Blogit

Sinä keskusta taivallat vähin valoin kohti pimeää

Niin, Suomen Keskusta – lunttasin vähän Wikistä tietenkin –  yleiskielessä nimesi on keskusta. Noin vaan – tuttavallisesti ja pienellä kirjoitettuna. Lyhenteesi on Kesk. Ruotsiksi Sinut tunnetaan uljaalla nimellä, joka on peräti Centern i Finland.

Parkaisit itsesi maailmaan äitisi synnytyskanavasta vuonna 1906 alkuperäisenä nimenäsi Maalaisliitto. Välillä viihdyit nimellä Keskustapuolue, ja sitten 1988 sait nykyisen nimesi.

Muistan, kun joku keskustalainen toimija mainitsi jossain lehtihaastattelussa, että hyvä nimenvaihdos, vihdoinkin loppuu se ”keputtelu”. Loppuiko? Ei.

Valitan, mutta arvon Suomen keskusta, aion nimitellä Sinua pääasiassa kepulipuolueeksi tässä blogissa. Olen tainnut olla osaltani lanseeraamassa tätä väännöstä Sinun nimestäsi, sillä sen sinä totisesti ansaitset. Ne kuuluisat ”siltarummut” ovat pientä nykyiseen verrattuna.

Olet niin valtavasti muuttunut – etkä ollenkaan eduksesi. Kunniaksesi on mainittava, että riveistäsi on noussut Suomea rakentamaan peräti kaksitoista pääministeriä ja kolme presidenttiä. Onnittelut! Olet siis epäilemättä aikaansaanut paljon oivallista tälle maalle. Suomestahan on tullut yksi maailman johtavista maista – pieni, mutta kehittynyt ja koulutettu. Täällä on pitkä eliniänodote, puhdas juomavesi, alhainen lapsikuolleisuus, köyhäkin voi päästä tohtoriksi, jne. Sinulla, Keskusta, on oma ansiosi tässä – suurikin.

_ _ _

Tilanne alkoi muuttua Suomen kannalta surulliseksi 1990-luvun alkupuolella. Se on jo tullut selväksi, että erkkomedian tuolloinen valtias ja perillinen nakitti käytännössä kaikki johtavat suomalaiset sanomalehdet julistamaan Euroopan unionin jäsenyyttä ennen EU-kansanäänestystä etusivujensa ja pääkirjoitustensa täydeltä. Se myös toteutui Helsingin Sanomat johtotähtenä. Netti ei tuolloin merkinnyt mitään, vaan nimenomaan lehdistö.

Sinä, kepulipuolue, teit valintasi mm. vaihtamalla joka tapauksessa monisärmäisen ja kontroversiaalin, silloisen valtamedian piikittelemän monitaituripoliitikon Paavo Väyrysen Esko Ahoon, joka johtikin Sinut kuulemma peräti suureen vaalivoittoon.

Siis Sinä muutuit. En ollut ollenkaan vakuuttunut muutoksesi oikeasta suunnasta. En rehellisesti sanoen pitänyt kannuslaisen Ahon Eskon lipevän selittelevästä olemuksesta, vaikka kyseinen mies siihen aikaan saikin huutia ja kyytiä sekä pääkaupunkilaiselta valtamedialta ”kännykkäisänä” olemisesta (Ahon tultua johtoon ja pääministeriksi, valtamedia myös kyseli ivallisesti, että Esko ”Who”).

Sinun puheenjohtaja-Eskosi, kepulipuolue hyvä, otti joka tapauksessa uljaasti Viinasen Iiron (kok) kanssa vastaan kaiken sontamyrskyn, vaikka kimpussasi olivat milloin toimittelijat, milloin maajussit, kun taas kerran saavuit Brysselistä ”neuvottelemasta”, siis valitettavasti tosiasiassa alistuttamasta maatamme EU:n valtaan.

