Blogit

Sukupuolta kaksi – mielipiteitä monta

Käsittelen tätä kuumaa aihetta käyden välillä teoretisoinnin ja filosofiankin puolella. Aika on kuin tuossa kuvituskuvassa oleva virta. Se tulee jostakin ja soljuu johonkin. Se on olemassa ja jatkaa liikettään, olimmepa me sitä todistamassa tai emme. Vesi on materiaa, ”palanutta vetyä”, jota gravitaatio, Maan vetovoima, vetää väsymättömästi puoleensa. Poikkeuksia ja häiriötilanteita voi kuitenkin esiintyä: vesi voi jäätyä, jolloin se jähmettyy ja pysähtyy. Tai vedentulo voidaan katkaista taikka vesi voi kuivua, jolloin sitä ei kerta kaikkiaan enää ole.

Elämänkäänteet täällä ihmiskunnassa ovat hieman samankaltaisia. Erilaisia virtauksia tulee ja menee. Olosuhteet muuttuvat. Vaikuttaa siltä, että kun ihmisillä on tarpeeksi aikaa ja fyysiset perustarpeet ovat kunnossa, tervettä elämää on paljon jäljellä, eikä sotiakaan ole ollut aikapäiviin, niin he alkavat miettiä kaikenlaista. Turhaakin. Siis tosi, tosi, tosi tarpeetonta.

Taisi olla nyt viime juhannuksena, kun kuljin marketin lehtitelineen ohitse. Molemmissa iltapäivälehdissä komeili taas kesäiseen malliin vähäpukeisen, hemaisevan naisen (no jaa, makuasia) kuva kannessa. Näillä sitä katseita vangitaan yhä ja myydään lehtiä! Lihava mies ei kelpaisi missään nimessä, tuskin ylipäätään mies. Eikä käy kyllä ikääntynyt leidi tai turvonnut femakkokaan. Joku julkkis saattaa poikkeuksena mennä joskus läpi.

Naiset ehkä katselisivat joskus miehiäkin, mutta he näköjään tyytyvät siihen, että lähes kaikkea myydään kasvoilla ja vartaloilla, jotka kuuluvat nuorelle naiselle. Jopa lääkkeitä apteekeissa isoilla naisennaamajulisteilla. Tällainen epätasa-arvoinen pikkuseikka vaan?

Nyt on keksitty, että tehdään miehenä ja naisena olemisesta ongelma, joka pitää ratkaista jotenkin. Joku kristitty kenties havaitsee tässä antikristillisen kapinan siemenen; onhan lausuttu, että ”… mieheksi ja naiseksi hän loi heidät.” (1.Moos.1:27.) Kannattaisi miettiä myös lisääntyvän islamin Euroopassamme, että traditionaalisessa islamissa kaksiarvoinen mies-nais-jako on ehdoton ja ihan keskeisiä opinkappaleita. Tämä jatkuu tuonpuoleisessakin.

Ainakin islamilaisessa paratiisissa on puhtaasti heteromiehistä silmää hiveleviä näkymiä: https://www.hs.fi/sanomapro/art-2000002806446.html (lue jutun loppupuolelta). Tosin jotkut sanovat näitä vertauskuvallisiksi näyiksi, ei oikeasti aisti-iloitteluun viittaaviksi.

Kuitenkin Uuden testamentin taivaskuvaus on merkittävästi erilainen: tuonen mailla ei enää ole miehiä tai naisia, vaan ”he ovat kuin enkelit taivaissa” (esim. Mark. 12:25).

Puolestaan tämä perusteellinen opas kertoo, kuinka nainen ja mies erotellaan islamissa: ”…naisen ja miehen välillä on luontaisia ja kiistämättömiä eroja, ilman että erolla tässä tarkoitetaan toisen paremmuutta toiseen nähden. Ero viittaa pikemminkin siihen, että sukupuolet täydentävät toisiaan elämässä.” https://www.islamopas.com/bok/asema.htm

Tuo islamin opas tuo huolellisesti esiin omasta näkökulmastaan, mikä on ja on ollut vikana suurin piirtein kaikissa muissa kulttuureissa ja uskonnoissa islamiin verrattuna ja miksi islam on paras. Mutta olen suvaitsevainen: siitä vaan, kaikin mokomin, ei se minua häiritse.

