Blogit

Jussi Halla-aho – jättiläinen

Jussi Halla-aho. Kuva Matti Matikainen / Wikimedia Commons / CC BY 4.0

Tarkoituksellinen otsikoinnin mahtipontisuus pyrkii viittaamaan aikansa kapina- ja nuorisoidolin James Deanin elokuvaan Jättiläinen (1956).

Perussuomalaisen puolueen ansiokkaasta ja ihmeen vaatimattomasta puheenjohtajasta kuultua, luettua ja poimittua tulee tässä seuraavassa. Kaikkia lähteitä en ensinnäkään laita raskauttamaan tämän jutun lukemista ja toisekseen, ne voi jokainen tarkastaa ihan itse.

Tosin sen verran ”lähteytettäköön”, että tämä jokaisen tuntema, kaikkien olennaisten nykytietojen pohjaton kaivo Wikipedia, jolta itseltään nytkin kannattaa kysyä, mikä edes on koko niin sanottu vapaa tietoteos Wikipedia https://fi.wikipedia.org/wiki/Wikipedia:Etusivu kertoo mielestäni varsin suotuisasti, kehen otsikossani viittaan, eli kuka on tämä raskaasti parjattu, mutta myös enenevästi ansaitsemaansa arvostusta nauttiva mahtipoliitikko Jussi Halla-aho https://fi.wikipedia.org/wiki/Jussi_Halla-aho

Omaa nimeäni en halua nyt julkisuuteen yksinkertaisesti siitä syystä, että en ole poliitikko. En laita itseäni enempää tällä hetkellä likoon, koska en etsi asemia ja vaikutusvaltaa sillä tavoin. Anonyymiteettini korostamisesta olen saanut aiheesta ystävällisen vitsailevaa palautetta persujen joitakuita vaikuttajia myöten. Mutta ei se mitään, sen kestää kyllä.

Asiahan voi tosin muuttua. Tosin mistä itsekään tiedän, hyväksyisivätkö persut edes minut jäsenekseen. Enpä ole vielä kysynyt. Mutta palataanpa pääteemaan.

Jussi on yksi niistä suomalaisista suuruuksista, jonka haluaisin tavata joskus. Kysellä ja keskustella hieman asiasta jos toisestakin. Utelisin muun muassa, että mistä hän aikanaan sai todella älyvoimaiseen päähänsä ja teki havaintonsa, jossa kehitysmaatasoisista muslimimaista tuleva jättimaahanmuutto ei ole Suomi-nimiselle pohjoiselle pikkumaalle eduksi.

Jonkin verran kyllä menee, mutta rajansa kaikella. Esimerkiksi länsinaapurimme Ruotsi on jo reippaasti ylittänyt nämä rajat. Kurkatkaa joskus vaikkapa PT-Mediaan, esim. https://pt-media.org/category/ruotsi/ (artikkeleiden kommenttiosioista en tietenkään ota vastuuta, mutta kyllä ”Taju” itse valtamediamme pimittämää asiaa sieltä kertoilee).

Itse asiassa mielestäni on mitä suurinta rasismia kun oikein tarkkaan mennään asian ytimeen, kuvitella, että juuri Suomi, suomalaiset, siis me, olemme niin hyviä ja loistavia, että kun vain tänne päästetään kaikki aivan erilaisista kulttuureista ja uskomusjärjestelmistä, niin täällä kaikki muuttuu muka paremmaksi. Miksi muukalaisten edes muka pitäisi omaksua meidän kulttuurimme ja tapamme? Eikö heillä ole sen tietyn vihervasemmistoideologian mukaan oikeuskin pitää kiinni omastaan ja vaalia sitä. Eli ei mitään logiikkaa taaskaan.

Käsitin jo ajat sitten, että miksi maa pitäisi haalia täyteen väkeä sellaisista maista ja sellaisilta seuduilta, jotka eivät ole saaneet oikeastaan mitään kunnollista, toimivaa yhteiskuntajärjestystä maahansa muuten kuin ankaran diktatuurin ja uhkaavan väkivallan keinoin. Esimerkkinä Saddam Husseinin Irak. Eikös siellä taas lainsäädäntöä olla sorvaamassa aivan muihin sfääreihin kuin mitä täkäläisittäin on totuttu? Ottaa teistä te epäilevät kansalaiset selvää ja esim. lukekaa ihan meidän oman maamme ulkoministeriön virallisia matkustustiedotteita! Niistä viisastuisi jo paljon, että mikä on tilanne niiiiiiiiin monessa muussa maassa, joista tänne kuitenkin innokkaasti pyritään ja joiden kulttuureita täällä ihannoidaan kallella kypärin. Ei vain voi käsittää. Siksi itse en usko näihin monikulttuureihin.

Se, mitä itsekin kuvittelin ja varsinkin toivoin, oli, että kun Saddam kaadetaan niin ne ihmiset siellä näkevät elämänsä tilaisuuden koittaneen ja ottavat kerrankin mallia hieman meistä eurooppalaisista ja pistävät vireille demokraattisen valtion kehittämisen. Mutta mitä vielä! Ja näitä vastaavien maiden, kuten Egypti, onnettomuuksia on nähty piisaksi asti.

