Blogit

Unkarin nykyhallinto – valtamediamme vihankohde

Unkarin pääministeri Viktor Orbán. Kuva Unkarin hallitus.

Ymmärrystä ei paljon löydy. Unkarin media on kuulemma peräti maansa hallituksen vallassa ja jopa nyt kritisoi suomalaista tiedonvälitystä. Minkäänlaista kritiikkiähän tämän meikämaan kartellimedia ei voi sietää. Se ei paljonkaan harrastele varsinkaan itsekritiikkiä.

Jos haluat täkäläisen valtamedian rakastavan ja huippusuvaitsevan negatiivisen huomion puoleesi, niin arvostele sitä. Edes uskalla kohteliaasti kyseenalaistaa jotakin sen kahjosta asenteellisuudesta. Se liittoutuu ja hyökkää välittömästi. Se haluaa päästä arvostelulta turvaan.

Nyt arvostelulle allerginen valtamediamme reagoi aina ennen ystävällisesti suhtautumaansa Unkariin ja sen kansan demokraattisesti valitsemaansa hallintoon seuraavasti:

”Unkarin kehitys viime vuosina on ollut synkkä.

Pääministeri Viktor Orbánin johdolla maan demokratiaa on rajoitettu hurjalla tavalla yliopistojen koulutustarjonnasta aina tiedotusvälineiden toimintaan.”

https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/716e8280-fc7f-4e23-a470-ef9c4f0c5735

Mielestäni tällainen ”tiedonvälittäminen” on toimittelijoidemme mielipideaktivismia puhtaimmillaan. Se ei ole tiedonvälitystä, siis journalismia. Miksei kysytä esim. että miksi sikäläinen Ljudmila tai Hannes äänestivät sikäläisen hallinnon puolesta?

Ei tietenkään, koska siinähän tulisi vilpittömästi esille, etteivät unkarilaiset esim. tahdo maahansa hillitöntä määrää kehitysmaalaisia tietyn uskonnon maista. Mutta Suomi haluaa!

Kurja sanoa, arvoisat lukijat, mutta tämä ei pääty hyvin. Minulla, kuten sinullakin, on osaltani vain yksi ääni vaaleissa. Kyllä se talteen menee, mutta ei muuta tätä kehitystä. Totuudenpuhujien osa ei tässä maailmassa ole usein kehuttava. Tätä nykyä se on erityisen epäkiitollinen. Haluaisin teidän monien lukijoiden ohella kehityskulun olevan toisenlainen, mutta kun se ei ole.

Tiedättekö: tahtoisin niin mielelläni vakuutella teitä ja tuudittaa kaikki ihanaan tulevaisuussatuun uudesta, uljaasta Euroopasta (EU:sta), mutta en voi. Kaikki merkit viittaavat siihen, että tästä maanosasta tulee uusi Neuvostoliitto – siis Eurostoliitto. Kaikenmaailman vihapuhelait ja vastaavat! Ne tarkoittavat perimmältään vain sitä, että meitä vallanpitäjiä ei sitten arvostella. Palstatila ei tässä blogissa, eikä oma viitseliäisyytenikään, riitä todistamaan tätä. Periaatteen joko ymmärtää ja myöntää tai sitten ei.

Suomalaiset vain yksinkertaisesti ovat liian monta vuosikymmentä äänestäneet, siis antaneet valtansa, sellaisille voimille ja puolueille, jotka tekevät ”ruotsit” kaikessa typeryydessään ja välinpitämättömyydessään. Oma solidaarisuuteni tällaista valtiota ja sen meininkiä kohtaan vähentyy vähenemistään. Me kantasuomalaiset jäämme enenevästi vähemmistöksi omassa maassamme. Se, mihin olemme tottuneet luottamaan täällä ja asioimaan keskenämme fiksusti hiipuu koko ajan. Tilanteeseen havahdutaan vasta sitten, kun se on liian myöhäistä.

Lopuksi kehut kahdelle rohkealle ja osaavalle nykynaiselle: Laura Huhtasaarelle ja Riikka Purralle; kuulkaa heitä ja lukekaa heidän juttujaan – nämä rouvat puhuvat asiaa aiheesta kuin aiheesta!

Tietoa julkaisijasta

A drop in the ocean

Olen aika paljon somemaailmassa kokenut keski-ikäinen mieshenkilö, joka kävi näitä tämäntyyppisiä vaihtoehtomediahakuisia nettikeskusteluja jo ennen kuin koko ilmiö oli edes kovin tunnettu. Yleissivistystä on kohtuullisesti ja koulutuspohjaa opistosta yliopistoon.