Teen kuitenkin eri tulkinnan oppaan monille väitteille. Syitä on. Siksi meidän kaikkien pitäisikin antaa keskustella. Niin islamilaisissa maissa kuin täällä kaikkialla muuallakin ilman pelkoa vainoamisen kohteeksi joutumisesta. Mutta ei nyt islamista enempää, ja oppaasta otetussa juuri tuossa lainauksessa on myös kristillisesti katsoen ihan oikeansuuntaista asiaa.

Kuitenkin ainakin fanaattisimpien ”monikulturellien” kannattaisi miettiä vielä kerran, että mitä te oikein aiotte omalla luvallanne yhdistellä sopusointuiseksi, ristiriidattomaksi kokonaisuudeksi. Erilaiset näkemykset tulisi hyväksyä ja niiden esittäminen sallia, vasta sitten asiaan voisi uskoa. Pakotus ja tyrannia eivät luo onnellista ihmistä versiona 5.0.

Ja kun ei kuitenkaan olla ihan kaikesta aina samaa mieltä, niin tarpeeksi yhteiskuntaa koossa pitävää liimaa täytyisi silti löytyä ja tietyistä peruskäsityksistä ja –oikeuksista vallita riittävä yksimielisyys, ettei kulttuuri mene tyystin pirstaleiksi. Jos nimittäin paketti leviää käsiin, kaatuu koko yhteiskunta. Sitä ei kannata kenenkään toivoa. Ei edes anarkististen tahojen.

Suvakistolla on paha tapa toiveajatella asiat sellaisiksi kuin he haluaisivat niiden olevan, ei niinkään katsoa rehellisesti peiliin. Kuitenkin nämä monenlaiset, oikeastaan keskenäänkin päinvastaisia asioita ajavat porukat hilluvat erilaisissa ”miakkareissa” ja paistattelevat valtamediassa hillittömänlaajuisen palstatilan kera kinuen jos minkäkinlaisten oikeuksien perään. Vaikka niistä puuttuisi sekä pää että häntä. Enemmistön pitäisi taipua kaikkeen.

Yritän vain ilmaista tässä koostettuna, että kaikki voimat tässä maailmassa eivät kannata sellaista rajattomuutta, että kuka tahansa voi tuntea tai päättää olevansa mitä tahansa, tai ellei ole, niin yhteiskunnan pitää hoidella ja kustantaa hänet haluamakseen hahmoksi. Ei onnistu.

Kyllä se tasan tarkkaan tiedetään, kumpi on mies, kumpi nainen – aina kun tarvitaan ja halutaan! Sitten on biologis-lääketieteellisiä poikkeuksia, esim: (osa materiaalista on karua)

https://www.google.fi/search?q=genital+anomalies&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwiLjPSch6zjAhXmpIsKHbHCBT0Q_AUIECgB&biw=1344&bih=705

Näissä tapauksissa ihminen pyritään leikkaamaan tai hoitamaan kuntoon, jossa siedettävä elämä on mahdollista. Siihen on silloin ratkaisevan painavat syyt. Nämä kehityshäiriöt, geenivirheet ja kromosomipoikkeamat ovat poikkeuksia normista. Normista, johon luontokin pyrkii. Tieten tahtoen ihmisyhteisön ei pitäisi lähteä ihmistä muokkaamaan aivan toiseksi kuin mitä terve yksilö on syntynyt. Ei painostamaan eikä propagoimaan asiasta. Ja varsinkin kehittyvät ja aivan keskeneräiset ihmisentaimet, lapset, pitäisi jättää tältä rauhaan.

Se on tosin hyvä tiedostaa ja ymmärtää, että erilaiset moraaliset, idealistiset, uskonnolliset ym. alkuperäiset ja arkaaiset ihanteet eivät läheskään aina toteudu, ja silloinkin elämän on jatkuttava. Marginaali-ilmiöistä ja luonnonoikuista ei silti pidä vääntää hyveitä, jotka eivät pelkästään tule ulos kaapista vaan kaapin päälle asti. Me monen sortin konservatiivit emme pidä tällaisista arvokeikauksista ja niistä aiheutuvien ongelmien ja kärsimysten peittelyistä.

Tietoa julkaisijasta

A drop in the ocean

Olen aika paljon somemaailmassa kokenut keski-ikäinen mieshenkilö, joka kävi näitä tämäntyyppisiä vaihtoehtomediahakuisia nettikeskusteluja jo ennen kuin koko ilmiö oli edes kovin tunnettu. Yleissivistystä on kohtuullisesti ja koulutuspohjaa opistosta yliopistoon.