Blogit

Hyytävän syksyn satona hyökkäävän kauhujournalismin kuurankukkanen

Kuva Shutterstock.

Viittaan tässä äskettäiseen Laura Huhtasaaren piinapenkkiin Ylen propagandajournalismin huipentumassa, joka löytyy osoitteessa https://areena.yle.fi/1-4493549?autoplay=true

Laura Huhtasaaren erittäin aiheesta närkästelemässä, ”kantaa ottavassa”, tietyn tamperelaiskoulun julisteessa kuvattiin pari perussuomalaista vaikuttajaa selvän ikävässä ja osoittelevassa valossa maahanmuuttoasioissa. Näin sen itse monen muun lailla tulkitsin. Varsinkin toimittelijatar Sannikka esitteli parasta kimitystään taas terhakkaasti.

Ikään kuin Eurooppaan tulijoiden laittomat, ihmiskauppiaiden järjestämät rantautumisretket ihmishenkien menettämisineen olisivat nykyisenkaltaisen massamaahanvyöryn kriitikoiden syytä. Ja maalitauluina ketkäpäs muut kuin siis perussuomalaiset vaikuttajat Halla-aho ja Huhtasaari. Voitteko sinä arvon rouva toimittajatar Marja Sannikka ja tiimisi mitenkään käsittää, että nämä ihmiset ovat vastuullisia yhteiskunnallisia toimijoita, joilla on pieniä lapsia? Heillä on oikeus mielipiteisiinsä, ja he perustelevat ne pätevästi ja kätevästi, kunhan sinun kaltaisesi antavat suunvuoron.

Niin, kirjoitan sinun toiminnastasi, toimittaja Sannikka, tosin nimimerkkini takaa, koska ajat ovat mitkä ovat, mutta niinpä sinäkin puuhastelet siellä pakkoverottavassa kansallisessa Yleisradioyhtiössämme vankkaa propagandajoystickiä ärhäkkäästi kiännellen ja viännellen kun haastateltava edustaa sinun naiivista maailmakuvastasi selvästi poikkeavia kantoja. Sinun edustamaasi Yle-putiikkiin en haluaisi monen muun lailla enää tätä nykyä sijoittaa en niin latin latia rahoittaaksemme ns. journalistista touhuiluanne.

Tällaisesta toiminnasta näkee, miten voimantunnun ja vallankäytön tuloksena ikään kuin tietyt nesteet ovat nousseet mahtitoimittajan päähän. Kitisit, jankkasit, kärtit ja nyhdit jatkuvasti, kerta toisensa jälkeen, Laura Huhtasaarelta anteeksipyyntöä.

Niin, anteeksipyyntöä mistä? Mikä anteeksipyydättäjätär sinä, toimittajatar Sannikka, oikein olet? Ja miksi yleensä kyselet Huhtasaaren kaltaisilta, oman näkemyksesi (joka paistoi läpi kuin Naantalin aurinko) vastaisilta henkilöiltä mitään, kun et anna puhua yhtään virkettä loppuun ja koetat jatkuvasti laittaa sinun mieleisiäsi sanoja toisen suuhun?

Millaista tiedonvälityksellistä etiikkaa sinä noin niin kuin omasta mielestäsi edustat? Ja tämä ei totisesti ollut ensimmäinen kerta, kun valtiollinen Yle tekee tiedonvälityksellisen mahalaskun. Lisäksi niin kutsutuiksi asiantuntijoiksi haalitte toimituksinesi melko järjestään pelkkiä oman agendanne mukaisia myötäilijöitä. Menisitte vaikka joukolla katsomaan, millaisista maista tänne joukolla rynnitään ja millaiseksi niiden asukit ovat ihan itse oman ihmisoikeustilanteensa kehittäneet. Ja mitään näistä ”perinteistäkö” ei kulkeudu tänne mukana? Mitäpä niille sitten ajan mittaan tehdään, se tulee vastaan enemmän ja enemmän.

Eikö niin, että Välimereen hukkuneita Eurooppaan omin luvin tunkeutuvia ei hukkuisi varmaan ketään, mikäli noudatettaisiin Australian mallia, jossa pelisäännöt ovat selvät: ei kannata tulla rotiskoveneissään yli aavan ulapan omin luvin ja ehdoin, koska seurauksena on esto, palautus tai siirto sikäläiseen saaristoon, jossa ei australialaisia elintasoherkkuja ole saatavilla avokätisesti, kun taas Suomi näyttää toimivan ihan päinvastoin, eli suorastaan houkuttelee tyhmyyksissään maan täyteen kehitysmaiden elintasopakolaisia?

Ja katsos, Marja kulta, näitä tiettyjä yksittäisiä nyyhkytarinoita voidaan aina ja ikuisesti vetää tapetille, kun käytännössä naiset, lapset, sairaat, vanhukset, orvot ja hylätyt ihmispolot jäävät sinne loputtomien sotien jalkoihin, ja tänne asti sitten ryntää joukko nuoria partamiehiä.

Lisäksi kehitysmaihin syntyy ihan joka vuosi kymmeniä miljoonia uusia sikäläisistä oloista kärsiviä ihmispoloja, joita emme me täällä voi mitenkään pelastaa. Tilanteeseen pitäisi kehittää jokin kokonaisvaltainen ratkaisu, jossa yksi keskeinen seikka olisi syntyvyyden säännöstely terveellä ja esim. lääketieteellisesti kestävällä tavalla. Näin ne vain ovat ne näkkärit, toimittelijatar hyvä. Myös ne loputtomat sotansa ja niiden juurisyyt nämä monet valtiot voisivat hoitaa ja laittaa kuntoon ihan itse. Sitä paitsi erittäin moni sielläkin varmasti on ihan tyytyväinen elämäänsä, eikä tilanne vaadi pakkomuuttoa yhtään mihinkään.

Järkevä, Suomellekin edullinen maahanmuutto on ok, ei siinä mitään, mutta väännetään vielä ratakiskosta (tai vähintään kuparilangasta): länsimaihin ei pidä rahdata ja houkutella lukematonta määrää väkeä, joka sopeutuu heikosti, tuottaa kantaväestölle roppakaupalla erilaisia inhimillisiä ja taloudellisia menetyksiä sekä jonka arvot ovat ehkä ihan muita kuin demokraattisen, vapaan kansalaisyhteiskunnan mukaisia. Sitä me monet täällä emme halua – kuinka vaikeaa se on käsittää ja myöntää?

Hyvät voinnit kuitenkin sinulle, toimittaja Marja Sannikka; kenties koettaisit silti vähintään lievästi viilata journalistista linjaasi. Ehkäpä jopa arvaat, mihin suuntaan.

Tietoa julkaisijasta

A drop in the ocean

Olen aika paljon somemaailmassa kokenut keski-ikäinen mieshenkilö, joka kävi näitä tämäntyyppisiä vaihtoehtomediahakuisia nettikeskusteluja jo ennen kuin koko ilmiö oli edes kovin tunnettu. Yleissivistystä on kohtuullisesti ja koulutuspohjaa opistosta yliopistoon.