Erityisesti muistan tv:n iltaohjelman, jossa Aho päihitti sanavalmiudellaan silloisen sdp-päällikön Paavo Lipposen 6-0, kun Lipposka ei ehtinyt jahkailultaan sanoa melkein mitään Ahoa vastaan. Etsin kiihkeästi tapauksesta kertovaa Ilta-Sanomien numeroa paperinkeräyslaatikosta tarkalleen sanottuna 22.10.1994, mutta enpä löytänyt. Olinhan kiinnostunut politiikasta ja yhteiskunnallisista tapahtumista jo varsin varhaisessa ikävaiheessa!

Muistanpa myös lapsuuttani ns. umpikepulaisessa kunnassa, jossa isännillä oli Keskustan tukemana hyvät asemat, pelit ja vehkeet, jota kaikkea maanviljelijöiden pojat minulle, työläisperheen vesalle kehuivat. Kadehdin hieman, mutta arvostin. Ja vaikka maailmamme on muuttunut tuosta, NIIN EI SE NIIN PALJON OLE. Monenlaista tuotantoa voitaisiin pitää ja suosia Suomessa ns. lähiruokaa myöten, mikäli Suomi olisi aidosti itsenäinen maa.

_ _ _

Sinä olet sittemmin valinnut erilaisia johtomiehiä ja –naisia johtoosi. Näitä vanhasia, tiilikaisia, pekkarisia, kiviniemiä, saarikoita ja sen sellaisia. Tämä ihme sipilöinti ehkä kaikkein surkeimpana vastaamaan Sinun osaltasi maamme todelliseen hätään ja kehitystarpeisiin laittamalla vapaan kutsun kaikille kehitysmaalaisille, minkä seurauksena tänne valahti legioonakaupalla ”hädänalaisia”. Runsaasti pahuuttakin ilmeni sitten noiden myötä, ei siitä päästä puusta pitkään. Sipistelijä selitteli jälkikäteen asiaa, mutten uskonut ja näin, miten arkana ja alistuvana kyseinen vallankäyttäjä oli valtamedian edessä ihan alusta lähtien.

_ _ _

Mutta mitä Sinulle, arvoisa Keskustapuolue, tapahtui? Miksi muutuit? Miksi lähdit kalastelemaan suurkaupunkilaisten vesille eväillä, joita sinulla ei ole eikä ole koskaan ollutkaan? Olette selvästi johtoryhminenne halunneet muuttua salonkikelpoisiksi myös isoissa asutuskeskuksissa.

Mutta ei ole onnistunut EIKÄ ONNISTU, sillä Perussuomalaiset (uudistuttuaan kunnolla 2017), ON TULLUT tilallenne!! Aamen! Minäkin uskoin ja laitoin toivoni näihin timosoineihin ja jussiniinistöihin sekä vielä sampoterhoihin, marialoheloihin sekä eräisiin muihin. Mutta ei teillä ollut aikomustakaan toimia, kuten äänestäjänne tahtoivat. Naurettava sinis-liikkeenne kuihtui. Miten kehtasitte edes kuvitella muuta!

_ _ _

Sinulle, Arvoisa Suomen Keskusta, suosittelen seuraavaa: kun Sinulla on nyt valtamediankin laajalti käsittelemä hätä, huoli ja jopa paniikki johtoryhmäänne myöten, niin myöntäisit sen pääasian: ET OLE ENÄÄ VUOSIKYMMENIIN AJANUT TÄYDELLÄ SYDÄMELLÄ ÄÄNESTÄJIESI / KANNATTAJIESI TAHTOA!!! Selitys on näin yksinkertainen, arvon kepupäättäjät ja –pyrkyrit. Siis ihan todella – omaksukaa JUURI TÄMÄ aivosolukoihinne!

Kallis Suomenmaa on liukunut pikkuhiljaa vieraiden valtioiden syliin. Maksamme sinne paljon, saamme vähän. Sinulla, Kepu, ei ole enää suuntaa eikä sielua. Nykypersut hoitavat niin maaseudun kuin kaupunkienkin väestön edut asioissa, joissa Sinä olit ennen nasta!

Olen likipitäen samaa mieltä kuin esim. ”Professori”, jonka mukaan kepu joutaa (puolueena) jopa ”kuolla pois”:  http://professorinajatuksia.blogspot.com/2021/02/kuntapolitiikkapelia-ja-epayhtaloita.html Saatatte jäädä ”Sinisen entisen” tapaan pikkutekijäksi. Häpeällistä.

