Blogit

Janitskin, Väyrynen, Lokka, Halla-aho & Co

Pakkohan se on alkaa punnita näitä henkilöitä, koska he tekevät Suomen puolesta ällistyttäviä, korvaamattomia asioita. Ovat jo tehneet. Miksikö? No siksi tietysti, että he kertovat totuuden siitä, mistä Suomi tuli, mihin Suomi-niminen valtio on menossa ja miten sille käy tätä nykyä. Siis jos maamme luopuu enenevästi suvereeniteetistään mm. EU:n mielistelemiseksi. Heidän kaltaisensa uhrautuvat, ja ampiaislauma käy kimppuun. En ole kaikesta samaa mieltä näiden otsikossa mainittujen henkilöiden kanssa, mutta ei aleta nyt liikaa makutuomareiksi. Ja muistettakoon, että jopa kristinuskon perustajakin tuomittiin aikanaan rikollisena kansankiihottajana, mutta hänen arvonsa tunnustettiin kyllä myöhemmin.

Ymmärtääkseni heidän sanomansa on, että Suomi menettää paljon siitä, mitä se on vaivalla saanut aikaan alkaen mm. sellaisista henkilöistä, kuten Lönnrot, Runeberg ja Snellman. Nämä herrat saivat osaltaan aikaan kansallisaatteen, josta tuntemamme maa syntyi sivistyksineen kaikkineen.

Mikäkö vikana sitten? Meidän pitäisi muistaa näiden miesten ja myös toki monien naisten vaivannäkö sen suhteen, että saimme aikaan tällä maailmankolkalla yhden kaikkien aikojen edistyksellisimmän valtion ja yhteiskunnan, joka kelpaa malliksi kaikille maailman maille.

Pitää paikkansa: olemme me täälläkin käyneet omat sotamme, mutta olemme sittemmin päässeet ihmeen hyvään rauhan tilaan ja rakentamaan varsin tasapainoista yhteiskuntaamme. Emme kaipaa tänne mm. laitavasemmiston luvalla sanoen aika älyvapaita anarkisteja.

Nyt kuitenkin asiaintila on oudosti vaihtunut, tai ainakin muuttumassa. Miksi kaikki hyväksi osoittautunut pitää laittaa mullin mallin? Miksi täytyy kyseenalaistaa se, joka on jo osoittautunut toimivaksi? Ei muutettaisi ainakaan luonnonlakeja!

Mikseivät suomalaiset saa olla omanlaisiaan ja pitää kiinni omasta maastaan ja tavoistaan? Niin, ollaan toki kansainvälisiä, mutta niinhän me olemme jo olleetkin. Käydään kauppaa laajalti, ja varsin viisas älykkökansamme osaa, ja on aina osannutkin ihan sopivalla itsetunnolla tehdä yhteistyötä koko ulkomaailman kanssa. Tarpeen ja sopivaisuuden mukaan. Mikä tässä on se ongelma?

Olemme näine hyvinemme ihan hyvä porukka täällä Suomessa. Muitakin ihmisiä kaukomaista toisinaan tulee tänne, eikä se ole ollut kovinkaan suuri ongelma tai haitta. Tulkoon. Silti haluamme lähtökohtaisesti pitää tämän maan ja kansan, ja meillä on siihen oikeus.

Järjetöntä kansanvaihtoa meidän ei tarvitse kannattaa, ja kaikesta meille hyväksi havaitusta emme halua luopua. Miksi muiden jostain kaukaa pitäisi tulla kertomaan meille, miten meidän pitäisi maamme rakentaa? Ei suostuta siihen. Teillä on oma maanne, meillä omamme. Aika kohtuullista olettaa näin, vai mitä?

Tietoa julkaisijasta

A drop in the ocean

Olen aika paljon somemaailmassa kokenut keski-ikäinen mieshenkilö, joka kävi näitä tämäntyyppisiä vaihtoehtomediahakuisia nettikeskusteluja jo ennen kuin koko ilmiö oli edes kovin tunnettu. Yleissivistystä on kohtuullisesti ja koulutuspohjaa opistosta yliopistoon.

Kansalaisen verkkokauppa

Advertisement