Blogit

Onko kansalla oikeus tietää missä mennään?

Esitän tässä kirjoituksessa muutamat havainnot, joita on tullut tehtyä lähihistorian mittaan. Ensinnäkin monet vuodet ilmestyi säännöllisesti sellainen teos kuin Poliisi kertoo https://fi.wikipedia.org/wiki/Poliisi_kertoo jossa kovan luokan ammattimaiset syyttäjät ja rikostutkijat kuvailivat varsinkin pohjoismaisia rikoksia ennen ja nyt. Tarkoitus tässä lienee ollut kerätä varoja lähinnä poliisin urheilutoiminnan tukemiseksi.

Joinakin vuosina ahmin noita tiiliskivijärkäleitä itsekin. Opettavaista se oli, mutta myös raskasta luettavaa. Opin kyllä arvostamaan näiden rikosten ratkaisijoiden rankkaa työtä. Kappas, kun sarja lopetettiin v. 2015, jolloin erityisen suuri määrä turvapaikanhakijoita löysi tiensä kaukaiseen Pohjolaan. Alkoiko toimintaa hankaloittaa jokin poliittinen sylttytehdas? Toisaalta, ehkä painavien paperikirjojen julkaiseminen ei vain enää lyö leiville, enpä tiedä.

Omien havaintojeni mukaan ei niinkään Suomen (ja Islanti on pieni ja vähäväkinen), mutta varsinkin Ruotsin, Tanskan ja Norjan poliisiviranomaisten rikosraporttien rivien välistä olin selvästi havaitsevani, että nämä poliisit toivat esiin tuskastumistaan ja turhautumistaan varsinkin kolmannesta maailmasta, eli kehitysmaista massoittain valuneiden maahanmuuttajien tekemien rikosten suureen määrään. Noissa maissahan massamaahanmuutto oli ollut meneillään jo kauan ennen Suomea. Nythän asia on selviö, ja validia lähteistöä löytyy jo Suomenkin Tilastokeskuksen, poliisin ja oikeusministeriön tietokannoista. Nettiselailijan on helppo tätä dataa löytää, jos epäilyksen siemen yhä kalvaa.

Tarkoitus tässä ei ole lähteä enempää ruotimaan korostuneita rikostyyppejä eikä syitäkään rikoksiin, vaan ohimennen hieman sivuta sitä, miten asioita on koetettu pitää piilossa varsin tehokkaasti ja pitkään. Pohjoismaiden poliisit mielestäni signaloivat mm. tuossa em. kirjasarjassa, valitsemissaan rikosesimerkeissä ahdinkoaan siitä, kuinka liki jokaisessa tapauksessa on osallisena vähintään yksi ulkomaalaistaustainen, lähinnä MENA-maista (Middle East, North Africa / Lähi-itä, Pohjois-Afrikka) oleva henkilö. Monesti useampikin; nimittäin miksi poliisi olisi ihan vähäisen syyn saati turhan takia halunnut nostaa näitä seikkoja esiin? Tämä herätti kyllä itseäni: siis mitä tässä oikein on meneillään?

Mutta kun asioista ei saa(nut?) rasismin ja ties minkä poliittisen korrektiuden nimissä suoraan puhua, niin vallitseva todellisuus ilmenee sitten näin.  Mm. täkäläisittäin melko tuntemattomien kunniakulttuurien vaikutus rikos- ja kostonkierteisiin tuli selkeästi julki. Sopii lainata vaikka kirjastosta ja tarkistaa, mitä tässä implikoin ja vähän eksplikoinkin!

Kun aiemmin joutui olemaan ensisijaisesti pelkän valtamedian, mm. Ylen, varassa, niin sen ajankohtaisohjelmissa kylläkin kilvan toimittajat vakuuttelivat milloin mihinkin senaikaiseen tilastontekeleeseen vedoten, että maahantulijoiden rikollisuus on oikeastaan selvästi vähäisempää kuin kantaväestön. Kansan syvät rivit hieman nurisivat, ja havainnot eivät oikein täsmänneet tuon edellisen väittämän kanssa, mutta vähän pakko siihen oli monen uskoa, kun tv-auktoriteetit niin julistivat. Mutta nyt: totuus ja rehellisyys kunniaan, oli miten oli! Ensin kansa ja sen hyvinvointi; media, virkamiehet ja poliitikot ovat sen palvelijoita, ei päinvastoin.

A drop in the ocean

Tietoa julkaisijasta

A drop in the ocean

Olen aika paljon somemaailmassa kokenut keski-ikäinen mieshenkilö, joka kävi näitä tämäntyyppisiä vaihtoehtomediahakuisia nettikeskusteluja jo ennen kuin koko ilmiö oli edes kovin tunnettu. Yleissivistystä on kohtuullisesti ja koulutuspohjaa opistosta yliopistoon.