Blogit

Kuinkas Viro huonoksi muuttui?

Valtamediamme lienee alkanut osoittamaan lisääntyvää kiinnostusta ja paheksuntaakin aika pikkuista etelänaapuriamme kohtaan, esim:

https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/8be4846d-691a-4e98-a24a-f0879e40a6be

https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/f6f5c2c3-74b7-4f0f-b7c4-2aec3efcdbc5

Mitäkö Virossa on sitten vikana? Luetun mukaan vaikka mitä. Suomen yksisilmäiseksi muuttuneen pikkumedian pitää kai siis nuhdella, rangaista ja muuten vain mustamaalata sitä.

Noista kahdesta tuossa ajallisesti ensimmäisessä artikkelissa vielä ”olkinukkeillaan” siten, että Viro on muka muuten vaan vähän sellainen maa, joka on kuin kukkanen, jonka lehmä eilen söi. Palvelu on kuulemma huonoa, laatu on epämääräistä, liikenne ilmeisesti kuhisee rattijuoppoja, suomalaisia pahoinpidellään tai ainakin peräti tönitään.

https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/abf111b7-4960-4406-8566-2d03c077f227 Ehkä on huisin kivaa, jopa ihan nastaa riehaantua etelänaapurimme korville lätkimisessä.

Otetaan lehtien palstoille sopivat haastateltavat, ja eiköhän se sieltä tule mitä lähdetään hakemaankin. Laaditaan oikein lista, mitä vikaa Virossa on nykyään. Luettelo on melko pitkä, perusteellinen ja synkeä. No, sus siunakkoon, ja voi härregyyd!

Nyt niin kuin vakavasti ottaen, niin noista kirjoituskyhäelmistä käy päivänselvästi ja hyökkäävästi ilmi, että Viron maahanmuuttopolitiikka sekä korostunut kansallismielisyys, joihin nähden tämä oma maamme on kuin Ruotsin kaltainen hölmöläinen ja oikea anti-Viro, ei tietenkään miellytä näitä valtamedian kirjallisia suupaltteja ja älyn jättiläisiä.

Oikeasti nämä tällaiset artikkelit kuuluvatkin mappiin ”säälittävän läpinäkyvät ja tarkoitushakuiset”. Ja ne ovat muutenkin aika ristiriitaisia kun niitä tarkemmin tutkii. Viro taitaa olla loppujen lopuksi aika hyvä valtio. Itsekin olen tuntenut monta virolaista ja arvostanut heitä. Yksi kommunismin side riitti, uutta €urokommunismia ei ihannoida, vaikka länteen halutaankin lukeutua. Suomalainen valtavirtahan haluaa olla €u:n nöyrin palvelija.

Tähän lopuksi antaisin yhden vilpittömän neuvontapaisen kaikille tuleville konservatiivis-kansallismielisille vaikuttajille: älkää koskaan, ikinä, milloinkaan aliarvioiko punaviherliberaalin valtaeliitin ja sen oikeana kätenä toimivan valtamedian voimaa ja pahanilkisyyttä tässä maassa tänä päivänä. Se etsii ärhäkkäästi saalista ja ampuu säälimättä.

Se tunkee tajuntaamme sellaista mukamonikulttuuria, johon ympätään niin ristiriitaisia aineksia, että varismaan aidatkin nauraisivat, jos osaisivat. Nämä vekkulit tietävät sen perimmältään itsekin, joten siksi he eivät antaudu kunnon debattiin tai anna käypiä perusteluita, koska niitä ei yksinkertaisesti ole. Luotettavan median toimittelijat kirkuvat heti päälle kuullessaan jotakinkaan eu-uskontoaan kyseenalaistavaa. Ja somessa banaani heilahtaa herkästi, jos joku vähänkään skeptiseeraa heidän stiiknafuulioitaan. Kuinkas muuten. Mutta heiluri käy ääriasennossaan; asioilla on tapana muuttua aikojen mittaan – niitä odotellessa…

Tietoa julkaisijasta

A drop in the ocean

Olen aika paljon somemaailmassa kokenut keski-ikäinen mieshenkilö, joka kävi näitä tämäntyyppisiä vaihtoehtomediahakuisia nettikeskusteluja jo ennen kuin koko ilmiö oli edes kovin tunnettu. Yleissivistystä on kohtuullisesti ja koulutuspohjaa opistosta yliopistoon.