Blogit

Si vis pacem – para bellum

 

Naton on ollut päättyvällä viikolla isosti otsikoissa ja puheenaiheena. Viikolla pidettiin Naton puolustusministerien kaksipäiväinen kokous Brysselissä, jossa muun ohessa allekirjoitettiin aiekirje ilmapuolustushankinnoista. Ukrainan sota oli luonnollisesti isosti esillä ja Ukraina sai myös yksimielisen tuen osoituksen lisäksi lisää aseistusta usealta Nato-maalta. Myös tulevat, hakemuksen jättäneet maat olivat paikalla, Suomea edusti puolustusministeri Antti Kaikkonen.

 

Ukrainassa alkanut täysimittainen Venäjän hyökkäyssota helmikuussa sai Suomen ja Ruotsin kannan melko nopeassa tahdissa kääntymään Nato-jäsenyyden kannalle. Liittyminen käsiteltiin verrattain nopeasti molempien maiden parlamenteissa ja hakemukset päästiin luovuttamaan toukokuussa 2022. Tästä alkaen eri Nato- maiden parlamentit ovat antaneet hyväksynnän hakemuksille. Kahta lukuunottamatta, Unkari ja Turkki eivät vielä ole asiaa käsitelleet.

 

Unkarin suunnalta saatiin pientä positiivista tilannekatsausta kun heidän puolustusministerinsä vakuutti Kaikkoselle Unkarin tukevan Suomen jäsenyyttä. Mitään konkreettista aikataulua ei kuitenkaan ole, joten odottavalle kannalle tässäkin jäämme. Turkki onkin vaikeampi tapaus. Turkkia käytännössä itsevaltiaana johtava presidentti Recep Tayyip Erdoğan pitää kiinni kannastaan, että hakijamaat, etenkin Ruotsi, ovat Turkin vihollisten ja terroristien pakopaikkoja. Tällä lähinnä viitattaneen molemmissa maissa oleviin kurdeihin, joiden itsenäistymispyrkimykset ovat ristiriidassa Turkin intressien kanssa.

 

Myös Turkki tulee lopulta hyväksymään ainakin Suomen hakemuksen, kunhan jokin palkinto Naton suunnasta voidaan Erdoğanille antaa ilman molemminpuolista kasvojen menetystä. Ruotsi saattaa olla huomattavasti suuremman kurdipakolaisten määränsä, ja näiden PKK- kytkösten vuoksi vaikeampi tapaus. Tämä on nostanut spekulaation siitä, että Suomen hakemus Natoon saatetaan hyväksyä eri aikaan kuin länsinaapurimme. Tähän otti myös presidentti Niinistö kantaa. On tosiaan parempi ja viestii Naton jämerästä päätöksenteosta kun hakemukset hyväksytään yhtä aikaa. Turkki tulee lopulta tähän taipumaan, ei heillä vaihtoehtoa ole, Natosta ulosjääminen jättäisi maan aika lailla yksin levottoman lähi-idän kylkeen ja Nato-maa Kreikan väliin.

 

Oma kantani oli Naton suhteen varovaisen kielteinen viime kevääseen asti. Hyvin pitkälti syyt olivat samat kuin muullakin enemmistöllä kansasta, jotka Natoon liittymistä vastustivat. Lähetetäänkö 5.artiklan perustuen miehiämme sotiin merten taakse ja onko tarpeen provosoida itänaapuria, Venäjää, ehdoin tahdoin. Maantiede kun on mikä on ja joka tapauksessa on rauhallista rinnakkaiseloa pystyttävä jatkamaan.

 

Hyökkäys Ukrainaan (Slava Ukraini!) muutti minunkin kantani myönteiseksi. Putin teki selväksi, että mikäli jokin maa tai asia on hänen tiellään, ei pidäkkeitä ole. Jopa ydinaseen käytöllä on uhkailtu. Natoon siis liitytään ja saadaan turvatakuut, jotka ainakaan tähän tullessa eivät ole pettäneet: yhteenkään Nato-maahan ei ole hyökätty.

 

Pelkkä Nato ei tietenkään riitä turvaamaan maatamme. Kalusto ja oma asevelvollisuusarmeija on jatkossakin ylläpidettävä ja sen puolustuskykyä kehitettävä.

Paras rauhantae on valmius ja tahto puolustaa jokaista neliösenttiä isänmaasta. Tai kuten latinalainen fraasi asian toteaa Si vis pacem para bellum.

 

Jos haluat säilyttää rauhan, ole valmiina sotaan,

Tilaa
Ilmoita
guest

13 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
Yrjö

Kuulostaa sitlä, että WEFfiläiset ja CIA valtasi tämänkin vaihtoehtomedian.

gameover

En menisi yliarvioimaan normojen käsityskykyä. Tuskin ovat virallisesti WEFin palkkalistoilla tai mitään muutakaan kuin hyväuskoisia normoja.
Kaikkia teorioita maailman tilasta ja suunnasta toki on olemassa. Aika korkealentoisiakin osa. Toki WEFin versio on se virallinen ja kuuluisa, You will own nothing and be Happy about it. Tosin WEF on poistanut sen matskun omista lähteistään.
Ei tosin poista sitä faktaa että sitä he täysillä ajavat. Ja toinen fakta on että NATO on täysillä mukana Diversity is our Strength ideologiassa ja strategiassa. Ottaen huomioon että Diversity on vain toinen nimitys anti valkoisuudelle, olisi idioottimaista fanittaa sitä ja sitä ajavia tahoja. Mutta toisaalta, sitä on turha mainita idiootille koska sillä ei ole mitään vaikutusta idioottiin. Ainoa tarkoitus tuoda julki/tietoon noita faktoja on että pystyisi erottamaan idiootit järkevistä. Osin varmistuakseen siitä että ei ole yksin, ja parhaimmassa tapauksessa verkostojen rakentamisessa.

