Blogit

Sikakohu iski galaksit räjäyttävällä voimalla!

Kuva Pixabay.

Korostan ensinnäkin henkilökohtaisesti, ettei vain jää epäselväksi, että pidän eläimistä, enkä halua niille mitään ylimääräistä tai muutakaan kärsimystä. Olkoon tämä jonkinlainen ”disclaimeri” näin niin kuin lähtöön. En myöskään lainkaan vastusta sitä, että joku on kasvissyöjä. (Mutta ehkä huolehdit sitten mm. B12- ja D-vitamiinilisästäsi?)

Tämä kirjoitus perustuu loka-marraskuun vaihteen päivien Iltalehden valtaisan palstatilan saaneisiin artikkeleihin, kun muuan eläinfani havaitsi jonkun, ilmeisesti pahasti toimivana pitämänsä sedän, kuskaavan sikaeläimiä (sus scrofa domesticus) ajoneuvoon ilmeisesti teuraalle. Miesoletettu mm. peräti karjui ja siat kiljuivat. Sieltä nämä possukat sitten päätyvät meidän monien ahneiden ja julmien ihmisolentojen (homo sapiens) ruokalautaselle.

Juttu on Iltalehdessä luistanut tähän tapaan (en kuitenkaan viitsi mainita henkilönimiä): ”Keskustelu teurastamoon matkalla olleiden sikojen kohtelusta lähti liikkeelle aiemmin tällä viikolla, kun henkilö X kertoi Facebook-päivityksessä puuttuneensa eläinten kohteluun HKScanin Forssan-tehtaalla. Henkilö X väitti kuulleensa lastauslaiturilla miehen karjumista ja sikojen huutoa.”

”Poliisi on päättänyt aloittaa esiselvityksen väitetystä sikojen kaltoinkohtelusta HKScanin Forssan-tehtaalla, kertoo rikoskomisario X Hämeen poliisilaitokselta.”

Itsekin mussutan tätä kirjoittaessani hotdogia. Nyt äkisti heränneen omantuntoni soimaamana katson kauhuissani, että ehkäpä tämänkin syömäni sämpylän välissä olevan nakin raaka-aineeksi on joku arvoisa sikaparka joutunut heittämään henkensä. Voi kamalaa! Pitäisikö ratkaisuksi koko sikatalouselinkeino lakkauttaa? Kyllä tietysti, eikö niin?

Kyseinen lihatuotantofirma koettaa puolustautua: ”HKScan on kiistänyt väitteet sikojen epäasiallisesta kohtelusta. Lihatalon mukaan henkilökunta, kuljetusyrittäjä ja valvova eläinlääkäri eivät ole huomanneet normaalista poikkeavaa tapahtumaa eläinten purkamisen aikana.”

Tapahtumasta tehtiin viraali video, jossa siis joku setä oikein pakotti pikku possukaiset autoon. Lihayritys kuitenkin jatkaa sinnikkäästi puolustustaisteluaan: ”Videossa ei ole mitään epäasiallista. Siat kulkevat autosta ulos rauhallisesti ja maata haistellen. Kuljettajan toiminta on rauhallista ja esimerkillistä, Eviran Forssan yksikön johtava tarkastuseläinlääkäri lausui HKScanin tiedotteessa.”

Sitten pelottava painostusjärjestö havahtuu tähän traagiseen tapahtumaan: ”Oikeutta eläimille on pyytänyt HKScanilta nähtäväkseen valvontakamerakuvaa koko kyseisen päivän ajalta.” Olen jo kauan ihmetellyt, että mistä näitä kuin valtio valtiossa olevia hyvehehkuvia ihmiskunnan majakkajärjestöjä oikein syntyy. Niillä on aina vapaa pääsy valtamedian paraatipaikoille lausuntojaan antamaan ilmeisen samanhenkisten toimittelijakavereidensa suosiollisella avittamisella.

Mutta jatketaanpa. Jos me kaikki ihmiset alkaisimme sittenkin vain mutustamaan vaikka ruohokorsia ja koivunlehtiä? Tosin nekin kasvipoloiset haluaisivat varmaan elää tulematta raa’asti jauhetuiksi hampaidemme välissä ja joutumatta vatsahappojemme sulateltaviksi.

