Blogit

Ja sattui taas ikäviä

”Sri Lankan kirkoissa ja hotelleissa räjähdyksiä – kymmeniä kuollut.”  Näinpä. Pommisattumuksia on tapahtunut siis luksushotelleissa ja (ilmeisesti) kristillisissä kirkoissa.

https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/685b8461-0df8-4076-b18f-14effbd00a63

Mahtimedian jo aiemmin ”Prinsessaksi” kutsumani Iltalehti toteaa kansainvälisiä uutistoimistoja lainaten, että räjähdyksiä, joita oli ainakin kuusi, ”tapahtui”. Siis tällaisia tapahtuu, eikö vain? Ja vaikkapa myös täällä Euroopassakin kranaatit räjähtelevät, aseet ampuvat ihmisiä, veitset leikkaavat kipeästi ja autot hyökkäävät joulutorille, ja siinä tapauksessa todennäköisyyden mukaan useampi tuppaa jäämään alle ikävin seurauksin.

Ai, mahdollisesti keiden toimesta tehtiin nämä jysäykset, jotka eivät suinkaan vain tapahtuneet, vaan ne taas kerran toteutettiin päättäväisen raakalaismaisesti? Jaa, kuka tietää?

Asia on kuin Harry Potterin Voldemort. Hänen nimeään ei saa lausua, koska se herättää tämän pahiksen negatiivisen huomion. ”Volttu” tulee sitten apureineen vainoamaan, kun on haistanut vihollisensa.

Olittepa, arvoisat lukijani itse kristittyjä tai ette, niin ehkä yhdytte tähän vetoomukseen, että te voldemortilaisten vaikeissa yhteiskunnissa elävät vaivaiset, pienet kristittyjen yhteisöt saisitte elää rauhassa ja turvassa harjoittaen uskontoanne. Ja te voldemortilaiset: onko teille niin hirmuisen kauheaa vain elää ja antaa toistenkin elää ja uskoa ihan mihin itse haluavat?

Olen vihainen tästä. Samaa tapahtuu Indonesiassa, Intiassa, Egyptissä, Nigeriassa… Siellä sun täällä. Näiden kohdeihmisten osa on surullinen – rukoukseni ovat heidän luonaan. Se onkin se asia, mitä he kuuleman mukaan itse eniten pyytävät. Ajatelkaas: on se mukava sonnustautua pyhäpuvussa perheen kanssa kirkkoon, sitten jotkut ideologiansa sokaisemat kaistapäät räjäyttävät dynamiittinsa rakkaidesi takapuolen alla, ja sitten näetkin heidät enää verisinä riekaleina pitkin seiniä – siis jos satut jäämään eloon. Oikein ällömahtavaa! Kuka ja mikä kehottaa tällaiseen? Te kiihkotekijät: ettekö voisi jo vähän kehittyä ja jalostaa aatettanne?

Tämä alussa mainittu Prinsessa-valtamedia ei kerro enempää ainakaan vielä. Se ei täsmennä, eikä varsinkaan osoittele ja moralisoi. Mutta me kaikki tiedämme, että tämänkin taidon se taatusti osaa, jos vain tahtoo. Nyt tietenkään ei halua. Asioita vain tapahtuu, kuten todettua…

Tietoa julkaisijasta

A drop in the ocean

Olen aika paljon somemaailmassa kokenut keski-ikäinen mieshenkilö, joka kävi näitä tämäntyyppisiä vaihtoehtomediahakuisia nettikeskusteluja jo ennen kuin koko ilmiö oli edes kovin tunnettu. Yleissivistystä on kohtuullisesti ja koulutuspohjaa opistosta yliopistoon.