Blogit

Ole hiukan kiero …

On neuvoni. Ai, miksikö? Koska pärjäät elämässäsi paremmin. Älä kerro liikaa. Älä paljasta kaikkea tai edes puolta kaikesta. Ole vilpitön. Tai edes vaikuta siltä.

Sinua masentaa, rasittaa ja väsyttää tällä nimenomaisella hetkellä. Vakuutan sinulle: juuri silloin ei kannata romahtaa. Tuskasi kestää kuitenkin – itsellesikin yllätykseksi – vain yllättävän pienen tuokion.

Oletat, että kaikki muut huomaavat ahdinkosi, jos niin sisälläsi tunnet. Se on harhaluulo. Toisaalta voit toki näyttää mielentilasi, mikäli siltä tuntuu, mutta älä ahdista koko perhettäsi, naapurustoasi tai työyhteisöäsi tällä tunnetilallasi.

Ihmiset luottavat sinuun silloin. Naamasi ei ehkä ole – tai ei ole ollut – kaikkien mieleen, mutta kuule, he tottuvat siihen, siis kasvoihisi ja muuhun vartalonmuotoosi, älä sitä sure.

Loppujen lopuksi, kun sinulla on jokin selkeä, toteuttamiskelpoinen näkymä, niin se ennen pitkää toteutuu. Ellet itse sitä kykene tekemään, niin saat aikanasi, älykäs visionääri kun olet, aivan sopivia henkilöitä mukaan.

Sinua vahvistaa se, että kyllähän sinä tiedät… Ja ne muut sopivat kaverit saavat saman älynväläyksen, jahka saat heidät kuuntelemaan tarpeeksi.

Ja kyllähän sinä erityisen vahvatahtoinen heistä saat; älä anna periksi! Ihmisillä on outo tapa laumaeläiminä uskoa, kun jotain asiaa heille tarpeeksi toistetaan. Eikä tämä tapa edes ole lainkaan omituinen. Se kun liittyy meidän ihmisolentojen ns. laumaselviytymiseen.

Mainitsen, että näihin aloitteellisiin, vakaumuksellisiin julkkisrouviin Huhtasaareen ja Räsäseen, (joita arvostan), kohdistuva kaikenlainen ajojahtityyppinen toiminta pitäisi lakkauttaa.

Katsokaas, kun muualla Euroopassa on niin kutsuttuja sosialisteja, niin on myös kristillisiä puolueita. Niitä ei siellä lähtökohtaisesti kohdella, kuten kristillistä puoluetta ja heidän edustajiaan Suomessa. Muualla näiden edustajilla on oikeus ja sananvapaus esittää näkemyksensä, ja sillä hyvä. Näistä asiakysymyksistä kiistellään siellä, mutta se sallitaan.

_ _ _

Ps. Vielä lopuksi kiinnostuneille: mielestäni ihminen on eläin, jolle Jumala joskus muinoin ilmestyi. Meillä ihmisillä on samat elintoiminnot kuin eläimillä. Sitä paheksun, että ”lähin kädellinen” simpanssi on jotenkin lähellä ihmisolentoa. Eikä ole!

Paljonko olisi vaatinut peräti miljoonissa vuosissa, että lähisukulaisemme, apinaystävämme, olisi edes oppinut solmimaan parit nyörit ja tekemään kirveen, jolla hakata puita tai kesyttämään tulikivestä (rikki-mineraalista) nuotion tai koiran (suden)? Ei, kyllä, kuulkaa: nämä kaikki ovat vain eläimiä! Me ihmiset, jotka mietimme olevaisuuttamme, olemme me!

Omalta osaltani olen vihdoin tajunnut, että elämä on oikeastaan kuin peli, jota täytyy osata pelata. Myönnän, että olen itse ollut aika huono pelaamaan tätä.

Mutta mikäli jonain päivänä tämä kyseinen Kansalais-verkkomedia intaantuu tekemään jonkinlaisen podcastin taikka vastaavan, ja esim. minuakin pyydettäisiin, niin mahdollisesti suostuisin.

Tarvetta ns. ”rajakki-ihmiskanavalle”, eli meille realisteille kyllä löytyisi. Me, jotka kannatamme rajattua maahanmuuttoa ja epäylikansallista EU:ta. Siinäpä se.

Tietoa julkaisijasta

A drop in the ocean

Olen aika paljon somemaailmassa kokenut keski-ikäinen mieshenkilö, joka kävi näitä tämäntyyppisiä vaihtoehtomediahakuisia nettikeskusteluja jo ennen kuin koko ilmiö oli edes kovin tunnettu. Yleissivistystä on kohtuullisesti ja koulutuspohjaa opistosta yliopistoon.

Kansalaisen verkkokauppa

Advertisement