Blogit

Kokoomuksen ”Juudaksen suudelma” Perussuomalaisille?

Iltalehti on lähtenyt tiedustelemaan kokoomuksen mielihaluja tehdä politiikkaa perussuomalaisen puolueen kanssa nälkävuoden mittaisessa hehtaariartikkelissaan:

https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/30b1eeae-2ef8-4c00-8278-b94f2a5c9271

Muutamia huomioita seuraavassa. (Käytän tässä puolueiden ns. arkisia käyttönimiä, jolloin nimet tulevat pienellä alkukirjaimella, vasta kokonaiset viralliset nimet tulevat isolla.)

Otsikon mukaan IL-kysely paljastaa, että peräti huimat ”82 prosenttia kokoomusvaikuttajista valmis hallitukseen perussuomalaisten kanssa – Suomeen rakentumassa vahva oikeistorintama”.

IL: ”Kolmesataa sanallista vastausta kokoomuksen puoluevaikuttajilta vahvistaa, että politiikan mannerlaatat ovat liikkeessä.”

”Kokoomuksen vaikuttajat ovat valmiita hallitusyhteistyöhön Jussi Halla-ahon johtaman perussuomalaisen puolueen kanssa.”

Artikkelissa on saatu lausunnot ja kommentit erittäin laajalta ja vaikutusvaltaiselta otokselta kokoomuslaisia vaikuttajia ja ”taustapiruja”. Tähän viestiin voinee kyllä luottaa.

Seuraavat kursiivivirkkeet edelleen Iltalehdestä:

”IL-kyselyyn osallistui tiistain ja perjantain välillä 748 kokoomusvaikuttajaa.

Kokoomuslaisista 82,4 prosenttia on valmis samaan hallitukseen perussuomalaisten kanssa. Tällä hetkellä molemmat puolueet ovat oppositiossa.

Ajatuksen torjuu 17,6 prosenttia kokoomuksen vaikuttajista.

Kyselyn vastaajiksi valittiin kansanedustajat, puoluevaltuuston ja puoluehallituksen jäsenet, piirihallitusten jäsenet ja eri piirien paikallisyhdistysten johtohenkilöt. Näistä ryhmistä muodostuu kokoomuksen selkäranka.

Vastauksista käy ilmi, että Suomeen on rakentumassa kokoomuksen ja perussuomalaisten muodostama porvari- ja oikeistorintama.

– Porvarihallitus saa enemmistön eduskunnassa jo nyt, jos keskusta tulee järkiinsä. Ainakin seuraavien vaalien jälkeen on selvää, että on tulossa porvarihallitus, arvioi Kotkan kokoomuksen puheenjohtaja Rami Eränen.”

Petteri Orpon linjausta Jussi Halla-ahon johtamista perussuomalaista erossa pysymisestä ei arvosteta enää miltei lainkaan. Sitä on kautta linjan alettu pitää kokoomuksessa suurena erheenä. Seurauksena on mm. nykyisen haaveksijahallituksen synty.

Unelmillahan ei kovin paljon reaalimaailmaa rakenneta, semminkin, jos ne realiteetit ovat vahvuudeltaan ja perusteltavuudeltaan huoneenlämpöisen kermavaahdon lujuusluokkaa.

Ehdot vain ovat aika kovat. Erot näillä puolueilla ovat tätä nykyä merkittävät. Ehkä liiankin. Kokoomuslaisten lausumissa tulee esiin, että mahdollisen porvarihallituksen pääministerinä tulisi olla kokoomuslainen. Lisäksi perussuomalaispuolue ei saisi johtaa EU-politiikkaa.

Kokoomus näyttää edelleen olevan kovin hanakka EU:n myötäilijä, jolle käytännössä on annettava kaikki periksi. Kokoomuksen vanhat teemat kodista, uskonnosta ja isänmaasta eivät oikein maistu, vaan tilalle ovat pikemminkin jämähtäneet ”maailmankylä, monikulttuuri ja globalismi”. Tuloksena on kahjoimmillaan jotakin seuraavannäköistä:

Eli ei rajoja (jotka oikeasti suojelevat, eivätkä sulje mitään miltään hyödylliseltä) sekä laitetaan kaikki vain kaupan, jotta voitot maksimoidaan ja raha tulee rahan luo. Niinkö? Ei!

Kansallinen päätösvalta puolestaan luovutetaan innosta puhkuen jonnekin kauas, kansalaisille vieraiden instanssien käsiin sen sijaan, että pidettäisiin ainakin ne päälangat tiukasti ja hyvällä itsetunnolla omissa käpälissä. Niinkö? Ei!

Kokoomus on minusta tässä harhautunut kuin janoinen nomadi keski-Saharassa.

Sitten jatketaan. Mielestäni näyttää siltä, että kokkarit haluavat jotenkin kesyttää persut ja päästä jaolle näiden valtavan merkittävästä gallup-suosiosta.

Samoin asiasisällöt alkavat enenevästi painaa: suomalainen tajuaa, ettei hän ole siistin ja modernin pikkukansan tunnollisena jäsenenä vastuussa maailman hirmuvaltavista saastepäästöistä ja haluaa ajaa fossiilikotterollaan edelleen sekä tuikata saunanpesäänsä tulet koivuhaloista, vaikka pari nokihiukkasta sujahtaisi siinä siivellä taivaan tuuliin.

