Blogit

Muutamia hajahuomioita sieltä täältä

Turuilla ja toreilla sattui ja tapahtui

Turun joukkopuukotuksesta (myös jihad ja terrorismi on mainittu) syytetyn ulkomaalaismiekkosen oikeuskäsittely on ollut epämiellyttävää seurattavaa, esim. http://www.iltalehti.fi/kotimaa/201804172200885187_u0.shtml. Ja tätä tyyppiä eräät toimittelijattaret ehättivät jo kehua hyväkäytöksiseksi! Entä jos näitä lymyää keskuudessamme kymmenen? Tai sata?  Jos rikastamisideaan ihastuneet vakuuttelevat, että heitä ei enää ole eikä tule, niin voi kysyä, että mistä te sen muka tiedätte?! Miksei päättäjiemme ensisijainen tehtävä ole varjella meitä tällaisilta tapauksilta? Mitä he meinaavat ja selittelevät valtamedia imelien jankutusten ja valkopesujen kera?

Täkäläinen oikeus tuomitsee tämän kyseisen tapauksen aikanaan, mutta ei ole Suomen valtion tehtävä olla – paitsi monesti mainitut koko maailman sosiaali- ja terveysasema – myöskään edes tuomioistuin. Maailmalla nimittäin riittää kriminaaleja tuomittaviksi suomalaisen veronmaksajan vararikkoon asti! Samoin suomalainen täyshoitolavankila voi olla joillekin houkuttelevampi vaihtoehto kuin epätasa-arvoisessa ja epävakaassa kehitysmaassa asuminen. Otettiinpa tarkastelukulmaksi mikä tahansa, on yhtälö mahdoton.

Turun puukottajasoturi on äitynyt tarinoimaan, että Suomi on lähettänyt sotilaita Syyriaan, ja sen vuoksi suomalaisia saa kuulemma surmata. https://www.hs.fi/kotimaa/art-2000005646050.html?utm_campaign=tf-HS&utm_term=2&utm_source=tf-other&share=94831e5a0c3a6658fd8145ad0eca1573. Kansainväliseen liittoumaan Isisiä vastaan Suomi toki kuuluu, kuten joukko muitakin Pohjoismaita. Suomi kouluttaa ja konsultoi valikoidusti, mutta ei tietääkseni ole aktiivinen sotijaosapuoli missään maailmankolkassa.

Syytetty kertoi aikoneensa ensin hyökätä varusmiesten kimppuun, koska he ovat ”enemmän vastuullisia”. Onko suomalainen varusmies koskaan, ikinä, milloinkaan ollut vaarassa joutua tappavan, mielipuolisen hyökkäyksen kohteeksi Suomen maaperällä? Eipä hevin iskostu mieleen. Johtopäätös siis on, että on äärimmäisen vastuutonta päästää keitä tahansa tänne. Näinhän se käytännössä on mennyt. Ja vihollisia siis nykymenolla kerätään, vaikka kuinka koettaisiin oltavan hyvällä asialla maailmalla. Suomalaista rauhanturvaamistyötä kyllä arvostettiin ja arvostetaan yhä laajasti joka ilmansuunnassa.

 

Sossuja äidin oomme kaikki…

Juuri äsken (18.4.) näitä tekstejä raapustellessani huomasin Maikkarin teksti-tv:n otsikoista, että SDP on noussut Suomen suosituimmaksi puolueeksi. Niinpä niin. Kansa ei ole lähellekään valmis ainakaan vielä haluamaan kunnon vaihtoehtoa suomalaiseen politiikkaan. Periaate taustalla on sinänsä ymmärrettävä: duunarimiehet ja –naiset ovat huolestuneita työmarkkinoiden epävakaudesta ja eläkeläiset leikkauksistaan ja toivovat ”vanhan kunnon” demariliikkeen pelastavan heidät. Sitä se tuskin tekee, vaan EU tulee nykyään aina ensimmäisenä – kaikille näistä vanhoista valtapuolueista. Komissiolle ja Euroopan mahtimaiden johtajille kiirehditään heti hallitukseen päästyä kumartamaan tai niiaamaan nöyrästi. Unioni saa vaatia mitä tahansa, ja se saa maksaa kuinka paljon hyvänsä. Muodossa tai toisessa leikkaukset, veronkorotukset, velaksi elämiset, EU-pankkien ja hulttiotalousmaiden rahoitukset tulevat jatkumaan, samoin järjettömät maahanmuuttokustannukset per capita.

