Blogit

Kuinkahan lopulta oikein käy…?

Kyse on siis Yhdysvaltain presidentinvaaleista. Taustafaktana on kaikki se luettu ja vastaantullut aineisto aiheesta lähiviikkojen ja –kuukausien aikana.

Kaiken kaikkiaan nähdynkaltaista, arvotonta näytelmää ei liene ennen koettu USA:ssa, vaikka siellä monenlaista on ollutkin. Väestö on selkeästi valtaosaltaan ollut eurooppalaisperäistä, eikä mitään totaalisen sisäisen konfliktin uhkaa ole ollut sitten sisällissodan 1861-1865.

Tilanne on sittemmin muuttunut. Kun olette aikanaan orjanne sinne haalineet ja aiempikin väestö (intiaanit) joutuivat vähitellen väistymään laajentuessanne itärannikolta länsirannikolle, niin jotenkin olette joutuneet ratkaisemaan näiden väestöjen kohtalon. Lisähaastetta tuottaa voimakas muuttotunku Etelä- ja Väli-Amerikasta.

Ongelmia on piisannut ja ne jatkuvat, mutta monilla noihin ihmisryhmiin kuuluvilla voisi olla jossakin muualla päin maailmaa nykyään vielä hankalampaa elää ja asua, eivätkä he sieltä Amerikoista mitä ilmeisimmin mihinkään sentään poistua halua. Esimerkiksi Afrikkaan. Päinvastoin, näyttää, että lähes kaikkialta muualta halutaan kovasti päästä USA:han.

USA on tarjonnut ”mahdollisuuksien ihmemaana” elin-, ajattelu- ja toimintamahdollisuuksia kaikenlaisille väestöryhmille, jos älliä, sisua, terveyttä ja tietenkin suhteita ja onnea on sattunut löytymään.

Itse arvostan USA:ta eniten kolmesta asiasta: 1.) nykyaikaisen, länsimaisen demokratian suojelusta 1900-luvun alusta lähtien, 2.) lukemattomista, tieteellisistä ja arkielämää helpottavista keksinnöistä, jotka ovat levinneet kautta maapallon, sekä tietysti 3.) määrättömän rikkaan populaarikulttuurin (elokuvat, ns. kevyt musiikki, muu viihde jne.) kehittämisestä, jota ilman maailma olisi ainakin hitusen verran köyhempi tänä päivänä.

Tuon maan varjopuolet eivät ole onnistuneet ainakaan vielä peittämään näitä eittämättömiä, suuren kiitoksen ja kehumisen väärtejä etuja.

Mutta kuka hallintoineen johtaakaan maata ensi tammikuusta lähtien? Onko se esim. meidän valtamediamme asiaa itsestään selvänä joka mahdollisessa tilanteessa toistava Biden, vai näiden pienten, mutta pippuristen vaihtoehtomedioiden yllättävän uskottavasti perustelema Trump?

Ovatko Biden joukot (tai ainakin kannattajatahot) tehtailleet ylimääräisiä äänestyslippuja Bidenin hyväksi? Onko postiääniä ilmestynyt Bidenille jostain kuin taivaanlahjana? Onko ääntenlaskutekniikkaa sekä koneellisesti että manuaalisesti rukattu jotenkin Bidenin eduksi?

Kysymyksiä riittää. Mikäli Bidenin voittoa on edesautettu tällaisin vippaskonstein, niin hän ei saisi voittaa. Tai jos julistetaan voittajaksi senaatin tai kongressin valitsijamiesmenettelyllä tai minun puolestani vaikka lottopallokoneella (joka sekin on tietysti manipuloitu), niin saapa Joe-setä näyttää sitten kykynsä, kuinka paljon etevämmin hän ja hallintonsa rauhoittavat pahasti repeilevän, ennen niin uljaan ja kunnioitetun maansa, estävät eri ryhmiä käymästä toistensa kimppuun, luovat työtä ja toimeentuloa sekä tietysti saavat koronaviruksen aisoihin.

_ _ _

Suomen vihersosialistis-yltiöliberaalis-korporaatiovaltamediasta vielä näkemys, että se on ehkä koko sivistyneen, demokraattisen, teollisuusmaiden, länsimaailman eniten julma ja asiaton Trumpia kohtaan. Oletko nähnyt yhtään – siis yhtään ainutta – myönteistä tai edes asiallista juttua Trumpista viimeisen neljän vuoden aikana? Itselle ei tule ihan heti mieleen.