Samalla järkeilyllä ei oikeastaan missään luonnossa pitäisi ihmisen ollenkaan tallustaa, koska jokaisella askeleella – ainakin kesällä – jalkojen alle lenkkipolulla tallautuu todennäköisesti lukuisa määrä erilaisia ötököitä. Saattaapa jokunen muurahainen ja leppäkerttukin menettää ainutlaatuisen henkensä, kun paha ihminen tunkeutuu kunnianarvoisten luontokappaleiden luontaiseen elinpiiriin. Ajattele: jos ei liikkuisi siellä, niin nekin monet öttiäiset olisivat luultavasti vieläkin hengissä! Tai sitten eivät, mutta se on jo toinen asia…

Monet meistä tiedostavat seuraavan: on erittäin epäkiitollista olla tiettyjen vihervasemmistolaisten piirien silmissä lihaa syövä, kalpeahipiäinen, eurooppalainen, kristilliseen yhteisöön kastettu keski-ikäinen heteromies. Varmaan nainenkin. Jos nääs meikäläisiä ei olisi olemassa ollenkaan, niin maailmahan ekosysteemeineen olisi suorastaan paratiisi! Ja kaikki vain ihmisen pahuuden, luonnon kiertokulkuun puuttumisen ja yleensäkin koko ihmiskunnan olemassaolon vuoksi.

Pitäisikö koko ihmiskunta peräti lakkauttaa, jotta viattomat luontokappaleet saisivat elää auvoista yhteiseloa? Nämä kaikki elikothan ovat niin kilttejä, kultaisia ja hellävaraisia toisiaan kohtaan. Mikään niistä ei kaltoinkohtele omiaan eivätkä tietenkään vieraslajejakaan.

Nehän eivät taistele reviireistään, lisääntymisoikeudestaan ja laumahierarkiastaan. Eivät varsinkaan syö toisiaan elävältä, nehän ovat sivistyneitä ja varsin humaaneja olentoja, joten miksi ne aiheuttaisivat kärsimystä toinen toiselleen? Elikkä niin ja sillä viisiin.

Sioista kohkaamaan rupeaminen saattaa liittyä myös lähi-itäläisten uskonnon rynnimiseen länsimaailmaan. Nämä toimittajantekeleet eivät asiaa ehkä niin tiedostakaan, mutta alkavat pikkuhiljaa hilata asennettaan ”soveltuvaan” suuntaan.

Seuraavaksi negatiivisen huomion kohteena vuorossa ovat varmaan sitten koirat, suomalaisten suosikkilemmikit, joita ei liiemmin katsota hyvällä Lähi-idässä. Näin ennakoin. Seurataanpa tilannetta kuinka käy. Koira (canis lupus familiaris) kun on muutenkin niillä seuduin yleinen haukkumasana.

No, mistäpä kunnon suvaitseva maailmanhalaaja ei luopuisi eksoottisten tulijoiden mielen pahoittamisen välttämiseksi. Mikä näitä luonnon ekosysteemistä ja luonnonlaeista https://www.google.fi/search?dcr=0&source=hp&ei=_Q7cW7bvBcj7swGdoKeQAw&q=luonnonlait&oq=luonnonlait&gs_l=psy-ab.3..0j0i30k1l4j0i10i30k1l2.916729.921059.0.921964.14.11.0.0.0.0.114.1081.7j4.11.0….0…1c.1.64.psy-ab..3.11.1080.0..35i39k1j0i67k1j0i131k1j0i131i67k1.0.P2mJxi_fZPw

(karsean kokoinen lähdeviittaus) vieraantuneita puunhalaajia ja naturaali-idealisteja vaivaa?

Turha kysyä – järjellistä vastausta ei ole eikä tule. Voi mitä luonnosta ja elävästä elämästä vieraantumista…! Ihmiskunta tulee aina käyttämään hyväksi luontoa ja luontokappaleita.

Ja toisaalta jo omassa kehossamme (lähinnä suolistossamme) majailevat mikrobit jo odottelevat malttamattomina kuukahtamistamme päästäkseen hajottamaan meidät osaksi luonnon kiertokulkua.

Mutta koko aihetiikka on kuin nyhjää tyhjästä. Yhtäältä naurettavaa ja harmitonta, mutta toisaalta vakavaakin, sillä tämä kaikki asettaa meidän peruskansalaisten tavat ja normikäyttäytymisen yhä ahtaammalle. Emme ehkä kohta saa olla enää yhtään mitään. Sitä emme voi sallia, emmehän?

Tietoa julkaisijasta

A drop in the ocean

Olen aika paljon somemaailmassa kokenut keski-ikäinen mieshenkilö, joka kävi näitä tämäntyyppisiä vaihtoehtomediahakuisia nettikeskusteluja jo ennen kuin koko ilmiö oli edes kovin tunnettu. Yleissivistystä on kohtuullisesti ja koulutuspohjaa opistosta yliopistoon.