Blogit

Ruotsin kirottu tie

Kuva muokattu Per Olof Forsberg / Du Gamla Du Fria / Flickr / CC BY 2.0

Napataanpa kiinni tällä kertaa ihmeen suorasta ja rehdistä Ilta-Sanomien artikkelista.

https://www.is.fi/kotimaa/art-2000006222850.html Kiitos tästä ja lisää tällaista IS.

Ennen sitä kaino toivomus: Jos koko Suomen valtamedia pidättäytyisi edes viikon esim. Trumpin haukkumisesta…? Mutta ei sentään vaadita mahdottomia. Valtamedian toimittelijoihin iskisivät liian pahat viekkarit, luulen.

Ja nyt on maalitaulukerhoon päässyt myös Brasilian ääääärioikeistolainen (+28 lisä-ää-kirjainta) presidentti Bolsonaro tulitikkuaskeineen tuikkaamassa omin pikku kätösin Amazonin sademetsätkin tuleen. Vai?

Suomi on pilaamassa välinsä liian moniin maailman tärkeistä maista. Kaikki tämä EU:n johtomaiden mielistelyn takia sekä vain silkkaa tyhmyyttään. Umpisurkeaa politiikkaa.

 

”Rajat ylittävästä järjestäytyneestä rikollisuudesta on tullut EU:ssa uusi normaali ja osa lainvalvontaviranomaisten arkipäivää, sanoo rikoksen torjunnan pääkallonpaikalla oleva suomalainen poliisi Jari Liukku. Liukku on kaksi ja puoli vuotta johtanut Euroopan poliisiviraston Europolin operatiivista keskusta, joka vastaa järjestäytyneestä rikollisuudesta.”

-Jaa, että miksihän näin on? Miksi väki sallii tämän tapahtua? Ja kätevästi ilmaistu: sanonnasta ”uusi normaali” on tullut uusi normaali. Se ei tietääkseni juuri koskaan tarkoita mitään hyvää. Eksellenttiä. Tekisi mieleni murjaista Pelle Miljoonan laulun sanoin: ”kadut ovat täynnä typeryksiä…”.

 

”Järjestäytyneeseen rikollisuuden vakavin vaikutus on väkivallan lisääntyminen, Ruotsi on tästä varoittava esimerkki.”

-No mutta, hei haloo! Mistäs siitä sellainen yhtäkkiä tuli? Tähän astihan mitään erityistä ongelmaa ei ole ollut. Sitä meille on koko ajan toitotettu mm. Ylen ja epäasiantuntijoiden toimesta.

 

”Liukun mielestä on huolestuttavaa, miten vahvasti järjestäytynyt rikollisuus on integroitunut Eurooppaan.  Se on uhka sisäiselle turvallisuudelle ja vaikuttaa myös talouteen ja yleiseen terveyteen. Järjestäytyneen rikollisuuden vakavin ja näkyvin vaikutus on väkivallan lisääntyminen.

-Euroopan piti olla Unioneineen rauhan, sovun ja turvallisuuden tae. Mites tässä näin kävi?

 

 

”Se koskee useita jäsenmaita, mutta näkyy selkeimmin Ruotsissa. Ruotsissa väkivalta on lisääntynyt selkeästi. Maassa on tämän vuoden aikana on ollut yli 200 ampumistapausta rikollisryhmien välillä ja 130–140 pommi-iskua. Niissä on kuollut kymmeniä ihmisiä.”

-Eikös se joku Alexander S. väittänyt ihan muuta? Ruotsi ei siis tainnut olla tällainen vielä äskettäin, jos olen oikein ymmärtänyt? Mistähän syystä näin on sitten käynyt? Sitähän me tämän julkaisun (tai esim. Oikean Median tai PT-Median ja on niitä muitakin) lukijat emme ainakaan arvaa. Emmehän? Koko Suomen pitäisi tutustua näihin totuudentuojiin.