On nimitelty ja demonisoitu mies itse, hänen ilmaisutapansa, somenkäyttönsä (ja nämä somejätitkin ovat puolueellisia tehden politiikkaa – miksi ihmeessä??), haukuttu perheensä (joka oikeasti on harvinaisen edustava, tyylikäs ja fiksu), eikäpä Trumpin kuontalokaan ole jäänyt vaille jatkuvaa irvailevaa kommentointia. Mikä näitä toimittelijoita riivaa?

Toivon, että joskus joku vaikka teistä suomalaisista valtamedian vaikutusvaltaisista toimittajista heittäytyy omantuntonsa ja rehellisyydenkaipuunsa painamana loikkariksi ja paljastaa meille muille totuuden. Millaisessa epä-älyllisessä, mutta palkitsevassa dopamiini-serotoniinimyrskyssä oikein kylvitte, kun noita juttujanne väsäsitte? Vai oliko kollegiaalinen paine vain liian kova: jos et laula näitä tiettyjä lauluja ja juuri tällä nuotilla, niin yksin jäät ja alas tulet ja lujaa?

Oikeasti Trump on tehnyt paljon hyvää esim. maansa työllisyyden hyväksi ja kieltäytymällä sotimasta ynnä paljon muuta. Mutta mitäpä Biden ja muu Washingtonin eliitti tekisi näissä suhteissa? Lisäksi tiedän, että Trump on monissa asioissa vain ”väärää” mieltä. Hänessä on paljon konservatiivia, eikä hän esim. kannata Euroopan jatkuvaa yhdentymistä, kuten edeltäjänsä, jolle brexit oli kauhistus. Toimittelijoiden ei silti pitäisi tehdä politiikkaa semminkin, kun vaihtoehtoja ei näemmä ole ja vieläpä valtiollista totuudentorvi-Yleisradiota myöten vannovat poliittisen sitoutumattomuuden ja faktapohjaisuuden nimeen.

Voisitte yhdessä luoda vaikka satukertomuksen Tinttiä mukaillen: Trump ja seitsemän jäätelöpalloa. Jos kuitenkin Trump sittenkin julistettaisiin voittajaksi ensi vuoden alussa, niin suomalaiset mediatalot mahtaisivat oikein tursuta katkeraa vihatulta kuin lohikäärmeet ikään. Se olisi oikeastaan aika kliffaa, hubaa, nastaa, kivaa mutta muutenkin vain hupaista.

_ _ _

Mutta jos ja kun korona-aika taas joskus hellittää vaikkapa kelvollisen rokotekattavuuden saavutettua väestön, niin vihervasuriliberaali Suomen-muokkaus alkaa jälleen ja jatkuu tehostetuin toimin. Erinäiset hämmentävät lainvalmistelut ovat näet jo pitkällä…

Suomi on jo nyt luovuttanut liikaa itsenäisyyttään ja nimenomaan ”luottaa vieraan apuun”, toisin kuin muinaiset setämiehet varoittivat silloin joskus. Tästä on tulossa uus-DDR, salamyhkäisen EU:n kultapoju, jota valvoo ikioma Stasi (https://fi.wikipedia.org/wiki/Stasi).

Suomi suorastaan tyrkyttää varojaan globalisteille, päätösvalta karkaa kauas, ja toisin kuin väitettiin, suomalaiset ovat sivustakatsojia heidän omista asioistaan päätettäessä. Suorastaan rukoilen, että havahtukaa kansalaiset, tai jos ette, niin omapa on asianne.

On kuin istuisi jossakin työryhmässä, joka päättää tehdä tyhmän päätöksen – jäät kuitenkin vähemmistöön ja voit jättää pöytäkirjaan enintään kaksi asiaa: 1.) antaa vaihtoehtoisen ratkaisun, joka olisi mielestäsi parempi, ja/tai 2.) jättää nyt tehdystä päätöksestä eriävän mielipiteesi. Vaikka jäisitkin tappiolle, niin nuo kaksi seikkaa ovat silti itsessään arvokkaita.

_ _ _

Kuvituskuva voi näyttää kauhuelokuvan hyytävältä storyboard-vesivärimaalaukselta, mutta ei sentään, kyllä se varhaisaamun lenkiltä otettu valokuva on. Kuvastaa ehkä monen mietteitä.

Tietoa julkaisijasta

A drop in the ocean

Olen aika paljon somemaailmassa kokenut keski-ikäinen mieshenkilö, joka kävi näitä tämäntyyppisiä vaihtoehtomediahakuisia nettikeskusteluja jo ennen kuin koko ilmiö oli edes kovin tunnettu. Yleissivistystä on kohtuullisesti ja koulutuspohjaa opistosta yliopistoon.