Jan koskelo

Venäjän hyökkäyssota. Hyökkäys Ukrainaan (Slava Ukraini). Natoon siis liitytään ja saadaan turvatakuut jotka ainakaan tähän tullessa eivät ole pettäneet: yhteenkään Nato-maahan ei ole hyökätty. Olipahan sinimustainen vuodatus josta huokuaa globalismi ja siionismi ala mainstream media.

gameover

Jos nyt suomen talousalueen hallinto rupeaisi pommittamaan ja terrorisoimaan suomen talousalueen rantaruotsalaisia koska ovat pahoja ruotsalaisia perimältään ja väärää poliittista mielipidettäkin vielä päälle, ja siitä ruotsi ja muu eurooppa ei tykkäisi vaan auttaisi rantaruotsalaisia taistelussa suomen talousalueen hallintoa ja armeijaa vastaan. Niin suomen talouslaueen rantaruotsalaiset, ruotsi/ruotsalaiset ja muu eurooppa olisi hyökkääjä ja paha.

Suomen talousalue taasen olisi täysin viaton uhri. Suomen talousalueen hallinto vain yritti selvittää vanhan rantaruotsalaisongelman joka on tullut sietämättömäksi. Ja kyllä Jankin varmasti tietää että rantaruotsalaisongelma pitäisi selvittää. Keinolla tai toisella. Oletan että kyseisessä skenaariossa tukisit suomen talousalueen hallinnon ja armeijan kamppailua pahoja rantaruotsalaisia ja heidän liittolaisiaan vastaan ?

Viimeksi muokattu 1 vuosi sitten by gameover
John Quiman

Hyvin on putkosuutimet luettu. Todellisuudesta ei kyllä ole tietoakaan.

gameover

Todellisuus joo. Todellisuudessa John olikin Liisa.

John Quiman

Ajattelusi vastaa odotettua.

gameover

Se on hyvä että Piiat luottaa kaikkivaltiaaseen kasvottomaan globaaliin isoveljeen. Se on meidän järjestetty avio ja sänkykumppani. Ehkä islam oli sittenkin oikeassa. Vain se takaa että tämä eu:n talousalue pysyy jatkossakin tiukasti eu:n ja NATOn jatkuvassa pellemaailma kontrollissa ja nuhteessa.
Ja eritoten, ihka uutena virallisena NATOn sotilaallisena ja raskaasti militarisoituna pitkänä naapuri rajapyykkinä lähtökohtaisesti venäjän intressejä vastaan. Jos vaan pojat olisi 1939 marraskuussa tienneet mitä sionisti Salet, Sannat ja Piiat 2022. Mikä on hulluuden määritelmä. Mikä on Hiiri Utopia koe. Ja mikä parasta, ei niiden itse tarvitse mennä räjähtelemään kappaleiksi ja kidutettavaksi kuoliaaksi vaan katsoa telkusta ja juutuubista klippejä koti sohvalta kun muut.

Snif

Kiitä terroristi maata, venäjää siitä miten tuhosi kaikki suhteensa kehittyneisiin maihin, nyt tekee kauppaa lähes ainota maata kohtaan joka noita neukkuja sietää,eli afrikkaa, kyllä naurattaa itäinen tolloyhteiskunta mihin 3 maailman joukkoon tippui.

gameover

Muakin naurattaisi kovin koko tämä tilanne jos olisin multimiljonääri.

Snif

Ilmeisesti olet niitä aivopestyjä putinisteja jotka väittää että esimerkiksi sähkönhinta kipuaa pilviin talvenkoittessa?
Ei putinistit eikä valtamedia kerro totuutta että sähkönhinta ei riipu mitenkään venäjästä vaan ainostaan siitä että sähkö tulee pörssin kautta joka pompottaa sähkänhintaa ihan miten haluaa. Suomi on nyt omavarainen sähköstä ja ollut sitä aina, mutta silti voimaloita seisoo sammuneina mikä johtuu siitä että silloin olisi pakko laskea sähkönhintaa, sehän ei käy, sillä rahaa pitää mättää sähkön osakkeen omistajien pohjattomiin taskuihin.

gameover

Väitin että naurattaisi kovin koko tämä tilanne jos olisin multimiljonääri. Etkö osaa lukea ?

Jauhojengi-sanna

Olen pitkälti samoilla linjoilla gameoverin kanssa. Mitä intoa on puolustaa mätää korruptoitunutta järjestelmää, jollainen Suomen poliittinen järjestelmä on. Ihmiset ovat sokeita amerikkalaisten tekemille vääryyksille, koska media lakaisee ne maton alle tyystin. Helppo kuvitella mitä journalismi on ollut joskus 70-luvulla, jolloin samanlainen aivopesu on ollut käynnissä venäjän hyväksi.
Oleellista olisi saada tuomiolle väärintekijät, maasta ja kansalaisuudesta riippumatta. Ukrainan poliittiset päättäjät olivat yhtä heikkoja, möivät maansa ensiksi venäläisille ja sitten amerikkalaisille. Ja tässä on tulos. Kansalaiset saavat kärsiä poliitikkojensa möhläilyt. Viisas enemmistö maista kuitenkin tajuaa toimia oikein, eli pysyä kriisiytyvän sodan ulkopuolella.

Tietoa julkaisijasta

Pia Kuparinen

EK-vaaliehdokas (ps.) 2023 vaaleissa.
Kaupunginvaltuutettu, kh:n jäsen, Kanta-Hämeen perusnaiset vpj.
Koti, Uskonto, Isänmaa. Omavaraisuus, Turvallisuus, Ostovoima!