 

”Viimeisin trendi on, että väkivalta ei kohdistu enää vastapuolen jäseniin, vaan heidän perheisiinsä. Järjestäytynyt rikollisuus teettää palkkamurhia. Rikolliset tappavat kilpailevien ryhmien perheenjäseniä.  Ruotsissa on etupäässä katujengien välistä kamppailua markkina-alueista ja vaikutusvallasta. Ne liittyvät etupäässä rikollisryhmiin, jotka salakuljettavat huumeita. Kauppa on yleisin taustatekijänä ampumistapauksissa ja väkivallan käytössä.”

-Kuvittelin tai ainakin toiveajattelin joskus ennen monen muun lailla, että moisista vitsauksista tullaan pääsemään eroon, että eihän nykyaikainen sivistysyhteiskunta siedä tällaista. Harhaluulo.

 

”Suomessa tilanne on Liukun mielestä vielä hallinnassa.”

-Tosi lohdullista. On vielä? No niin, no sitten…

 

”Suomessa ei ole niin vakavia merkkejä korkean riskin järjestäytyneestä rikollisuudesta kuin useimmissa muissa EU-maissa.”

-Mitä tekee kansa? Hyväksyy vallankahvaan vihervasemmistokepulihallinnon! Se takuuvarmasti tekee sen tarvittavan u-käännösliikkeen. Siis jos lehmätkin osaisivat lentää ja vaikkapa puhua sujuvaa suomea ja silleen…

 

”Liukun mielestä ennalta estävän toiminnan tehostamisella ja varautumisella on siten vielä mahdollisuus vaikuttaa tilanteen kehittymiseen. – Mutta tilanne on muuttumassa nopeasti. Vaikutukset koskevat nopeasti myös Suomea.”

-Muutos siis vain tulee kuin muuttolinnut keväisin. Ei sille mitään voi. Se on hinta, joka täytyy maksaa. Maksaa mistä?

 

” Suomessa pohjoinen sijainti, alhainen väkiluku ja pieni väkitiheys vaikuttavat siihen, ettei se ole kaikkein kiinnostavin alue.”

-Siispä olemme korjaamassa tilannetta! Fantsua, siis tosi siistii… Koko maailman kupattava Kela-sossu-terveysasema saa kyllä tarvitsemansa väestönlisäyksen, siitä ei huolen häivää.

 

”Liukku varoittaa, että tilanne voi muuttua nopeasti. Näin on käynyt Ruotsissa. Ruotsissa on tänä vuonna entistä enemmän ampumisia ja pommi-iskuja. – Näkyvyys ja vaikuttavuus edellyttävät rikollisryhmiltä entistä raaempia tekotapoja ja rikoksia. Syntyy väkivallan kierre.”

-Luvassa jännittäviä asumisia Suomilandiassa. Tosielämän ”survival game” luoteja väistellessä. ”Hei, kulti, tulin taas töistä kotiin, minuun ei tänään osunut. Pyssy ohimolla jouduin kuitenkin luovuttamaan pankkikorttini tunnuslukuineen, mutta sehän on pientä.”

 

”Blue light sabotage” ilmiö on osa järjestäytynyttä rikollisuutta EU-alueella. Siinä väkivallan kohteina ovat viranomaiset, muun muassa poliisit ja syyttäjät. – Rikolliset kohdistavat suunnitelmallista väkivaltaa viranomaisiin. Se on osa toimintamallia. Rikollisryhmät pyrkivät järkyttämään viranomaiskoneistoa sillä tavalla. Ruotsissa on poliisiin kohdistunutta suunnitelmallista väkivaltaa.”

-Ei hyvää päivää! Mutta toisaalta: miettikääpä tätä viranomaiskoneisto ja ammattipoliitikot. Tätäkö te haluatte? Jos väärinpuhujien jahtaamisesta siirryttäisiin sittenkin estämään oikean rikollisuuden leviämistä. Mielipiteet ovat vain mielipiteitä. Jos joku puhuu tai kirjoittaa oikeasti ääliömäisyyksiä, niin suuren yleisön paheksunta ja tyrmäys riittävät. Jos se ei tyrmää, niin sanojan viesti on mennyt läpi. Niin toimii todellinen kansalaisyhteiskunta.

