Blogit

Nykyisen miesjahdin alkupamaus

Kuva Wolfman / Wikimedia Commons / CC BY-SA 4.0

Minun käsittääkseni ja havaitakseni metoo-kampanja alkoi tästä tapauksesta:

Ilta-Sanomat kirjoitti 26.9.2018, kuinka yhdysvaltalainen televisiotähti, Amerikan mustaksi ikoniksi ja oikein maan isäksikin kutsuttu koomikko Bill Cosby, 81, sai tuomionsa. Kakkua tuli uutistoimisto Reutersin mukaan 3-10 vuotta. Siis telkien takana on vietettävä vähintään tuo kolme vuotta

Tätä tuomionlukua luonnollisesti jo kauan ennen monet Cosbyn kanssa nuoruudessaan tekemisissä olleet naiset nousivat julkisuuteen syyttämään häntä seksuaalisesta hyväksikäytöstä. Heitä on ollut monta, ja heidän kertomuksensa ovat olleet hyvin vakuuttavia. Bill Cosby ei kuitenkaan narahtanut helpolla, niin vahva on hänen asemansa ollut, mutta todistusaineisto kävi nähtävästi lopulta ylivoimaiseksi kiistää jopa hänenlaiselleen todella hyvämaineiselle julkisuushahmolle.

Ilta-Sanomien artikkelin mukaan Cosby pitää loppuelämäkseen kirjata seksuaalirikollisten rekisteriin, josta lähetetään tietoja lähiseudun naapureille, kouluille ja rikosten uhreille. Syyttäjien kysyessä Cosby vastasi ymmärtävänsä, mitä tämä tuomarin määritelmä tarkoittaa. Sanottakoon Yhdysvalloista mitä vain, niin kriminaalit eivät siellä päänsilityksellä yleensä selviä. Tämä omakin kansamme vaatinee enemmän risua, eikä juurikaan insentiiviä.

Mutta vaikka siis mitä ilmeisimmin aivan syystään Cosby tuomionsa sai, niin tietyt järjestöt ja feministiaktivistit ensityrmistyksestä toivuttuaan hirmustuivat: eihän se nyt näin käy, että meidän afroamerikkalainen merkkihenkilömme yksin tuomitaan näin ilkeistä teoista!

Samalla ylimääräistä flimmeriä tai vähintään eteislepatusta aiheutti, kun samoihin aikoihin metoo-ärhentelyn syntyvaiheissa aivan vääränvärinen ja -sukupuolinen, taviskantaeurooppalaiset juuret ja naamavärkin omaava, vieläpä väärän puolueen presidenttikandidaatti otti ja korjasi koko potin tulemalla valituksi maailmanmahdin päämiehen virkaan. Esimerkkejähän tästä sydämistymisestä löytyy vaikka kuinka niin Amerikanmaalta kuin pikku-Suomenkin ylpeän pahanilkisestä valtamediasta.

Sitten erinäiset aktivistit valtamedian tuella alkoivat hillittömästi kohkata milloin ketäkin miesolentoa vastaan pelkkien syyttelyjen ja huhujen varassa kuin tuomio olisi jo annettu, kun joku vain väitti jotakin. Samalla ehkä haluttiin hysteerisinä ruveta peittelemään sitä, että naisten seksuaaliahdistelutapaukset ovat olleet kasvussa Suomessa (ja muuallakin länsimaailmassa) viime vuosina kehitysmaamaahanmuuton seurauksena, esim: https://www.helsinginuutiset.fi/artikkeli/272679-il-raiskaustilastot-karuja-ulkomaalaistaustaiset-yliedustettuina-tekijoina-ja

Kaikki selvät ahdistelut tulee tuomita tasapuolisesti, ei valikoiden tai varsinkaan mitään peitellen. Ja myös pojat ja miehet tulevat ahdistelluiksi, mikä seikka on päässyt tässä kalabaliikissa aikamoisesti unohtumaan.

Seksuaalirikokset ovat siitä kuvottavimmasta päästä, ja seurauksien tulee olla sen mukaisia, siitä älköön olko epäilystäkään, mutta tämän ilmiön räjähdysmäinen nousu julkisuuden ilmiötaivaalle tällaisella voimalla ja aikataululla ei ehkä kuitenkaan ole ollut ihan tervettä. Lisäksi ihmiset ihastuvat, rakastuvat ja pariutuvat yhä, joten kaikkea kanssakäymistä tuskin on tarkoituksenmukaista koettaa estää ja siitä syyllistää, vai mitä?

Ps. Kiinnostuneille: Maassamme nyt vaikutustaan laajentavan islamin teologiset pääongelmat/ristiriitaisuudet kristinuskon suhteen liittyvät siihen, että Koraanissa ei tunnusteta Jeesuksen Kristuksen jumalallisuutta, eikä islamin oppien mukaan Jeesus ole ristiinnaulittu saati ylösnoussut Vapahtaja ja luvattu Messias. Hän on kyllä heikäläisittäinkin merkittävä profeetta, mutta ”vain” Marian poika. Eipä tosin Kristus ole juutalaisillekaan heidän odottamansa Messias.

Mutta korostan sitä, että islamilaisetkin saavat uskoa asiat omalla tavallaan, samoin kuin muutkin meistä, mutta näistä oppikysymyksistä me monet olemme perustellusti eri mieltä. Se pitää sallia, ja kuitenkin meidän pitäisi pystyä elämään sovussa.

Siis kukaan älkö kiihottako ketään mitään vastaan; todetaan mieluummin, että ole sinä sitä mieltä ja minä tätä. Näin sen pitäisi mennä ja tätä kunnioittaisin. Säilytettäisiin kuitenkin aina keskusteluyhteys. Miten jatkossa käy, se jää nähtäväksi. Toivottavasti menee rauhallisesti.

Itse olen vakaumuksellinen kristitty ja voisin kirjoitella perusteluita pilvin pimein, mutta kun tämä ei ole varsinainen julistuspalsta, niin jätettäköön nyt tähän. Uskonnot eivät myöskään ole itsessään syypäitä pahuuksiin maailmassa, vaan niiden tulkinnat. Virallisesti ateistiset (kommunistiset) valtiot ne vasta karseita ovat kansalaisilleen olleet. Niissä ”jumalia” ovat olleet niiden johtajat. Ihmisellä on sisäinen kaipuu jotakin itseään korkeampaa kohtaan.

Tietoa julkaisijasta

A drop in the ocean

Olen aika paljon somemaailmassa kokenut keski-ikäinen mieshenkilö, joka kävi näitä tämäntyyppisiä vaihtoehtomediahakuisia nettikeskusteluja jo ennen kuin koko ilmiö oli edes kovin tunnettu. Yleissivistystä on kohtuullisesti ja koulutuspohjaa opistosta yliopistoon.