Blogit

Timo – ja vallanhimo?

Vielä tämänhetkinen ulkoministeri ja Perussuomalaisen puolueen alkuperäinen luojaherrakainen Timo Soini avautuu Ilta-Sanomissa 27.4. liikuttavan hellyttävästi (paitsi, että ivahymyilyttää hieman, eikä niin vähääkään).

https://www.is.fi/kotimaa/art-2000006084989.html

Miten tämänkaltainen mies, joka alun perin joutui vetämään valtamediankin edessä lähes yksinään kaikki sontaryöpyt niskaansa edes varovaisesti arvostellessaan yltiöhöveliä maahanmuuttopolitiikkaamme ja EU:n yhä musertavammaksi käyvää ylivaltaa, voi muuttua näin paljon? Ja tuskin edukseen.

Mutta enemmittä esipuheitta, antaapa Timpan törista ja otetaan vähän kantaa välissä:

Ensin jo alkukuvassa Timo komeilee uljailla kasvoillaan kuvan täydeltä ja sanoo: ”sinisten murskatulos eduskuntavaaleissa oli järkytys”.

Täh? Ai, miten niin oli vai? Tehän toteutitte yhden häpeällisimmistä poliittisista ”urotöistä”, mitä ikinä on itsenäisen maamme poliittisessa historiassa nähty. Oli typerryttävän tyhmä näky havaita teidät, sittemmin ”sinistyvät” henkilöt siellä jossain huoneessa seistä tököttämässä muka uutta vaihtoehtoa edustaen.

Olin varautunut siihen, että jos kaikki menee huonosti, niin valituksi tulee vain Jussi Niinistö. Mutta en ajatellut, että ihan näin huonosti voi mennä”, Timo Soini sanoo. Siis, hitsi, Timo hei, alkaisit ajatella – siis ihan niinku oikeesti.

Ulkoministeri Timo Soini istahtaa terassituolille New Yorkin ytimessä sijaitsevan hotellin sisäpihalla. Iso mies riisuu takkinsa, kahmaisee mukanaan tuomastaan kupista kourallisen popcorneja ja hörppää päälle cokista.”

Jos ei poliittisesti isoksi, niin ehkä ainakin kehollisesti kookkaisiin mittoihin saattaa yltää ministerinä, joka istuksii pehmopenkeillä ja matkustelee tuhkatiheään ympäri maailmaa, ja veronmaksajat täällä ja muuallakin kustantavat mahtavat ateriat vuorokaudet, viikot, kuukaudet, vuodet ympäri.

En sinänsä pilkkaa tässä vähän tuhdimmassa kunnossa olevia (olen itsekin ollut, ja kilojen vähentäminen oli erittäin tuskallinen ja pitkä prosessi), mutta näyttää vähän siltä, että tämä on nyt sitä Timon havittelemaa unelmaelämää.

Lehti mainitsee, että ”Aurinko paistaa ja elämä hymyilee”. Timo ihailee siis maisemia nyt mahtavassa maailmankaupungissa Nyyjoorkissa, ja onpa miekkonen tavannut taas parit maailman silmäätekevätkin. Timohan tekee rauhantyötä ja paljon muuta hyvää ja kaunista.

Timolta tietenkin löytyvät mielipiteet joka asiaan, mutta ei oteta niitä kaikkia nyt tähän. Ei vain jaksa. Ei voisi vähempää kiinnostaa. Timo itse nimittäin tietenkin näkee itsensä vallan mainiossa valossa suurine urotekoineen ja rauhantöineen maailmojen keskipisteessä.

Hän ottaa ja pläjäyttää tiskiin seuraavankinlaisen lausuman: ”Sanon vain sen, että itse johdin puoluetta 20 vuotta. Jos Halla-aho kestää viisi vuotta, mitä epäilen, niin palataan sitten asiaan.”

Jaa, että mihin asiaan? Voinhan erehtyäkin, mutta luuletko todella, että tämä puolue ja varsinkaan heidän äänestäjänsä palaavat sinun kanssasi mihinkään ns. ”asiaan”?

Timo rupattelee siis kaikenlaista muutakin tässä artikkelissa, mutta henkilö, joka voi täydellisesti kääntää takkinsa ja erehtyä totaalisti, ei saa minun eikä usean muunkaan hyväksyntää. Ei nyt eikä koskaan enää. Olisit hyväksynyt demokraattisesti valitut, uudet johtohenkilöt puolueeseesi! Katsos, (nyt jo entiset) kannattajasi ja äänestäjäsi halusivat sitä.

Sinun, herra ulkoministeri Timo Soini, olisi pitänyt pitää linjasi. Puolustaa meitä heikko-osaisia. Jatkaa linjaa, jossa pieni Suomi ei voi olla kaikkien kehitysmaakansojen Pohjolan vastikkeeton auttamismessiassossutoimistomaailmansyleilijä. No kun ei vain voi.

Euroopan taloushölmölöiden velkoja emme rupea makselemaan. Selvästi sopeutumattomat maahantulija-ainekset ulos täältä ja sassiin. Emme ole missään vastuussa varsinkaan mistään rikollisesta väestä. Etkä ole saanut mitä ilmeisimminkään mitään kelvollisia palautussopimuksia aikaan Lähi-idän hankalien valtioiden kanssa. Et, vaikka vuosia on kulunut.

Ilta-Sanomat jatkaa seuraavasti: ”Soinin nauttiessa ministeripäivistään – ravikielellä siitä kuuluisasta hillotolpasta – ovat hänen ympäriltään kuihtuneet sekä hallitus että puolue.”

Juha Sipilä päätti kaataa hallituksensa viimeisenä oljenkortenaan ennen eduskuntavaaleja. Keskusta ei sillä pelastunut, vaan kärsi vaaleissa kaikkien aikojen rökäletappion.”

Suuremman pettymyksen koki ainoastaan Soinin aatteellisen perinnön raunioille perustettu siniset, joka ei saanut eduskuntaan yhtään edustajaa. Teknisesti puolue on edelleen olemassa, mutta tulevaisuus näyttää synkältä.” Ja Timo on siis niin järkyttynyt.

Nolointa tässä on, että tämä kaikki on muka siis jokin järkytys Soinille. Miten voisimme muutenkaan luottaa huteraan arvostelukykyysi? Samoin kepulipuolueelle antaisin terveisiä, että aikansa nuornousukas Esko Ahon kyydissä kenttä ja kepulilainen city-eliitti alkoivat yhä enemmän vieraantua toisistaan.

Ensinnäkin, miksi kepulijohto lähti sille linjalle, jolle lähti? Maaseutu on vain kurjistunut. Miksi äänestäjät pitää pettää? Ei voi käsittää. Ja te nyt nahkanne luoneet perussuomalaiset: älkää missään nimessä koskaan tehkö tuonkaltaista virhettä.

Tietoa julkaisijasta

A drop in the ocean

Olen aika paljon somemaailmassa kokenut keski-ikäinen mieshenkilö, joka kävi näitä tämäntyyppisiä vaihtoehtomediahakuisia nettikeskusteluja jo ennen kuin koko ilmiö oli edes kovin tunnettu. Yleissivistystä on kohtuullisesti ja koulutuspohjaa opistosta yliopistoon.

Kansalaisen verkkokauppa

Advertisement