Blogit

Laita korkki kiinni, Juncker!

Jean-Claude Juncker. Kuva Shutterstock.

Mieluummin häivy kokonaan vallankäytöstä. Mene vaikka Zimbalesiaan safarille, tai jotain. Missä moinen paikka sitten lieneekään.

Nämä tässä käytetyt artikkelit ovat yhdestä EU-kiimaisen valtamediamme prinsessasta, Iltalehdestä. Havainnevideoitakin aiheesta on tarjolla. Aluksi (13.7.) https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/201807130145048

Vielä tämän ensimmäisen artikkelin syntyajoilla keskellä suorastaan trooppista viime kesäämme, EU-komission tiedottaja paheksui kovasti joidenkin medioiden vihjailuja tämän EU:n voimakkaan toimielimen (käytännössä hallituksen) puheenjohtajan, Jean-Claude Junckerin, päihtyneenä esiintymisestä.

Miesparkahan kärsii annetun virallisen tiedon mukaan iskiaksesta ja muista selkävaivoista, joten kuinkas muuten. Kyllähän siinä askel vähän heittää, kun kipulääkityskin kyseiseen vaivaan on usein kolmiomerkinnällä varustettu. Mutta eivät sekä selkäongelmat eivätkä lääkkeet niihin ihan tällaisia sivuvaikutuksia aiheuta.

Sitten oli kulunut muutama kuukausi sekä aika kypsynyt ja todisteita tullut lisää. (18.12.) https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/9e3decdd-c367-4331-a931-5002e689c62b

Tässä jutussa mennään jo pidemmälle: Junckeria täytyy kuvaillun mukaan pitää pystyssä kahden henkilön voimin, ja hänen laitettiin pyörätuoliin istumaan. ”Hetkeä myöhemmin Juncker, 64, nähtiin illallispöydässä hassuttelemassa.”

Iltalehti jatkaa: ”Itävaltalainen Krone-lehti kiinnitti huomiota Junckerin käytökseen, koska EU-komission puheenjohtajan alkoholiongelmasta on kuiskittu jo pitkään. EU-piireissä asia on tunnettu ja yhdessä vaiettu salaisuus.” Viinaanmenevyyttä ei tässä vaiheessa kieltäne tosissaan enää kukaan. Ja miksi salaillaan? EU:ssa on muutenkin asioita, jotka eivät kestä päivänvaloa.

Herra Junckerin ”hassuttelu” näissä julkisissa, erittäin keskeisissä tapahtumissa on saanut sittemmin yhä surkuhupaisempia piirteitä: hän liikuttuneena suuteloi valtionpäämiehiä, läpsii heitä poskelle ja mm. pörröttää naistyökaverinsa hiuksia. Kiusallisia tempauksia riittää.

IL: ”EU-vaalit järjestetään ensi toukokuussa. Osa poliitikoista on jo ilmaissut olevansa sitä mieltä, että Juncker pitää saada vaihtoon, jottei hän saata Euroopan unionia naurunalaiseksi.”

Miten niin saata naurunalaiseksi? Sehän on jo sitä! Ja olisikin vain idealistinen, mutta harmiton liittovaltio-Euroopan fanituskerho ilman todellista ylikansallista direktiivitehtailu- ja toimeenpanovaltaa, niin yksi hailee meistä useimmille. Ja kunhan ei tarvitsisi siitä maksaa.

Luulenpa, että Suomen valtamedia on alkanut nyt kirjoittaa esim. näistä EU:n mahtimiehen kömpelöistä ja huonoa harkintaa osoittavista toilauksista – taas kerran – vain siksi, että muu eurooppalainen lehdistö on tehnyt sen ensin.

Suomen tämä konsensusmediaksi muuttunut valtamedia ansaitsisi uuden nimen: häpeämedia. Niin kauaksi se on totuudellisen tiedonvälityksen tehtävästään luisunut. Ja ajatelkaa, jos hiprakassa ja käpälöimässä olisi havaittu Putin tai mikä vielä riemastuttavampaa, Trump?! Te kaikki valtiollista Yleä myöten tiedätte tämän kyllä. Siis miten jonkin ammattiryhmän työetiikka voi vajota niin alas? Kysyttekö sitä koskaan itseltänne, arvon toimittajat?

Kaksi asiaa: a.) Ensinnäkin nykyinen EU on mennyt aivan liian pitkälle ja edennyt liian nopeasti hankkeissaan. Se on laajentunut typerästi, ylläpitää kehnoa, mm. Suomelle epäedullista valuuttajärjestelmää (€uroa) pystyssä. Suomelta on viety liikaa päätösvaltaa. Euroopan sivistysvaltiot voivat jatkaa monenlaista yhteistyötä, mutta ei näin kahlehtivissa ja kansan enemmistön tahdon vastaisissa kysymyksissä. Nyt pitäisi pakittaa reippaasti. Euroopassa on maita, joista toiset ovat olleet esimerkillisiä jo kauan, ja toiset ovat terveesti viisastumassa.

Toiseksi b.) sdp:t ja kokoomukset lupailevat nyt ennen vaaleja pikku palkintoja kilteille äänestäjilleen, jotka kaikesta päätellen (gallupit) ovat menossa lankaan. He eivät näytä olevan valmiita riittävästi äänestämään perussuomalaisia tai muita vaihtoliikkeitä, että mikään olennainen muuttuisi. Nämä vanhat, nahkansa uuteen EU-aikaan luoneet tietyt puolueet ovat jopa etukäteen kieltäytyneet tekemästä yhteistyötä persujen kanssa. Ennennäkemätöntä tässä maassa! Kuitenkin juuri näiden puolueiden johdolla Suomi on kompuroinut juurakosta toiseen EU:n kyydissä, ja valtamediamme lammasmaisesti määkii kaikki mutkat suoriksi.

Kansa ei valitettavasti näe (vielä) nenäänsä pidemmälle, se on turhan lyhytnäköinen. Se luottaa liikaa vanhaan valtaan. Se tekee valintojaan kuin saadakseen nyt heti ensin kympin, mutta ei tajua joutuvansa maksamaan seuraavassa vaiheessa satasen.

”Herra Euroopan Yliherra” Jean-Claude Juncker, joka oli muistaakseni aikanaan euroryhmän (EU:n valtiovarainministereiden plus parin muun ”viskaalin” kokouksen) puheenjohtajana naureskelemassa Suomelle sen surkuhupaisassa Kreikka-vakuuspelleilyssä, symboloi nyt jotenkin Euroopan unionin epäluotettavuutta ja vahingollisuutta kansalaisilleen tällä valitulla tiellä. Kansa, heräisit ennen tulevia vaalikoitoksia. Älä anna naruttaa itseäsi.

Tietoa julkaisijasta

A drop in the ocean

Olen aika paljon somemaailmassa kokenut keski-ikäinen mieshenkilö, joka kävi näitä tämäntyyppisiä vaihtoehtomediahakuisia nettikeskusteluja jo ennen kuin koko ilmiö oli edes kovin tunnettu. Yleissivistystä on kohtuullisesti ja koulutuspohjaa opistosta yliopistoon.