Blogit

Koronakriisistä on tie ulos

Pääministeri Sanna Marin lausui, että joudumme ehkä elämään tässä nykyisenkaltaisessa koronatilanteessa vielä vuosia. Tällaisten perus- ja elinkeinonvapauksia rajoittavien poikkeustoimien ylläpito ja käyttö vuosikausien ajan on täysin kestämätön ajatus ja tästä tilanteesta on löydettävä pikaisesti ulos.

Ja tästä nykytilanteesta ulos pääsemiseksi on olemassa vain yksi tie; eli on välttämätöntä, kiireellistä ja tärkeintä arvioida olemassaolevan tilastotiedon avulla koronan vakavuus tautina uudelleen ja realistisesti.

Olemme olleet tässä tilanteessa koronan kanssa jo kaksi talvea, jotka ovat hengitystie-epidemioiden pahinta aikaa. THL:än mukaan koronavirus ei ole nostanut Suomessa kokonaiskuolleisuutta yhtään ja siihen kuolleetkin ovat olleet 95-prosenttisesti monisairaita ja keski-iältään 83-vuotta.

Eli lähes poikkeuksetta näissä koronakuolemissa koronavirus on ollut enemmänkin vain yksi osasyy kuolemassa. THL:än mukaan yhtään nuorta taikka lasta ei ole Suomessa kuollut koronaan ja työikäistenkin kuolemat ovat hyvin harvinaisia.

Faktat on kohdattava

Nämä ovat faktoja, jotka meidän on lopulta kohdattava kaiken kohu-uutisoinnin ja pelon keskellä. Mitään epidemiaa, joka olisi aiheuttanut ylikuolleisuutta ei Suomessa ole ollut. Ja tämä on tietysti aivan erinomainen asia, joka pitäisi nyt laajasti ymmärtää.

On siis lopetettava yhteiskunnan hysterisointi ja ihmisten pelottelu tällä sairaudella, koska näiden lukujen valossa se on useimmissa kohdin perusteetonta ja aiheuttaa yksilötasolla monille esim. pahoja pelkotiloja aivan turhaan.

Ja koko yhteiskunnan osalta hysteria ja siitä johtuvat ylimitoitetut toimet ovat jo kauan sitten ylittäneet taloudellisen kantokykymme ja ne koettelevat rajusti myös maan psyykkistä kestävyyttä.

Yhteiskuntaa ohjattava pois hälytystilasta

Koronan vaarallisuuden uudelleenarviointi ja yhteiskunnan ohjaaminen hälytystilasta takaisin kohden normaalia ei tietystikään ole helppo asia myöskään vallanpitäjille, koska silloin he joutuvat tulen alle ylimitoitetusta reaktiosta.

Ja myöskin koronaa nyt yli kaiken kammoksuvia kansalaisia on äärimmäisen vaikea vakuuttaa siitä, että tautia ei tarvitsekaan pelätä kuin mustaa surmaa.

Korjausliike on kuitenkin sen vaikeudesta huolimatta tehtävä ja puheet vuosikausia kestävästä ”uudesta normaalista” on hetimiten lopetettava ja siirryttävä positiivissävytteisempään viestintään koronasta.

On suunnattava huomiota muualle

Ensinnäkin uutislähetysten ja median on löydettävä taas pääosin muita aiheita lähetyksiinsä kaiken täyttävän koronauutisoinnin sijaan ja rajattava koronan käsittelyä vain välttämättömään. Medialle muiden uutisaiheiden löytäminen ei luulisi olevan tekemätön paikka sillä maailma ja Suomi ovat pullollaan vakavia ja huomiota kaipaavia ongelmia, jotka ovat jääneet kaikki tämän yhden asian alle.

Median rooli tässä asiassa on siis ratkaiseva. Koko kansa ei tarvitse mihinkään näitä äärimmäisen yksityiskohtaisia tietoja ja tilastoja mistään muustakaan taudista jokaikinen päivä. Ja kun alkuperäinen virus ei enää käy peloitteena, niin uutisoidaan puhumalla varianteista, muunnoksista ja mutanteista. Tällainen uutisointi vain lisätraumatisoi kansaa ja aiheuttaa kollektiivista psykoosia yhteiskuntaan.

Ja kun kuolleita ja sairaita ei olekaan koronan myötä tullut odotetusti, niin mediassa pelkotilojen ruokkimiseen käytetään nyt terveitäkin ihmisiä. Eli ”altistuneista” kerrotaan aivan kuin he olisivat saaneet säteilyannoksen taikka olisivat jotain spitaalisiin verrattavia.

Koronalla jaetaan kansaa

Hysterisoitumisen vuoksi koronaan sovelletaan täysin erilaisia standardeja kuin muihin sairauksiin. THL:än ylilääkärihän ehdotti jopa hihamerkkejä koronan sairastaneille.

On myös alettu joukkovoimalla ajamaan maskipakkoa, vaikka sille ei löydy selvää tieteellistä perustetta. Kansalaisia on jo alettu maskin käytön perusteella jakamaan ”vastuullisiin” ja ”vastuuttomiin”.

Monet yritykset ohittavat jo perustuslain koronatoimissaan ja asettavat maskipakkoja kilpaillen siitä kuka on kieltojen suhteen kovin ja siten eniten ”hyvä” ja ”vastuullisin”. Asiakkaita ja ihmisiä aletaan maskinkäytön perusteella syrjiä kuin Kolmannessa Valtakunnassa aikanaan syrjittiin juutalaisia sen ajan ”tieteeseen” perustuen. Juutalaisiin laitettiin merkki ja moniin liikkeisiin tuli sen myötä yrityksen laittama kyltti: juutalaisilta pääsy kielletty.

