Blogit

Kuntavaalien siirtämisestä

Herää kysymys, että miten on mahdollista, että kuntavaalien siirtämistä edes harkitaan? Jos todella näin on, niin se on yksi suurimpia syitä siihen, että tarvitsemme kiireellisesti uusia vaaleja ja niiden myötä uusia parempia päättäjiä. Onko meidän maamme johto todella niin kyvytön ja lyhytnäköinen, että vaalien järjestämiseen liittyvät kysymykset pomppasivat sen silmille nyt vaalien alla täysin yllättäen?

Maan johdolla on ollut vuosi aikaa valmistautua tähän hyvin tiedossa olevaan tilanteeseen. On kyllä saatu palkattua isolla rahalla suuri joukko ”koronajäljittäjiä” ja pelkkään testaukseen on varattu 1,5 miljardia euroa täksi vuodeksi, mikä on käsittämätön summa rahaa.

Sillä rahalla olisi esim. vanhustenhoito laitettu kuntoon helposti, mutta poliittista tahtoa sille asialle ei koskaan ollut. Sen sijaan velaksi otettavia resursseja käytetään surutta ja kursailematta kaikkeen silloin, jos se edes vähän saadaan liittymään koronaan taikka EU:n tarpeisiin.

Mutta rahaa ei ole ilmeisesti kuitenkaan jostain syystä ole löytynyt siihen, että kuntavaaleja varten olisi saatu tarvittavat suunnitelmat tehtyä ja välttämättömät henkilöt palkattua.

Ja miten yleensäkään on mahdollista, että kaupat ovat auki normaalisti ja junat ja bussit ovat kaiken aikaa kulkeneet täynnä ihmisiä, mutta vaalien järjestäminen olisi liian riskialtista tai vaikeaa? Miten voi olla niin, että vaalivirkailijoiden työ olisi esimerkiksi vaarallisempaa kuin kassoilla työskentelevien ihmisten, jotka jatkuvasti joka päivä ovat tekemisessä ison ihmismäärän kanssa työssään?

Ja miten valtio voi yleensäkään lähteä ajatuksesta, että juuri äänestämisen pitäisi olla 100% turvallista jokaiselle? Ei tällaista vaatimusta ole koskaan ollut ja sitä on mahdotonta mitenkään taata missään tilanteessa, on sitten korona-aika taikka ei.

Esim. kausi-influenssa voi olla heikkokuntoiselle vanhukselle aivan yhtä vaarallinen tauti kuin korona, mutta koskaan ei ole edes harkittu, että sen takia vaaleja pitäisi perua. On hyväksyttävä, että maailma ja elämä ovat aina täynnä riskejä; valtio ei siis voi luoda täysin turvallista ympäristöä kaikkiin tilanteisiin vaikka tällaista epärealistista halua olisikin.

Eihän valtio takaa eikä voikaan taata tätä 100% turvallisuutta kenellekään muullekaan missään tilanteessa, ei terveydenhoitajille, lääkäreille, kassatyöntekijöille, bussikuskeille, ei kenellekään meille kansalaisille.

On siis suuri ihmetyksen aihe, että maan johdolla on ollut vuosi aikaa järjestellä tätä kuntavaalikysymystä, mutta nyt se näyttääkin tulleen aivan yllättäen heidän eteensä.

On muistettava, että vaalit ovat demokraattisen valtion keskeisintä infrastruktuuria ja jos niiden järjestämisestä ei pidetä kiinni kynsin ja hampain, niin se herättää vakavia ja aiheellisia epäilyksiä siitä, että koronan ympärille syntynyttä pelkoa ja hysteriaa käytetään surutta hyväksi omien poliittisten intressien ajamiseksi kansanvallan peruspilarin horjuttamisen kustannuksella.

Niko Aleksanteri Kauko
Perussuomalaiset
Kuntavaaliehdokas, Lahti

Tietoa julkaisijasta

Niko Aleksanteri Kauko

Pitkän linjan itsenäisyysmies ja vankkumaton suomalaisen kansanvallan puolustaja.

Kansallismielisen politiikan tekemiseksi tarvitsemme itsenäisen kansallisvaltion, sillä vain kansallisvaltiolla on käytettävissään ne välineet, joilla kansallismielistä politiikkaa voidaan toteuttaa.