön oikeuksista ja identiteettinsä kunnioittamisen ehdottoman pyhästä tarpeesta kansallisen Yleisradion mahtipontisella avustuksella, niin tämä sokkihoito on ehkä parasta terapiaa kantakansalaisen herättämiseksi reaalimaailmaan: ”hei, nämä hörhöt vievät meiltä täällä kaikki elämisen ja oman tervejärkisen mielipiteilyn edellytykset noilla humpuuki-ideologioillaan”.

Hyvää on, että ainakin kaupallista puolta edustava valtamedia on osittain osoittanut jo tervehtymisen merkkejä. Perussuomalaisten valtavasta gallupeissa ilmenevästä arvostuksesta voi ilahtua. Persut ovat terävän, mitään hätkähtämättömän, tosiasiapohjaisen puheenjohtajansa keralla saaneet viestiä perille enenevästi. Iltapäivälehdetkin noteeraavat tämän, eivätkä ainakaan nyt jotenkin leimaa asiaa negatiivisesti, vaan vain toteavat tilanteen.

Hieman järkyttävää on, että sekä kansankirkkomme, että seksuaali-ihmetyksenaiheiden puolustajajärjestöt ovat oudosti näköjään liittoutuneet: sinä kristitty professori et saa puhua täällä tai sinä ”väärän” puolueen puheenjohtaja et saa lausua näkemyksiäsi tuolla. Turvallinen tila kun nimittäin ilmeisesti muuttuu kannaltani turvattomaksi, kun joku perustellusti on eri mieltä kanssani. Naurettavaa! Paitsi, että ei naurata kyllä oikeasti yhtään.

Surullista on, mitä vahinkoa tuleva hallitus saa aikaan monelle heikoilla olevalle ihmiselle tässä maassa. Olipa tämä henkilö sitten viehkeä, mutta helposti narrattava pikkutytteli taikka lankaan mennyt eläkeläinen tai raskaan työn raataja, jonka äänestämä laitavasemmisto jo ajat sitten lakannut puolustamasta hänen arkipäivän etujaan. Mutta yhtä kaikki: mielenkiintoista tämä tulee olemaan. Seurataan tilannetta. Varokaa kaikenlaisia vaaroja! Epätoivoisille sanon, että asiat yleensä lopulta saavat myös uuden käänteen. Kaikille hyvää ja ajankohtaista kesää!

Tietoa julkaisijasta

A drop in the ocean

Olen aika paljon somemaailmassa kokenut keski-ikäinen mieshenkilö, joka kävi näitä tämäntyyppisiä vaihtoehtomediahakuisia nettikeskusteluja jo ennen kuin koko ilmiö oli edes kovin tunnettu. Yleissivistystä on kohtuullisesti ja koulutuspohjaa opistosta yliopistoon.