Vaikka nykytilanne ja sen syyt ovat täysin erit, niin massapsykologia niiden takana ja tilanteen kehittyminen ovat samankaltaisia. Kuten varmasti jokainen jo ymmärtää, ihmisten jakaminen tällä tavoin aiheuttaa yhteiskuntaan vakavia jännitteitä ja ruokkii kyttäys- ja lynkkausmielialaa.

Eli tarkoitus voi olla hyvä, mutta jos ymmärrystä yhteiskunnan käyttäytymisestä ei ole, niin tulos voi olla hyvin kielteinen. Tie helvettiin kun on monesti kivetetty hyvillä aikomuksilla.

Korona on luonut intressiryhmiä

On lisäksi ymmärrettävä, että koronahysteria on luonut erilaisia intressiryhmiä, joiden etu ei suinkaan ole se, että koronakriisi loppuisi.

Yhteiskunnan rahaa lapioidaan nyt surutta kaikkeen, johon vain saadaan jollain tavalla liitettyä sana ”korona”.

Koko asian ympärille onkin jo syntynyt nopeasti kasvava ”koronateollisuus”, jolla on iso ja kestävä intressi siihen, että tilanne pysyy uhkaavana. On pelolla myyvää mediaa, koronatutkimusta, tuhansia koronajäljittäjiä, maski- ja hygieniatuotevalmistajia, lääke- ja rokoteteollisuutta. Eli nyt synnytetään suuria intressiryhmiä, jotka ovat suoraan koronasta riippuvaisia samalla lailla kuin niitä aikoinaan syntyi ilmastonmuutoksen ympärille.

On muistettava miten kävi esim. tutkimuksen suhteen ilmastonmuutoksen kanssa. On sanottu, että jos haluat tutkia jotakin ja saada siihen rahoituksen, niin rahoitushakemukseen pitää jotenkin liittää sana ”ilmastonmuutos”. Vaikkapa halutessasi tutkia oravia, hakemus pitää tehdä tyyliin ”tutkimus ilmastonmuutoksen vaikutuksista oravien elämään”, niin rahoitus on taattu.

Samoja merkkejä on nyt ilmassa koronan suhteen, kun tutkimuksia alkaa tulemaan kiihtyvällä tahdilla ulos kaikesta, johon korona voidaan jotenkin liittää.

Eikä tässä pidä myöskään missään tapauksessa unohtaa poliitikkojen omia intressejä, sillä poliitikot ovat nyt tottuneet vallankäytössään poikkeuslakien käyttöön sekä myös rajoittamattomaan velanottoon ja resurssien käyttöön kriisitilanteen varjolla.

On otettava hieman etäisyyttä

Ihmisellä on lajina tapana kiihkoilla ja koska nyky-yhteiskunnassa uskonnolla ei ole sellaista vahvaa roolia kuin sillä joskus oli, niin kiihkoilumme siirtyy sitten helposti muiden asioiden ympärille; on mm. koronasyntiä, koronaväsymystä, ilmastotekoja, maskittomuussyntisiä, hiilidioksidihysteriaa ja realismi sitten monesti kaiken kiihkoilun keskellä unohtuu. Tunnetusti kiihko ja järki eivät samassa tilassa viihdy ja silloin äkkiä uskomuksista ja joukkovoimasta tuleekin yhteiskuntaa ohjaavaa ”tiedettä”.

On ymmärrettävä, että vaikka ihmisiä kuolee koronaan paljon eri maissa, niin meille on lopulta oleellista se, kuinka vaarallinen tämä tauti on Suomessa. Esim. HIV, tuberkuloosi ja korona kaikki tappavat paljon Venäjällä, mutta Suomessa eivät samalla tapaa.

On myös käsitettävä se, että eri maissa on toisiinsa verrattuna tavattomasti muuttujia, jotka sitten yhdessä johtavat täysin erilaiseen kuolleisuuteen ja tilanteeseen koronan suhteen. Ja näitä kaikkia muuttujia ja niiden vaikutuksia me emme koronan kohdalla vielä hyvin ymmärrä, jos edes koskaan.

Mutta etäämmältä tarkasteltuna – vaikkapa viiden vuoden päästä – tämä epidemia Suomen kohdalla näyttää varmasti monesta jo aivan erilaiselta, kun pystymme katsomaan kuolleisuuslukuja kiihkottomasti ja todeta, että onneksi koronan tappavuus ainakin tähän mennessä todetun perusteella jäi kohdallamme suutariksi siitä mitä ensin pelättiin.

Ja siksi myös vastausta siihen pitäisi jo alkaa pystyä arvioimaan uudelleen, koska talouden romahduksen lisäksi myös vapautemme ovat nyt monin tavoin uhattuna.

Niko Aleksanteri Kauko
Kuntavaaliehdokas, Lahti
Perussuomalaiset

Tietoa julkaisijasta

Niko Aleksanteri Kauko

Pitkän linjan itsenäisyysmies ja vankkumaton suomalaisen kansanvallan puolustaja.

Kansallismielisen politiikan tekemiseksi tarvitsemme itsenäisen kansallisvaltion, sillä vain kansallisvaltiolla on käytettävissään ne välineet, joilla kansallismielistä politiikkaa voidaan toteuttaa.

Kansalaisen verkkokauppa

Advertisement