Blogit

Ongelmakenttä kerrallaan ”ilmiintyy”

Kuva Pixabay.

Otan tarkastelun alle Helsingin Sanomien artikkelin 26.10. Jutussa ihan nimellään esiintyvä ala-asteen opettaja ”kertoi olevansa huolissaan koulujen eriarvoistumisesta”. Hänen mukaansa ”tietyt alueet eriytyvät vahvasti, kun niihin pakkautuu ihmisiä samanlaisista sosioekonomisista taustoista.”

Kommentti: pakkautuvatpa hyvinkin, kun lisää ulkomaanväkeä tulee aivan liikaa ja sitä vauhtia, ettei edellisiäkään ole saatu sopeutettua ja sulautettua. Täysin omistaan poikkeavissa olosuhteissa ihmiset tuppaavat myös viihtymään parhaiten omanlaistensa joukossa, ja kun täällä kaiken saa periaatteessa ilmaiseksi, niin miksi vaivautua ponnistelemaan minkäänlaisen assimilaation puolesta?

Ensin artikkelissa tosin pitkästi päivitellään sitä, kuinka pääkaupunkiseudulla ollaan elitistisiä ja halutaan hankkia asunto tuhottomaan kalliiseen hintaan tietyiltä suosikkialueilta, vaikka joukkolähiliikenne kuskaisi hieman kauempaakin nopeasti.

Jutussa on mielestäni selvästi suomalaisia syyllistävä sävy; heidän pitäisi vain uhrautuvasti sijoittua maahantulijoiden kanssa samoille seuduille, mutta he mieluummin maksavat itsensä kipeiksi voidessaan välttyä monikulttuurisen yhteiselon lähiöonnelalta.

Haastateltu opettaja vuodattaa edelleen, että hänen koulussaan on ”600 oppilasta, jotka puhuvat 46:ta eri kieltä. Se, että kaikkien suomen kielen taito ei ole riittävä, hidastaa opetusta. Myös suomenkielisiä lukivaikeuksista ja keskittymishäiriöistä kärsiviä erityisoppilaita on (..) paljon, tavallisissa luokissa jopa erityisluokan verran.” Eikö itse kunkin arkijärki jo sano, että hullunmyllyhän tuollaisesta tulee?

Sitten se suurin hätkähdyttävyys (muttei varsinainen yllätys). Opettaja ”sanoi jutussa ääneen asian, jota moni ei tohtisi: useat ala-asteen opettajista eivät sijoittaisi kouluun omia lapsiaan.” Epäileeköhän joku suvaitsija tätä? Pitäisikö sensuurisuvakit laittaa asialle? Ei!

Artikkelissa kuitenkin pääkaupungin vihreä apulaispormestarinna lupailee mahtavia: ”Keskeinen keino on huolehtia siitä, että vuokratalovaltaisille alueille syntyy myös omistusasumista. Näin alueiden asukaspohjat sekoittuvat niin, ettei tietylle alueelle keräydy vain pienituloisia.” Entä jos sanoisin, että puppua kaikki tyynni! Näitä poliitikkoja ja virkamiehiä tulee ja menee; eivät he käytännössä voi eivätkä aiokaan tuollaisia toteuttaa.

Eikö varakas ja ylitsevuotavan maahanmuuttohempeä Ruotsi ole jo koettanut värkätä kasaan kaikki konstit rahaa, aikaa ja vaivaa säästelemättä? On! Samoin muut läntisen Euroopan EU-kaverimme, mutta kauhujen ja varjomaailmojen gettoja pukkaa koko maanosan täydeltä.

Maahanmuuttokriitikot ovat realismissaan oikeassa – näin se menee. Oudosta kiertelystään ja kaartelustaan, kylmien faktojen vähättelystä sekä tietenkin kantaväestön syyttelystä huolimatta, jopa valtamediamme lippulaivojen välittämästä informaatiosta löytää totuuden siemeniä silloin tällöin. Ja tämä mokujuna se vain jatkaa ja jatkaa, päätepysäkkiä on vaikea kuvitella. Ilmastovaalien sijaan ensi keväänä pitäisi sittenkin järjestää maahanmuuttovaalit.

Tietoa julkaisijasta

A drop in the ocean

Olen aika paljon somemaailmassa kokenut keski-ikäinen mieshenkilö, joka kävi näitä tämäntyyppisiä vaihtoehtomediahakuisia nettikeskusteluja jo ennen kuin koko ilmiö oli edes kovin tunnettu. Yleissivistystä on kohtuullisesti ja koulutuspohjaa opistosta yliopistoon.

Kansalaisen verkkokauppa

Advertisement