Monenlaisissa kansannousuissa on nähty naisiakin kaduilla, mutta johonkin he sitten häviävät pois vaikuttamasta, ja taas kovaotteinen valtiouskonnollinen islamilainen patriarkaatti hallitsee kuten ennenkin. En itse ilahdu havaitsemastani, ja käsittääkseni Jussi Halla-ahokaan ei myöskään tykkää näistä kuvioista. Tämänsorttisista asioista hän on kirjoituksissaan varoittanut. Ne piirteet monine ongelmineen tulevat tänne massamaahanmuuton myötä.

Minulla lienee oikeus olla sitä mieltä, että Jussin oikeudessa aikanaan saama tuomio jostain ihmeen kiihottelusta jotain kansanryhmittymiä vastaan oli perimmältään poliittisen ajojahdin tuotos. Jonain tulevan ajan jälkijättöisenä päivänä koko tuomio pitäisi purkaa, palauttaa Jussin kunnia tältäkin osin sekä palkita koko mies ansiomitalilla! Hänhän on vain herätellyt meitä ajattelemaan vakavia asioita, suorastaan länsimaisen sivistyksemme kohtalonkysymyksiä.

Muuten arvostan yhä – ja kehotan muitakin niin tekemään – sivistysvaltiomme turvallisuus- ja oikeusjärjestelmää. Mutta toisaalta, jos jokin laki tai periaate on huono, sitä pitää voida muuttaa. Tosin demokraattisesti ja laillisuusperiaatteiden sallimin keinoin. Pari esimerkkiä: raaoista väkivaltarikoksista tuomiot ovat alakantissa ja valtiollinen Yle on aivan liian vasemmistoon ja arvoliberalismiin kallellaan oleva, joten se pitää joko lakkauttaa, sen budjetin pitää riittää vain välttämättömään (hätätiedotteet, yleisurheilukisojen ym. esittäminen tmv.), sekä enemmän yleisöjään kuuntelevat ja ehkä edes hieman keskenään kilpailevat kaupalliset mediat saisivat ottaa Ylen paikan. Kyllä näin! Siis lähes kokonaan.

Muistan, että aikanaan ensin Timo Soini kantoi valtamedian sontamyrskyn taakan. Miestä ryöpytettiin. Juuri muita ei silloin näkynyt. Hän koetti nätisti selittää kuolasuisille valtamediatoimittelijoille, että ei oteta kehitysmaalaisia liikaa, vaan lähdetään siitä, että huolehditaan nyt edes näistä jo tulleista ja yritetään pärjätä. No sittemmin Timo teki ”soinit” ja kelkkansa kääntäen taisi menettää koko elämäntyönsä. Ikävää sinänsä, mutta ansaittua.

Itse alkeistason kristittynä – kun Jussi itse ei käsittääkseni ole mikään vakaumuksellinen kristitty uskovainen – ihailen sitä, että hän on toisinaan muistaakseni ilmaissut kaipaavansa peräti Jeesusta joulujuhliin ja vastaaviin. Mutta mitä mm. valtionkirkko tekee? Onneton putiikki. Suosittelen kaikkia uskonihmisiä eroamaan koko laitoksesta mutta uskonne säilyttäen. Tällä nykyisin tuntemallamme laitavasurikirkontekeleellä ei ole monopolia kristilliseen uskoon. Tästä koko aihetiikasta voisin kirjoittaa vielä lisääkin joskus.

Ja mitä vielä! Joudumme miettimään täällä nihilistisessä arvotyhjentyvässä maassamme, voiko kauniista kevätvirrestä enää laulaa kuinka monta säkeistöä. Ja sitten urbaanit viherhiukkaspäiväperhot äänestävät innokkaasti puolueita ja henkilöitä, jotka haluavat maamme täyteen väkeä, joille heidän oma jumalansa ja uskontonsa on kaikki kaikessa ja joiden alkuperämaissa lähes kaikki ihmisoikeudelliset ja yhteiskunnalliset asiat ovat päin persikkapuuta. Ja sielläkö muun muassa suojellaan ympäristöä ja muodikkaasti kierrätetään roinat ja kapineet. Hah! Paitsi, ettei naurata yhtään. Siispä palataan astiaan.

Pieni anekdootti: Voisitteko muuten uskoa, että allekirjoittanut (tai yllekirjoittanut, miten vaan) on itse tainnut laittaa julkisuuteen aikanaan tuon sanonnan ”palataan astiaan”? Siitä on nyt eri versioita, mutta kuitenkin. Nimittäin aikanaan jo parikymmentä vuotta sitten, jolloin jotain raapustelin nettiin, niin kirjoitin myös tuon sananparren tarkoittaen tietysti, että palataan asiaan. Mutta siihen tuli kirjoitusvirhe. Sitten siitä tuli aikansa meemi. No, kunnia tästä on kyseenalainen, ja uskokoon ken tahtoo, sillä ei väliä. Tarvitsemme muutosta, ja realisoidaan se viimeistään seuraavissa vaaleissa. Kaikissa niistä. Tässä mm. tarvitaan lisää tätä vaihtoehtomediaa. Joka hallitsee tiedotusta, hallitsee lopulta kaikkea. Näin se menee.

Tietoa julkaisijasta

A drop in the ocean

Olen aika paljon somemaailmassa kokenut keski-ikäinen mieshenkilö, joka kävi näitä tämäntyyppisiä vaihtoehtomediahakuisia nettikeskusteluja jo ennen kuin koko ilmiö oli edes kovin tunnettu. Yleissivistystä on kohtuullisesti ja koulutuspohjaa opistosta yliopistoon.