Eikäpästä muuten laiteta Suomen vesiä, sähköjä, rautateitä, kaivoksia, tietoliikenneverkkoja, metsiä jne. tuhomyyntiin enää! Pidetään kiinni omavaraisuudestamme, eikä tapeta lypsävää lehmää. Kyllä suomimies ja –nainen alkaa tämän kaiken lopulta mieltää.

Emme halua myöskään väkeä maailman kaikilta kulmilta neuvoskelemaan meitä ”yleläiseen” tapaan, kuinka meidän pitää elää ja kuinka huonoja taaskin ehkä olemme ellemme myönny yhteen jos toiseenkin vaatimukseen, joita satelee maailmankulmilta, jotka eivät ole ihan sitä ykköskärkeä ihmisoikeuksissa ja kansalaisvapauksissa. Eivät ole sinnepäinkään!

Joten mitä uskoisimme? Ja perusteiden tulee olla erinomaiset. Niin, esim. näin: Mahdollisimman suuri julkisuusperiaate kaikkeen. Ei ihmis- tai aatepyhimyksiä. Kansa näkee ja kuulee. Kansa arvioi. Kansa äänestää demokraattisessa prosessissa. Lehdistö palvelee kansaa. Samoin virkavalta. Edellinen näistä ei aivopese eikä jälkimmäinen uhkaa. Siis kansaa, joka on näiden molempien rahoittaja ja toimeksiantaja. Kuka muka väittää, ettei näin olisi?!

Ja monille myös kristillinen tausta on sinällään arvokas ”uskovaisuusasteesta” riippumatta, emmekä ole valmiita kumartamaan islamin edessä. Uskokaa te siihen, jotka haluatte, mutta älkää painostako meitä täällä. Ilmeisesti nyt jopa pinttynyt kokoomuslainenkin on alkanut havahtua talvihorroksestaan: ”ei hyvä ihme, mitä tämä kaikki oikein on, mihin meitä viedään kuin joulupossua teuraalle!” Ainakin osa heistä, mutta kuinka suuri osa, se on jo toinen juttu.

En ole perussuomalainen toimija, vaikka heitä olenkin äänestänyt lähipiireineni iät ja ajat, mutta ehkä otatte näistä tämän blogin neuvoista ja ajatuksista vaarin edes osittain. Mikäli nimittäin annatte kokoomusseireenien viekoitella ja kesyttää teidän soinilaiseen meininkiin, kansa tuskin enää ikinä luottaa teihin, eikä kolmatta tilaisuutta enää tipu eikä lirise.

_ _ _ _

Lisäys 1: Ja pienet piikikkäät pahoittelut vain, Iltalehden työryhmä, joka laati tuon sinänsä mielenkiintoisen selvityksen kokoomus + perussuomalaiset –hallitusyhteistyöstä. Itseäni ette ainakaan hämää: vaikka lopputulema on näin ilmeinen persuarvostuksen puolesta, niin lainaatte selvästi mieluiten sellaisia kokoomuslausuntoja, joissa käy ilmi vihervasemmistolaishenkinen, se perinteinen nälviminen perussuomalaisia kohtaan.

Eli ilmeisesti tuotte kokoomuslaisten suulla esiin mieluusti omat antipatianne perussuomalaisista? Varmasti siinä yli 82 %:ssa olisi ollut juuri sellaisia siteerattavia kohtia, joita toin tässä blogissa esiin tuolla aiemmin, eli sallitaan vain järkimaahanmuutto, etusijalle turvallisuus sekä turha meidän täällä on säästää, jos kansantuotteemme valuu holtittomasti epämääräiseen maailmanparannukseen ja ilmastohysterian lietsomiseen.

_ _ _ _

Lisäys 2: ”Vitsit nattuun” –katuriehuntaporukoilla ja näillä silliparvisakeilla (vai mitkä ne nyt olivatkaan) ei ole taustaideologeineen mitään uutta annettavaa rasisminvastustelugenreen.

Nimet voivat muuttua, mutta samaa mekastavaa silliparviloiskiehuntaa yhtä kaikki. Teillä ei ole monopolia rakkauteen, hyvyyteen, oikeudenmukaisuuteen, lähimmäisyyteen jne. Olette havaintojeni mukaan niitä, jotka itse olette hanakkaita vainoamaan toisinajattelijoita, pilaamaan säälittä heidän elämänsä ja tulemaan ihan fyysisestikin silmille. Käyttäytykää siis!

Näin toteaisi todennäköisesti Yhdysvaltain pääministerikin, tietenkin sillä edellytyksellä, sikäli mikäli siellä sattuisi olemaan sellainen ja hän olisi demokraattinen republikaani.

Tietoa julkaisijasta

A drop in the ocean

Olen aika paljon somemaailmassa kokenut keski-ikäinen mieshenkilö, joka kävi näitä tämäntyyppisiä vaihtoehtomediahakuisia nettikeskusteluja jo ennen kuin koko ilmiö oli edes kovin tunnettu. Yleissivistystä on kohtuullisesti ja koulutuspohjaa opistosta yliopistoon.