Blogit

Tintin kauhein tilanne

Jokainen tuntenee ja on lukenut Tintin sarjakuvan (Seitsemän kristallipalloa, v. 1948), jossa riivattu muumio tulee painajaissäässä nakkaamaan ikkunasta tietyn pallonsa lattiaan. Harva meistä lienee kokenut yhtä pelottavaa sarjakuvanpätkää.

Itse ihmisenä olen kokenut laajan alan suomalaista elämää, mutta en ikinä tällaista, jossa erinäiset anarkistiset, väkivaltaiset, tuhoa täynnä olevat ryhmittymät tekevät silkkaa pahuutta kaikelle sille, mitä olemme tottuneet pitämään hyvänä ja oikeana.

Kyllä te kaikki valveutuneet ihmiset tämän tiedätte.

Ajat ovat pimentyneet.

Ensin oli tämä ilmastohysteria, jossa kuitenkin oikeasti oman valtiomme osuus on reilun promillen luokkaa hiilidioksidissa ja muissa päästöissä maailmanlaajuisesti.

Ja nyt eurooppalaisen ihmisen historia muka pitäisi laittaa uusiksi raivopäisten katukahelien toimesta. Häpeän teitä – lopettakaa heti! Maailma on rakentunut tällä tavalla – ja sillä sipuli!

Teillä mekkaloitsijoilla ei ole mitään kelvollista annettavaa tilalle – vain hävitystä ja tuhoa.

Sanon vieläkin, että meistä ei ole ollut muinaisina aikoina alistamaan ketään mitenkään erityisesti – varsinkaan suomikansasta – ja kaikenlaista kansojen toisiaan kohtaan olevaa orjuuttamista on ollut niin kauan kuin ihmiskunta on ollut olemassa. Kyllä vain! Kaikkina aikoina, kaikilla mantereilla. Oikeastaan Suomi itse on ollut orjuutettua väkeä idän ja lännen välissä. Me emme ole kellekään mitään velkaa, ja toisaalta: mikä itse olisit ollut tiettynä aikana ja miten toiminut, ihminen hyvä, mikäli olisit syntynyt tietynlaiseksi; mietipä sitä.

Harva tätä kuuntelee, mutta lähdettäisiin taas realistisista, lähtökohtaista seikoista liikkeelle.

Mielestäni koko tässä kohkaamisessa anarkistien ja vastaavien, joista on tässä kyse, älykkyys on heikohkoon päättyvä, ja tosiasiat oikeasti ymmärtävät ovat sitten siitä ylöspäin olevia korkealaatuisia elämänymmärtäjiä. Lisäksi tulee tietty sydämen sivistys sekä vain asioiden tajuaminen. He ovat niitä terveiden rajojen asettajia. Arvostan näitä ihmisolentoja!

Viimeksi mainittu kokonaispaketti ei edes vaadi suurta älykapasiteettia – vain hiukkasen rehtiä omaa ajattelua ja pikkaisen rehellisyyttä. Katsottaisiin maailmaa sellaisena kuin se on.

Jokaisen vastuullisen täkäläisen kansalaisen tulisi ymmärtää, minkälaisen maan ja laajemmin maanosan olemme tästä maankolkasta luomassa. Eurooppa on manner-kooltaan pieni ja jo nyt tiheään asuttu. Kehitysmaiden ja kehittyvienkin valtioiden kannattaisi rakentaa omia maitaan ja alueitaan. Niiden väestön, kulttuurin ja uskonnon massatuonti tänne ei ole eduksi: ei heille eikä meille.

Tietoa julkaisijasta

A drop in the ocean

Olen aika paljon somemaailmassa kokenut keski-ikäinen mieshenkilö, joka kävi näitä tämäntyyppisiä vaihtoehtomediahakuisia nettikeskusteluja jo ennen kuin koko ilmiö oli edes kovin tunnettu. Yleissivistystä on kohtuullisesti ja koulutuspohjaa opistosta yliopistoon.