Siispä kaikkia keskustalaisia äänestää aikovat: muuttakaa mieltänne ajoissa. Äänestäkää perussuomalaisia taikka jotakin vaihtoehtopuoluetta, joka jo heti leimallisesti lupaa olla ”suomalaista” mieltä ja pitää pienen Suomen etua. Anteeksi vain, mutta esim. tämä koronakriisi on sen osoittanut: olisin ollut itsenäisen Suomen jäsen, joka ei ärsyttäisi naapuri-Venäjää, jonka Sputnik-koronarokote on kuuleman mukaan erinomainen, myös lukemani suomalaisviranomaisen mielestä. Kankean EU:n sijaan itänaapuri voisi rokotuttaa meidät pikaisesti, eikä mitään typeriä pakotteita sille tai tyttöhallituksen manifesteja tarvittaisi.

_ _ _

Yksi esimerkki: Lääkkeiden saatavuuspuuteilmoitukset (siis tiettyjä lääkkeitä ei ole saatavilla apteekeistamme), ovat lisääntyneet valtavasti vain jo kymmenessä vuodessa. Lähteen tähän löydätte ihan valtamediastamme, mutta ennen siis lääkkeitä valmistettiin jopa Suomessa, mutta vähintään Euroopassa. Nyt enenevästi Kiinassa ja jopa Intiassa. Ihan valtamedia on kirjoittanut näistä asioista tässä äskettäin, joten epäilijöiden sopii tutkailla sieltä.

Olemme lisääntyvästi tällaisten ailahtelevaisten ja kaukaisten maiden varassa, ja tämä on sitä huonoa globalisaatiota vain yhtenä esimerkkinä, jota ilmeisesti Trump olisi vastustanut ja jota Suomenkin pitäisi, kun täällä kuulemma valmistettiin lääkkeitä omastakin takaa vielä takavuosikymmeninä. Nyt ei, kun nostetaan voitot ylös, minimoidaan kustannukset – ja toisin kuin vihreä kammopuolue väittää – maksimoidaan luonnon saastuminen ja ihmisoikeuksien polkeminen luopumalla meidän tavastamme toimia ja vaihtamalla se diktatoris-alkeellis-kehitysmaalaiseen. Jos siellä olisi hyvä olla, miksi he tänne vyöryisivät? Näin se vain on.

_ _ _

Toistan omalta vaatimattomalta osaltani: elleivät jokaiset valtakunnalliset, viralliset vaalit vastedes johda kansallismielisten suomalaisten puoluetoimijoiden voittoon ja vähintään nouseviin kannatuskäyriin, on Suomi myyty ja sulautuu osaksi kansainvälisten, kansoja rikkovien, epämääräisten voitontavoittelijatahojen pelinappulaksi, ja tulevaisuus on synkkä. Sinä Keskustan äänestäjä: vilpitön neuvoni siis on, että muutu automaattisesta ja perinteisestä keskustalaisesta muuksi kuin kepuliksi, joka joudut olemaan tätä nykyä. Hyppää noiden city-kepuliinien kyydistä kunnon suomalaiseen systeemiin takaisin – sitä sinä oikeasti kaipaat. Et halua joutua hylkiöksi oudoksi muuttuvassa Suomessa, johon kaiken maailman pölhöt virtaukset lujaa lyövät sekä palvelusi ja sinusta välittäminen heikkenevät. Et ymmärrä enää kieltä, jota täällä puhutaan, ja arvosi pakkolaitetaan uusiksi vailla valitusoikeutta. Siis herää!

Tietoa julkaisijasta

A drop in the ocean

Olen aika paljon somemaailmassa kokenut keski-ikäinen mieshenkilö, joka kävi näitä tämäntyyppisiä vaihtoehtomediahakuisia nettikeskusteluja jo ennen kuin koko ilmiö oli edes kovin tunnettu. Yleissivistystä on kohtuullisesti ja koulutuspohjaa opistosta yliopistoon.

Kansalaisen verkkokauppa

Advertisement