Aiheellisen kysymyksen voisi muotoilla tähän tapaan: miksi kansa on niin masokistista, että valitsee itselleen tällaisia päättäjiä? Nytkin erilaiset nuorisobarometrit indikoivat, että Vihreä liitto on suuressa suosiossa nuorten äänestäjien keskuudessa. Lieneekö vaikea arvata, jatkuuko Suomi-neidon kehitysmaalaistaminen vaikkapa sosiaalidemokraattien ja vihreiden johtaman hallituksen toimesta, kun jo nykyinen porvarihallitus on haavi auki spontaanin rajanylittäjävyöryn edessä? Ja lukuisat tahot ovat varoitelleet uudesta kansainvaelluksesta. Että näin!

 

Tuskastuneen opettajan vuodatus

Juttu löytyy http://www.iltalehti.fi/perheartikkelit/201804182200885311_pt.shtml.

Voi johtopäätellä, kuten monet ovat ounastelleet, että erityisiä ongelma-alueita ovat suurten kaupunkien runsasta maahanmuuttoa vastaanottaneet seudut. Opettaja mm. mainitsee, että suomea puhumattomia oppilaita tulee jatkuvasti lisää, lastensuojeluilmoituksia tehtaillaan tiheästi, eikä lastensuojelu pysy asiassa mukana, ja että ”nyt on vasta rippeitä ilmassa, mutta iso jysäys on tulossa”. Ei ehkä mitään kovin yllättävää. Mieluummin jotenkin tuttua. Silti hätkähdyttävää lukea.

Monet terveen järjen kriitikot ovat kyllä yrittäneet parhaansa, mutta nihkeänpuoleista on usein vastaanotto. On kuin meteorologia syyteltäisiin siitä, että hän ennakoi kurjaa säätä. ”Ei noin, vaan lupaa meille kaunista ja tyyntä; varokin nahkaasi jos kastumme ja kylmetymme, se on sitten sinun syysi.” Kuitenkin koulutettu sääammattilainen tekee arvioitaan viileän analyyttisesti tietokonemalliensa pohjalta, ei toiveajattelun.

Sitten todellisuudesta vieraantuneet päättäjät ja mastermind-oppimestarit ovat illasta toiseen vakuuttelemassa esim. Ylen pölpötysohjelmissa, miten välttämättömän tarpeellista on runnoa kehitystä tällaiseen suuntaan kuin käärmettä pyssyyn. Ja kuten monissa yhteyksissä todettua, jos sinne ohjelmaan eksyy joku kehitysmaista tulevan massamaahanmuuton epäilijä, nämä henkilöt huutavat päälle inhottavakäytöksisen toimittajan kera, eivätkä anna puhua yhtään lausetta rauhassa loppuun.

Ja perimmältään ongelmien kehittyminen ei edes ole tulijoiden vika, heitä tulee ihan niin paljon kuin vain otetaan ja houkutellaan.

A drop in the ocean

Tietoa julkaisijasta

A drop in the ocean

Olen aika paljon somemaailmassa kokenut keski-ikäinen mieshenkilö, joka kävi näitä tämäntyyppisiä vaihtoehtomediahakuisia nettikeskusteluja jo ennen kuin koko ilmiö oli edes kovin tunnettu. Yleissivistystä on kohtuullisesti ja koulutuspohjaa opistosta yliopistoon.

Kansalaisen verkkokauppa

Advertisement