Kuvitelkaa kuinka nopeasti sensuuri on kiristynyt. Kun Ylen radio-ohjelmiin sai vielä kommentoida asioita muutama vuosi sitten varsin vähällä sensuurilla, niin itsekin oletin, että internet on ainakin lähes täysin vapaa areena, ja suuri yleisö saa arvioida itse, mistä pitää ja mistä ei. Nyt sinne ei ilmeisesti voi kommentoida enää mitään. Tai en ole varma, eikä kiinnostakaan.

Nyttemmin jopa hieman raisumpia eläin- ja rikosdokumentteja on alettu YouTubesta karsia, vaikka ne vain näyttävät tämän reaalimaailmamme omanlaisensa puolen, josta kiinnostuneilla on oikeus mielestäni tietää. Niitä ei vain enää hauissa löydy. Ja esim. Ruotsin kiihkoisat mellakatkin näyttävät olevan enää monen vuoden takaa. Varmasti niitä lataillaan, mutta niitä myös karsitaan rankasti jonkun määräyksestä. Meitä holhotaan lisää ja lisää.

Konsensuspoliitikkojen ja massamedian on turha tätä hämmästellä, nuo tahot itse ovat typerysmäisesti olleet tätä soppaa keittämässä ja syyllistäneet terveellä arviointikyvyllä varustettuja rohkeita ennaltanäkijöitä.

Epäilen vahvasti, voiko maamme kehityskulkua enää pelastaa, mutta toivottavasti olen väärässä ja aina kannattaa yrittää. Itse tuen kaikkia niitä tahoja, jotka tuovat rehellistä maailmankuvaa esille, olivatpa maailmankatsomukseltaan mitä hyvänsä ja henkilökohtaisilta ominaisuuksiltaan miellyttäviä tai vähemmän miellyttäviä. Ensisijaisesti ei kannata jakaa tyylipisteitä ja lähteä makutuomariksi. Asiat ratkaiskoon.

Laajan kansankin kannattaisi alkaa lisää nähdä tyyliseikkojen ja imagojuttujen sekä tietenkin valtamedian liian usein viljelemän palturin taakse. Se, toteutuuko tämä, on vähän fifti-siksti, kuten Matti Nykäs-vainaa olisi saattanut lohkaista. Itse en tähän hevin usko, paitsi ehkä sitten pelastuslaitosta kiljutaan hätiin, kun talo on jo ilmiliekeissä.

Ps. Jos kannatusluvut tuottavat laskusuunnassa oleville poliittisille puolueille päänvaivaa, niin entä jos siihen kehitettäisiin luova ratkaisu: lisätään kokonaiskannatusprosentti nykyisen sadan sijasta kahteensataan! Ja tuplataan se taas aina seuraavissa vaaleissa. Silloin myös vaaleissa äänimäärältään kutistuvat puolueet saisivat lisäprosentteja, elleivät nyt ihan nollaan putoaisi, ja kaikki olisivat iloisia. Ei muuten, mutta juolahtipa jotenkin vain mieleen tästä nykyisestä suvaitsevaislogiikasta. Se kun on niin älyllisesti häikäisevää…

Pss. Otan vielä kantaa Päivi Räsäsen puolesta: annettakoon hänen käyttää sananvapauttaan arvostellessaan kristillisiksi katsomiensa perustein ilmiöitä, joita ei pidä kristillisinä ihanteina. Ja myös kirkkonsa toimintaa. Maallisen vallan ei pitäisi tällaiseen puuttua, se voi siinä astua liian ison Olennon varpaille, uskoipa asiaan tahikka ei.

Tietoa julkaisijasta

A drop in the ocean

Olen aika paljon somemaailmassa kokenut keski-ikäinen mieshenkilö, joka kävi näitä tämäntyyppisiä vaihtoehtomediahakuisia nettikeskusteluja jo ennen kuin koko ilmiö oli edes kovin tunnettu. Yleissivistystä on kohtuullisesti ja koulutuspohjaa opistosta yliopistoon.