Blogit

Suomi? = hölmölä? = hölmölä!

Otsikolla viittaan professori Kari Suomalaisen (1920-1999) sanomisiin. Kannattaa googlata hänen tuotoksiaan Sanoman palveluksessa. Ruotsi on mitä selvimmin myös tätä ja vielä enemmänkin. Norjallakin taitaa olla pulmansa vihasaarnaajiensa kanssa tuon tuosta.

Tämän blogin asian haluan tiivistää tässä: onko todella näin, että Suomen pitää olla kaikkien maailman kehitysmaasotien, kärhämien, kahinoiden ja konfliktien hävinneiden osapuolien turvasatama?

Siis tänne vain kaikki te sadattuhannet ja miljoonatkin kaverit, Suomi-neidon hameen alle. Suomi maksaa ja paijaa loppuikänne.

Monet ovat sanoneet jo, että siis jos joku lähi-itäläinen heppu yltää koko Euroopan läpi peräti tähän Suomilandiaan saakka laususkelemaan asyluminsa, vetämään vähän lonkkaa vokissa ja puuhastelemaan kenties hieman muutakin lystiä, kivaa ja hauskaa täällä, niin Suomi on sitten vastuussa sekä hänen elämästään ja mahdollisesta kuolemastaankin, mikäli heppu päättää palata tai hänet lähetetään takaisin isiensä maille.

Siellä hän, monen kymmenen miljoonan asukkaan maassa, luonnollisesti hakeutuu pikimmiten oletettujen uhkaajiensa pistoolinpiippujen eteen ja ilmoittaa: heippa vaan, täältä minä tulin! Ja sitten jos ja kun käy kalpaten, niin meidän vikammehan se on.

Sitten nerouden huipentumana ketään muutakaan ei ilmeisesti saa enää palauttaa, vaikka olisi kuinka turvapaikkaoikeudeton ja rasitteeksi maallemme.

Eikä tämäkään voi pelittää, että määrätön joukko kehitysmaalaisia käy täällä käväisemässä ja saadaan kenties jotenkin palaamaan maahansa suomalaisilta veronmaksajilta saatu ”kotiuttamisraha” lompakossaan.

Emmekö mekin täältä saisi matkustaa vaatimuksinemme esim. joskus aiemmin mainitsemani Brunein sulttaanin maahan tai Persianlahden rikkaisiin öljyvaltioihin (Qatar, Yhdistyneet arabiemiraatit, Kuwait, Bahrain), tulla siellä kestitetyiksi ja saada vielä taskut täyteen taaloja, kun majoitusaika päättyy ja patistellaan lähtemään alkuperämaahan?

Ja tietenkin jos ikinä kuolemme täällä Suomessa varsinkin väkivaltaan tai onnettomuuteen, niin nämä maat ovat siitä vastuussa ja joutuvat valtavan itsetutkiskelun kohteiksi sekä kieriskelemään tomussa ja tuhkassa loputtomien itsesyyttelyjen kera.

Olen pieneltä osaltani yrittänyt pienessä päässäni pienillä aivoillani miettiä tätä logiikkaa, mutten ole valitettavasti tullut paljoakaan hullua hurskaammaksi. Te viisaammat olette kyllä jo kiitettävästi tätä tehneet, mutta avatkaa vielä lisää tätä tematiikkaa, meikä ei enää tahdo jaksaa.

Jos Suomi on niin mulkerovaltio rasismeineen, niin miksi tänne kannattaa vaivautua jostain tosi kaukaa, kuten loistomaista Afganistan, Irak ja Somalia? Ehkä Suomi ei kuitenkaan olekaan niin onneton surkimuslandia tulijoille? Ainakin se kuluttaa paljon rahaa näihin muukalaisiin.

Suoraan sanoen, koko tämä nykyinen asetelma on aivan uskomaton ja älytön. Varsinkin me sen tiedostamme, jotka olemme nähneet sen aiemman Suomen. Kenen etu oikein on, että Suomi ajautuu vararikkoon ja muuttuu turvattomaksi ja inkoherentiksi?

S u o m i  o n  o n n e t t o m u u d e k s e m m e  n y k y ä ä n  H Ö L MÖ L Ä.

Tietoa julkaisijasta

A drop in the ocean

Olen aika paljon somemaailmassa kokenut keski-ikäinen mieshenkilö, joka kävi näitä tämäntyyppisiä vaihtoehtomediahakuisia nettikeskusteluja jo ennen kuin koko ilmiö oli edes kovin tunnettu. Yleissivistystä on kohtuullisesti ja koulutuspohjaa opistosta yliopistoon.