Blogit

Hallitus suomalaisen asialla, vai onko?

Elämme raskaita aikoja koko maailman valloittaneen koronapandemian vuoksi. Suojavälinehankinnat menevät pieleen, yritystuet jaetaan miten jaetaan ja vastuuministerit selvittävät. Kysyttäessä vastataan suojavälineiden riittävyydestä: “No ne riittävät mihin riittävät” Ja hoitohenkilöstö tekee pitkää päivää koronataistelun etulinjassa – palkkana kiitoksia ja hymistelyä. Joskus sanottiin, että kiitoksella elää vain kissa vaan eipä sekään pitkään.

Kaikesta huolimatta voi kansalaiselle syntyä käsitys, että hallitus ja varsinkin sen vetäjä olisi suomalaisten asialla. Tyypillisesti kriisiaikana ihmiset vetävät yhtä köyttä ja ryhmittyvät kulloisenkin johtajan taakse. Tämä on näkynyt myös gallupluvuissa– pääministeripuolue nousee ja oppositio, joka hallitusta järkevissä toimissa joutuu tukemaan laskee.

Valitettavasti kaikki on kuitenkin vain harhaa. Edelleen sisäministeri on ulkona hakemassa Syyriasta ja Kreikasta elättejä, ulkoministerillä oli omat selvitystä vailla olevat Al-Hol-seikkailut, sote-ministeri ei osaa sanoa mitään ilman selvityspyyntöjä ja pääministeri poseeraa kansainvälisen juorulehden mannekiinina. Velkaa otetaan holtittomasti ilman mitään järkevää käyttökohdetta.


Velka tulee aikanaan kaikkien meidän ja lastemme maksettavaksi veroina. Mielestäni ei ole varaa laittaa senttiäkään mihinkään, mikä ei suoraan koidu kansamme hyväksi. Miljardi euroa työnnetään edelleen kehitysapuun, eikä jo lähtöönsä kalliista ilmastoposeerauksesta ole luovuttu. Ohisalo kommentoi välittömästi kun Suomi sai langettavan tuomion EU-tuomioistuimelta väitetystä Irakiin palautetun kuolemasta. hänen asiansa oli tutkittu ja todettu ettei ollut oikeutta turvapaikkaan – nyt tiedämme että mies on elossa. Ei sanaakaan sisäministeriltä.

Meidän tulee toimia myös paikallisesti kriisitietoisesti. Nyt ei ole oikea aika investoida kuntalaisten rahoja monitoimitalomonumenttiin. Laitetaan sen suunnittelu hyllylle ja palataan asiaan, kun näemme miten syvä talouskyykky on tämän seurauksena. Kaikki liikenevä raha tulee suunnata sosiaali- ja terveydenhuoltoon ja muihin pakollisiin menoihin. Erityisesti meillä ei ole varaa kunta- eikä valtiotasolla mihinkään, mikä ei suoraan hyödytä suomalaista hyvinvointia. Maataloutta, pienyrittäjiä, kotimaista teollisuutta ja erityisesti sote-kenttää. Ja toki pidämme huolen heistä, jotka eivät huolta voi itsestään pitää: eläkeläiset, lapset, vanhukset ja sairastuneet.

Ei meillä täällä Forssassa ole yhtään sen enempää rahaa kylvettäväksi kuin valtiollakaan.

Velkarahalla ei ole varaa ottaa yhtään uutta kustannusta kaupungille. Varsinkaan kuntapaikkoja humanitäärisille eläteille emme voi antaa – työtä tekevät ovat tervetulleita, mikäli maailman tilanne sen sallii.

Pia Kuparinen

Forssan seudun PS puheenjohtaja

Kirjoitus julkaistu Forssan Lehdessä 28.4.2020

Tietoa julkaisijasta

Pia Kuparinen

EK-vaaliehdokas (ps.) 2023 vaaleissa.
Kaupunginvaltuutettu, kh:n jäsen, Kanta-Hämeen perusnaiset vpj.
Koti, Uskonto, Isänmaa. Omavaraisuus, Turvallisuus, Ostovoima!